Jaana Pelkonen ja Niko Aho.
Muoti

Jaana Pelkosen itsenäisyyspäivän asu nähtiin 15 vuotta sitten Euroviisuissa – vertaa kuvia Linnan juhlista ja viisulavalta!

Kansanedustaja ja juontaja Jaana Pelkonen, 45, asteli Linnan juhliin asussa, joka nähtiin hänen päällään vuoden 2007 Euroviisuissa.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Liisa Valonen, Lehtikuva, OM-arkisto

Jaana Pelkosen itsenäisyyspäivän vastaanoton iltapuku on vuoden 2007 Euroviisuista tuttu, neonpinkki muotiluomus.

Silkkisatiinista valmistettu asu on hänen luottosuunnittelijansa Teemu Muurimäen käsialaa. Puvun toteutuksesta on vastannut Nina Kosonen.

Jaanan Linnan juhlien tyylin viimeistelevät iso valkokultainen sormus ja korvakorut. Näiden takana on Tampereella toimiva koruateljee Nagual.

Jaana Pelkosen asu on jälleen kerran Linnan häikäisevimpiä.

Pinkki puku sai kiitosta jo vuonna 2007

Voimakkaan värinen iltapuku herätti ihastusta jo 15 vuotta sitten Euroviisujen lavalla. Tuolloin pukua kuvailtiin retrohenkiseksi, ja todettiinpa myös, että asu on kuin suoraan James Bond -elokuvasta.

Euroviisuissa Jaanan lookin viimeisteli hillitty sormus vasemmassa etusormessa ja sliipattu, aina trendikäs poninhäntäkampaus. Jaanan meikissä pääosassa oli smokey eye -tyylinen silmämeikki.

Mikko Leppilampi ja Jaana Pelkonen

Mikko Leppilampi ja Jaana Pelkonen juonsivat Euroviisut Helsingissä vuonna 2007.

Ei ensimmäinen euroviisumekko Linnassa

Jaanan päällä Linnassa on ennenkin nähty Euroviisuista tuttu asu: vuonna 2014 Jaana pukeutui itsenäisyyspäivän vastaanotolle vihreään muotiluomukseen, joka sekin oli nähty vuoden 2007 Euroviisuissa. Jaanan lookia koristivat näyttävät korvikset ja rannekoru.

Jaana Pelkonen ja Niko Aho

Jaana Pelkonen ja Niko Aho saapuivat vuonna 2014 Linnaan käsikynkässä.

Tämänkin asun oli suunnitellut Teemu Muurimäki. Hillitty puku vahvalla vihreällä värillä sai paljon suitsutusta osakseen niin Euroviisuissa kuin vuoden 2014 Linnan juhlissakin.

Mikko Leppilampi ja Jaana Pelkonen

Vuoden 2007 Euroviisuissa Jaana Pelkosen vihreän asun tyylin viimeisteli näyttävä kaulakoru.

Vuoden 2022 Linnan juhlat saattavat olla Jaanan viimeiset

Jaana kertoi ennen itsenäisyyspäivää Annan haastattelussa, että hän odottaa itsenäisyyspäivää samaan aikaan kiitollisin mielin ja surua maailman tapahtumista tuntien.

Jaana on kertonut jättävänsä politiikan, joten tämänvuotiset Linnan juhlat ovat ainakin näillä näkymin hänen viimeisensä kansanedustajana.

Linnan juhlat ovat olleet Jaanan henkilökohtaisessa elämässä erityisen merkityksellinen tapahtuma, sillä Jaana ja hänen puolisonsa Niko Aho tapasivat ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa vuonna 2007. Itsenäisyyspäivä on lisäksi heidän kihlajaispäivänsä: Niko ja Jaana kihlautuivat 6.12.2012.

Lue lisää Jaanan kuulumisia ja ajatuksia itsenäisyyspäivästä täältä!

X