Lifestyle

Kevätkengät (1/2) – Työpaikan katseenvangitsijat

Teksti: Anne

Kuva: Bianco (www.bianco.com)Kevät tuo tullessaan raikkaan tuulahduksen myös kenkämuodin saralla. Mikset voisi ilotella työpaikalla hersyvän raikkaan värisillä koroilla, ballerinoilla ja sandaaleilla? Kurkista tämän kevään kenkämuotiin ja kerro, minkälaiset jalkineet miellyttävät juuri sinua!

Kevät tulee lopulta aina hieman varkain ja jonain kauniinan aamuna sitä huomaa seisovansa kenkäkaapin edessä miettien, mitkä vanhoista jalkineista kelpuuttaisi alkavaan työpäivään. Vinkkinä siis – käy ajoissa kaapin sisältö läpi, myy kirppiksellä kengät, joita et viime vuonnakaan käyttänyt ja hanki ajoissa uudet kevätpopot. Ei haittaa, vaikka ne joutuisivat hetken odottamaan kaapissa kauniimpia kelejä.

Nilkkureita lämpimien säiden odotteluun

Ennen kuin varsinaiset kevät säät alkavat ja kaikki loska on sulanut kaduilta, ovat tyylikkäät nilkkurit edelleen erittäin käyttökelpoiset. Hennes & Mauritzin punaisissa nilkkureissa kelpaa kopsutella pidemmällekin kevääseen. Minna Parikan supertyylikkäät puuterinväriest Corset Boot -saapikkaat eivät jää keneltäkään huomaamatta.

H&M (vas) ja Minna Parikka

Ultranaisellisia kiiltäviä korkoja

Vaikka työpaikalle joutuisi pukeutumaan hillitymmin kuin sen ulkopuolella, voi tyylikkäillä korkokengillä antaa oman leimansa vaikka sovinnaiselle jakkupuvullekin. Biancon mustissa Leonie-korkokengissä ja Minna Parikan Blaize-mallissa on naisellinen nauhoitus, joka antaa kengälle ilmettä.

Bianco (vas) ja Minna Parikka

Keveän valkeita ballerinoja kevätkeijuille

Koroissa käveleminen tuntuu yhdestä välttämättömältä ja toisesta raskaalta. Matalakantaisiin kenkiin mieltyneen kevätkengät voivat näyttää esimerkiksi tältä: Vagabondin Viper- ja Nilson valkeat Tamaris-ballerinat ovat aurinkoiseen kevääseen juuri sopivan valkeat.

Vagabond (vas) ja Nilson

Sporttista ja tyylikästä mukavuutta

Mukavuuslinjalla liikutaan myös kevään purjehdushenkisissä kengissä. Vagabondin Marcella-kenkää löytyy monen värisenä, joista oma suosikkini on hempeän limenvärinen. Nilsonin mallistosta löytyy Geox-merkkinen vaativampaan ja aikuisempaankin makuun sopiva valkea purkkarihenkinen kaunokainen.

Vagabond (vas) ja Nilson

Korkoja klassisen mustan ystäville

Musta on aina musta, väittävät värin uskolliset ystävät. Klassisesta mustasta keväälläkin kiinni pitäville sopivat DinSkon remmikorkkari ja Vagabondin Volt. Kummassakin mallissa yhdistyvät tämän hetken korko ja pyöristetty kärki.

DinSko (vas) ja Vagabond

Säväyttävää käärmekuvioista rohkeutta

Rohkeaa irrottelua pelkäämättömän työasua (pukeutumisetiketin salliessa) värittävät käärmeennahkakuvioiset korkkarit. Biancon Low heel 80’s pump ja Hennes & Mauritzin räväkät korkokengät vaativat omistajaltaan vahvaa otetta tyyliin, jottei jalkoja tarvitse piilotella toimistokalusteiden takana.

Bianco (vas) ja H&M

Matalien kantojen kannattajille

Matalampaa kenkää mustan ystäville löytyy vinkeillä remmeillä höystettynä. Vagabondin Triac ja Nilsonin STHLM DG ovat edukseen niin housujen kuin hameenkin kanssa. Vajaamittaiset housut, hame tai leggingsit tuovat oikeutta remmiyksityiskohdalle.

 

Vagabond (vas) ja Nilson

Värien leikkiä kesämekon kaveriksi

Mäntyharjulainen vasta 17-vuotias Sonja Ripatti voitti viime vuonna the K.E.N.K.Ä 09 -kilpailun ja sai suunnittelemilleen värikylläisille kengille Andiamo by Sonja -malliston. Limen- ja violetinväriset korkkarit ovat suosikkini Sonjan luomuksista. Tuoretta suomalaista designia siis!

Andiamo

Feminiinisyyttä työpäivän jälkeiselle lasilliselle

Kevät tuo mukanaan myös ihanan aurinkoiset terassit, joille viimeistään perjantaina on mukava poiketa istahtamaan hetkeksi jos toiseksikin. DinSkon vaalea korkkari ja Minna Parikan punainen Betsey-kenkä siivittävät keveitä askelia kohti viikonlopunviettoa. Nämä kaunokaiset suorastaan huutavat seurakseen ultranaisellista pukeutumista.

DinSko (vas) ja Minna Parikka

Syötävänsuloisia herkkuja kuumiin kesäpäiviin

Lopulta kesä tulee Suomeenkin, uskokaa tai älkää. Ja tänä vuonna sen on oltava parempi kuin vuosi sitten! Helteisinä kesäpäivinä lomia odotellessa toimiston katseenvangitsijat ovat sulokkaat sandaalit, jotka yhdistyvät kesäisen kepeisiin vaatteisiin. Elloksen pinkit ja Minna Parikan musta-valkoiset Millie-kengät auttavat taatusti jaksamaan sisätiloissa, kun aurinko porottaa täydeltä terältä.

Ellos (vas) ja Minna Parikka

Tsekkaa nämä:
Andiamo
Bianco
DinSko
Ellos
Minna Parikka
Nilson
Vagabond

Kurkista myös tänne:
ASOS
Steve Madden

Kurkkaa myös kuvagalleriaan ja kerro, mitkä jutun kengistä ovat hienoimmat!

Lue myös kevään tennarimuodista!

X