Lifestyle

Katumuotia Lontoosta

Teksti: Anna.fi
J0takin mustaaMistä on Lontoon kevät tehty?

Pillifarkuista, kukkasista, eettisyydestä, Converseista. Ja monesta muusta. Ellien toimittaja katsasti, mikä on muodikasta toukokuisessa Lontoossa ja poimi katujen tyyliniekoilta vinkit talteen.

 

 

 

 

 

 

Mukavuus ennen kaikkea

Rennon boheemisti pukeutunut Yuka istuskelee Columbia Roadin kukkamarkkinoiden reunalla. Hän on ammatiltaan kuvanveistäjä ja arvostaa vaatteissa eniten mukavuutta. Yuka ostaa suurimman osan vaatekappaleistaan Itä-Lontoon second hand-liikkeistä, kaunis neulepipo on tuoreimpia löydöksiä. Hänen asukokonaisuudestaan käy ilmi eräs tulevista trendimateriaaleista: vakosametti.

Mukavuus ennen kaikkea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Converset pitävät pintansa

Vuonna 1917 Yhdysvalloissa markkinoille tulleet, alun perin koripallon peluuseen suunnitellut Converse All Star-tennarit, ovat yhdet maailman suosituimmista kengistä. Jo muutaman vuoden kestäneelle Converse-buumille ei näy loppua; samaiset popot löytyvät edelleen myös muodin edelläkävijöiden jaloista. Kapealahkeiset farkut, jotka monien mukaan nosti trendikkääksi brittien ikioma Kate Moss, ovat toinen peruselementti muotitietoisen naisen (ja miehenkin) vaatekaapissa. Kapeat lahkeet ovat yhdistettävissä niin tennareihin kuin korkokenkiinkin.

Converset

Kukkaismuotia

Kukat ovat nyt muotia niin kädessä kuin mekollakin. Kesämekosta saa arkipäiväisemmän ja urbaanin näköisen yhdistämällä sen huppariin ja mustiin tai muun värisiin legginseihin. Jalkineiksi sopivat mainiosti esimerkiksi ballerinatossut tai sandaalit. Laukuissa suurikokoisuus on päivän sana. Trendikkään kassin tunnistaa myös useista remmeistä, taskuista ja muista yksityiskohdista.

Kukkaismuotia

Jotakin mustaa, jotakin pinkkiä

Länsi-Lontoossa omaa suunnittelutoimistoaan pyörittävän Tejin tyyli rakentuu perusvaatteille ja -jalkineille, kuten farkuille, tennareille ja nahkatakille. ”Yhdistän mustavalkoiseen asukokonaisuuteen mielelläni jonkin räikeän tai pastellin värisen elementin”, hän kertoo. Kuvassa näkyvä, pinkki paita on Benettonista, josta Tej hankkii monet neuleistaan. Toinen suosikkikauppa, esimerkiksi t-paitojen ostoon, on American Apparel, losangelesilainen, halpatyövoimaa vastustava trikoovaateketju, jonka tuotteita voi tilata netistä (www.americanapparelstore.com).

Jotakin mustaa

Geometrisiä linjoja

 ”Tukkatyylini on tavaramerkkini”, toteaa särmikäs Hana, jonka aikomuksena on värjätä hiuksensa entistäkin mustemmiksi. Lontoolaisleidin tyyliin kuuluvat myös erilaiset hiuskoristeet, huivit ja vanhanaikaiset hatut. Selkeitä linjoja ja väriä vasten krumeluuritkin asusteet näyttävät hyvältä. ”Silmämeikkinä käytän usein voimakkaan väristä luomiväriä, ripsiväriä en ollenkaan”, hän kertoo. Japanilaisesta muodista ja toisaalta viktoriaanisesta tyylistä vaikutteita hakevan Hanan luomilla on tänä iltana hopeakimalletta.

Geometrisiä

Rohkeita sukkahousuja

Myös Ellien tyylin punaisena lankana on hillitymmän asukokonaisuuden yhdistäminen johonkin jännittävään elementtiin. Tällä kertaa hänen jalassaan ovat Portobello Road-markkinoilta löytyneet Hämähäkkimies-henkiset sukkahousut ja samanväriset tossut. Asukokonaisuuteen kuuluu myös punkahtava farkkuminihame ja tweedtakki. Ellie shoppailee yleensä Topshopissa, H&M:ssä, Zarassa sekä second hand-putiikeissa. Opiskelijana hän innostuu vaatelöydöistä, jotka eivät maksa maltaita.

Rohkeita linjoja

Teksti ja kuvat: Anni Puolakka

X