Muoti

Jenni Haukio näytti mallia! Valkoinen oli Linnan juhlien tämän vuoden hittiväri – katso kuvat upeista muotiluomuksista

Valkoinen oli Linnan juhlien 2018 yksi hittiväreistä. Moni muotisuunnittelija ja itsenäisyyspäivän juhlavieras toi vaalean sävyissä hohkavissa ilta-asussaan esille Suomen ympäristöä sekä ilmastoa. Katso kuvat upeista muotiluomuksista.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio, Itsenäisyyspäivän vastaanotto 6.12.2018 Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Valkoinen oli Linnan juhlien 2018 yksi hittiväreistä. Moni muotisuunnittelija ja itsenäisyyspäivän juhlavieras toi vaalean sävyissä hohkavissa ilta-asussaan esille Suomen ympäristöä sekä ilmastoa. Katso kuvat upeista muotiluomuksista.

Umpinaiset decolteet, kapealinjaiset mekot, vintagehenkiset säihkyvät paljetit, metallinhohtoa, valkoista, oranssia, vihreää… muun muassa tätä kaikkea nähtiin vuoden 2018 Linnan juhlien pukumuodissa. Itsenäisyyspäiväjuhlan teemana tänä vuonna oli meidän ympäristömme, ja moni juhlavieras valitsikin ylleen aiheeseen sopivaa juhlapuettavaa.

Jenni Haukion Linnan juhlat -asu oli yllättäen vaalea

Rouva Jenni Haukio yllätti tänä vuonna vaalealle, hitusen vaaleansiniseen taittavalla iltapuvulla, joka oli valmistettu suomalaisesta koivusta. Jenni Haukion ekologinen ja laadukas Linnan juhlat -asu kunnioittaa luontoa ja sen inspiraationa toimi vahvat suomalaiset naiset.

Eikä Jenni Haukio ollut ainut, joka oli pukeutunut tänä vuonna vaaleaan.

Jenni Haukio ja Sauli Niinistö Linnan juhlat 2018
Jenni Haukion Linnan juhlat -asu on ekologinen.

Myös juhlaväellä nähtiin upeita, muotisuunnittelijoiden loihtimia iltapukuja, joissa oli muun muassa sanomana Suomen ympäristö.

Mariska: Lumikuningattaren asussa sulavat lumet ja jäät

Kuin Lumikuningatar! Mariska otti asullaan myös kantaa ilmastonmuutokseen.

Muusikko Mariskan, 39, silkkinen juhla-asu on tehty tehtaan ylijäämästä materiaalista ja se otti kantaa ilmastonmuutokseen.  Mert Otsamon suunnitteleman puvun muotokieli kuvastaa sulavia jäätiköitä, joiden alta paljastuu kiviä ja maata.

Korut ovat  Mert Otsamon ja A. Tillanderin My childhood dreams -mallistosta. Veistokselliset korvakorut on valmistettu valkokullasta ja timanteista, ja niiden inspiraationa toimi  jään ja roudan sulava muoto.

Lue myös: Olisitko tunnistanut 2000-luvun räppäri Mariskaa? Näin hän on muuttunut!

Sanna Kantola: ”Valkoinen kuin Lumi!”

Lumi-brändin Sanna Kantola Linnan juhlissa yhdessä Bruno Beaugrandin kanssa.
Lumi-brändin Sanna Kantola Linnan juhlissa yhdessä Bruno Beaugrandin kanssa.

Lumi-brändi toimitusjohtaja Sanna Kantolan yllä nähtiin Anne-Mari Pahkalan suunnittelema valkoinen veistoksellinen, laskeutuva ilta-asu. Asun tarkoituksena oli kuin olikin olla ”valkoinen kuin lumi”. Asu on designer-yhteistyö Vaatelainaamo Vaatepuun kanssa.

Anna Perho: Vanhaa Hollywood-glamouria

Anna Perho ja puoliso Sami Tenkanen vuoden 2018 Linnan juhlissa.
Anna Perho ja puoliso Sami Tenkanen vuoden 2018 Linnan juhlissa.

Anna Perhon valkoinen silkkipuku liehuvine laahuksineen henki vanhaa Hollywood-glamouria. Umpinainen puku oli Katri Niskasen käsialaa. Asussa oli korkeat kaulukset ja pitkät hihat. Elegantti asu paljasti sensuellisti vain selän.

Sofia Vikman: Asussa pohjoisen luontoa

Sofia Wikman
Sofia Vikmanin asussa sädehti pohjoisen luonto.

Kansanedustaja Sofia Vikmanin (kok.) sädehtivä asu on seitsemäs Anne-Mari Pahkalan ja Vikmanin yhteistyöllä toteutettu ilta-asu. Asun designissa on huomioitu sen jatkokäyttäminen muun muassa edustustilaisuuksissa. Sen tarkoitus oli heijastaa pohjoisen luonnon veistoksellista eleganssia.

