Lifestyle

Island – Antti Asplund ja Youth vs. Future yhdistivät esteettiset näkemyksensä

Teksti: Anna.fi

Island on lokakuussa 2010 avattu vaatetukseen ja asusteisiin keskittynyt myymälä Helsingin Iso Roobertinkadulla. Liikkeen jakavat ja omistavat suunnittelija Antti Asplund sekä Youth vs. Futuren suunnittelijat Laura Vartio ja Janni Hyvärinen.

Island – Antti Asplund ja Youth vs. Future yhdistivät esteettiset silmänsä

Youth vs. Futurea ja Asplundia yhdistävät samanlainen esteettinen silmä ja mieltymys dramatiikkaan ja traagisiin tarinoihin. Idea yhteisestä liikkeestä syntyi viime kesänä kun Asplund ja YVSF toteuttivat yhteistyössä lintutarhasta nimensä saaneen Aviary-kokoelman, jossa yhdistyivät Asplundin kerronnallinen suunnittelu sekä YVSF:n käsitteeksi muodostuneet sulkakorut.

Syksyllä Asplundin vanha liiketila koki muodonmuutoksen ja nyt samasta huoneesta löytyvät niin brändien omat mallistot kuin yhteistyönä syntyvät Aviary-kokoelma sekä liikkeen oma ISLAND-tuoteperhe. Tänä keväänä myyntiin ovat tulleet myös Lahtelaisen This is fake* -merkin 3D-molekyylisormukset, joihin liikkeen perustajat rakastuivat joulukuussa Kämp Gallerian joulumyyjäisissä. Liikkeeseen on myös jatkossa tarkoitus ottaa tarkoin valikoituja vierailevia tuotemerkkejä.

Island – Antti Asplund ja Youth vs. Future yhdistivät esteettiset silmänsä

No man is an Island

Island sai nimensä John Donnen kuuluistasta runosta ”No man is an Island”, joka on teipattu liikkeen ikkunaankin. Island on saari harmaassa kaupunkikuvassa, jossa suunnittelijoiden visiot pääsevät oikeuksiinsa ja jonne asiakkaat voivat paeta todellisuutta. Talvipukuun puetun jään saartaman saaren jälkeen on luvassa jälleen muodonmuutos, keväällä asiakkaat pääsevät aarresaarelle etsimään kultaa.

”Island liputtaa demokratian ja yksilönvapauden puolesta sekä taistelee lokerointia vastaan. Kaikki ihmiset ikään, sukupuoleen tai kokoon katsomatta ovat tervetulleita”, Janni kertoo liikkeen arvoista.

Island – Antti Asplund ja Youth vs. Future yhdistivät esteettiset silmänsä

Suunnittelijoiden historia

Antti Asplund ajelehti suunnittelijaksi kyllästyttyään opiskelemaan ja kirjoittamaan pöytälaatikkoonsa talvella 2006. Kevään ’There’-kokoelma on Asplundin yhdestoista naistenvaatekokoelma, joka kertoo kesäyön petetyistä lupauksista ja aikuistumisen vaikeudesta. Tällä hetkellä Asplund työskentelee ensimmäisten miesten ja lastenvaatemallistojensa kanssa.

Laura Vartio ja Janni Hyvärinen tapasivat opiskellessaan Sibelius-lukiossa ja perustivat Youth vs. Future -korumerkin vuonna 2006. Supersuosittu SOAKED-sulkakorumallisto julkaistiin kesällä 2009. Uusin, söpöyttä ja dramatiikkaa yhdistelevä Mary Rogers-kokoelma ilmestyi syksyllä 2010.

Island – Antti Asplund ja Youth vs. Future yhdistivät esteettiset silmänsä

”Hauskin ja ikimuistoisin yhteinen kokemuksemme oli luonnollisesti liikkeen viime syksyiset avajaisbileet, joiden eteen oli tehty töitä kellon ympäri usean viikon ajan. Tönkköjen muotijuhlien sijaan avajaisissa tanssittiin tilanpuutteesta johtuen mm. kassapöydällä ja sovituskopissa”, muistelee Janni.

Island – Antti Asplund ja Youth vs. Future yhdistivät esteettiset silmänsä

Lue lisää:
Island
Antti Asplund
Youth vs. Future
Aviary

Teksti: Hilppa Alanko
Kuvat: Eetu Kemppainen

X