Lifestyle

Kesämuoti 2013 – Muotojen ja värien kesä

26.7.2013 Teksti: Anna.fi

Joukko lahjakkaita, suomalaisia designereita tähtää kansainvälisille markkinoille. Kesämallistojen esittelyt ja kuvaukset tehtiin New Yorkissa.

1. Emilia Kiialaisen ja Anna Mattelmäen tuotemerkki on MU KAVA. Heidän mallistonsa on skandinaavisen raikas ja pelkistetty, naisellisuutta unohtamatta. Kaikki kuosit ovat heidän itsensä suunnittelemia. Kaulassa hulmuava SIPILÄ-huivi on Muodin huipulle -kisan voittaja Linda Sipilän tinkimätöntä laatua.

2. Fiona Timantin suunnittelema Mouse Fatale -päähine on nähty myös Lady Gagan päässä. Olav-malliston mekon on suunnitellut Jussi Salminen, joka tunnetaan rohkeasta ja modernista linjastaan.

3. Nuoren kenkäsuunnittelijan, Emmi Malmströmin, suunnittelemille kengille on ominaista selkeät muodot ja kirkkaat värit. Emmi valmistaa kenkiä myös käsin teollisen malliston lisäksi.

4. Linnanneidon violetti maksimekko on tehty tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaasta (suunnittelijana Maija Nuppula/Second Chance). Värikkään Lempiväri-kaulakorun suunnittelija on Elli Hukka.

5. AinokaisenNetta Kervisen romanttinen tyyli pääsee oikeuksiinsa juhlavassa mallistossa. Myös hän käyttää sekä kierrätettyä että teollisuuden ylijäämämateriaalia. Rannekkeen on loihtinut Anni Jokinen/Humbugi Asuste.

6. OutsaPop Trashion -blogia pitävä Outi Pyy on koonnut neulepaidan useasta villapaidasta ja hameeseen hän on käyttänyt pitsipöytäliinan.

7. First Crush -malliston kevyt kesämekko on tehty miesten kauluspaidasta, suunnittelijana Mari Himmanen. Reppu ja kengät on tehty käsityönä kasviparkitusta nahasta, suunnittelijana Veera Tuominen/RARA.

8. Dead Birds & LionheartinMaria Jokelan ja Anni Niemen suunnittelemissa taiteellisissa vaatteissa on poikkeuksellisia graafisia leikkauksia ja uudenlaisia muotoja. Hattu on Fiona Timantin käsialaa.

9. Isän ja tyttären (Nikolai ja Melitina Balabin/Balabin Art & Design) yhteistyönä syntyneet korvakorut ja sormus ovat patinoitua hopeaa ja lehtikultaa.

Suomalaisten suunnittelijoiden matkan New Yorkiin järjesti Minna Särelä Palonista. Paloni on luovan ja eettisen elämäntavan puolestapuhuja ja edustamiensa suunnittelijoiden yhteisö. 80 itsenäisen suunnittelijan tuotteita myydään kivijalkamyymälässä Helsingissä, osoitteessa Eerikinkatu 7.

Teksti: Sirpa Jäkkö
Kuvat: Maria Baranova

Moda 4/2013

Lue myös

Suosittelemme