Sofia Vikmanin iltapuvun kaula-aukko kuin herttuatar Meghan Marklella: katso kaikki upeat Linnan juhlat -tyylit!

Krista Pärmäkoski: Pronssia ja hopeaa

Hopeaa ja pronssia! Krista Pärmäkoski saapui Linnan juhliin miehensä Tommi Pärmäkosken kanssa.

Olympiamitalisti Krista Pärmäkosken, 27, Linnan juhlat -asun pääroolissa oli vaatemerkki hálon suunnittelema, Ranskassa kudottu jakardi, jossa esiintyvät Pärmäkosken Pyenongchangin Olympialaisissa saavuttamat pronssi- ja hopeamitalit. Jukka Puljujärven suunnitteleman jakardin hopean ja pronssin väristen metallihippujen muoto on haettu luonnosta löytyvistä kultakimpaleista. Puljujärven asun kerrottiin edustavan suomalaisuutta ja suomalaista luontoa, vahvuutta ja herkkyyttä.

Lue myös: Krista Pärmäkoski kiittelee urheilumyönteistä presidenttiä

Sanna Marin: Tuleva hääpuku?

Puvun tuli olla moderni, mutta klassinen, pelkistetty, mutta kiehtova samanaikaisesti. Marinille oli tärkeää, että puku on eettisesti valmistettu ja sillä on käyttöä myös itsenäisyyspäivän jälkeen. Materiaaliksi valikoitui helmenvalkoinen kauniisti laskeutuva silkkisatiini.
Sanna Marin on aikeissa astella vihille Linnan juhlat -puvussaan.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, 33, saapui itsenäisyyspäivän vastaanotolle helmenvalkoisessa, kauniisti laskeutuvassa silkkisatiini-iltapuvussa. Sanna Marinin Linnan juhlat -asu on suunniteltu myös hänen hääpuvukseen.

Luomus on Anni Ruuthin suunnittelema ja vestonomi Pinja Heikkisen valmistama.

Päivi Räsänen: Asu kuvasti Suomen lumista luontoa

Päivi Räsänen Linnan juhlat 2018
Päivi Räsänen vuoden 2018 Linnan juhlissa.

Kansanedustaja Päivi Räsänen, 58, kertoi IS:lle asunsa kuvaavan Suomen talvisen kaunista ja lumista luontoa.

Maria Ruohola: Helmassa Suomen kesäiset metsät

 Suomen partiolaisten puheenjohtaha Maria Ruohola toivoi pukunsa teemaksi metsää. Kesäinne metsä on digiprintattu rintscorpiossa Suomessa aurinkoenergiaa hyödyntäen.
Maria Ruoholan valkoisen iltapuvun alareunassa oli kuvituksena suomalaista, kesäistä metsää.

Suomen partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola toivoi pukunsa teemaksi metsää. Kesäinen metsä on digiprintattu Printscorpiossa Suomessa, aurinkoenergiaa hyödyntäen. Asu on Muotikuun Jaana Varkki-Terhon käsialaa.

Kike Elomaa: Puhtaat järvet ja lumihanget

Kike Elomaa
Kike Elomaan asu oli sinivalkoinen.

Kansanedustaja Kike Elomaa, 63, kertoi Linnan juhlien uusiokäytetystä kankastaa tehdyn paljettiasunsa kuvastavan puhtaita järviä ja lumihankia. Asu on  Jaana Varkki-Terhon.

Soile-Maria Linnemäki: Puku lähtee heti kiertoon

Vaatepuu, Toimitusjohtaja Soile-Maria Linnemäki - iloitteleva ja leikittelevä ylellinen asu symboloi ja viestii Vaatepuun tarinaa - Asu on valmistettu ylellisestä silkistä, siinä on paljon muotoilua ja käsinompeleita - Asu on suunniteltu kohti kiertotaloutta, itsenäisyyspäivän jälkeen se siirtyy kaikkien lainattavaksi

Harmaaseen taittuva iltapuku on Anne-Mari Pahkalan käsialaa.

Vaatelainaamo Vaatepuun toimitusjohtaja Soile-Maria Linnemäen yllä nähtiin Anne-Mari Pahkalan harmaa iloitteleva ja leikittelevä asu, joka symboloi ja viestii Vaatepuun tarinaa. Asu on valmistettu ylellisestä silkistä, ja se on suunniteltu kohti kiertotaloutta: itsenäisyyspäivän jälkeen se siirtyy kaikkien lainattavaksi.

Myös tällaisia valkoisia ja harmahtavia iltapukuja nähtiin Linna juhlissa:

Linnan juhlat 2018 Kansanedustaja Tiina Elovaara
Kansanedustaja Tiina Elovaara.
Linnan juhlat 2018
Nuorten Agenda 2030 -ympäristöryhmän puheenjohtaja Siiri Mäkelä.
Linnan juhlat 2018
Linnan juhlat 2018
Linnan juhlat 2018
X