Lifestyle

Kevyt pukeutuminen – Kaunis ja kuulas valo tekee ihmeitä

Teksti: Anna.fi

Lisääntyvä valo houkuttelee hankkimaan kevyempiä vaatteita ja asusteita. Naiselliset asumme tuovat piristystä arkipäivääsi.

Jakku

Helmineuleinen jakku on muodoltaan vähäeleinen ja väriltään hillitty, niinpä se on helppo yhdistää myös kirkkaiden värien kanssa. Jakku on neulottu kaksinkertaisella langalla. Etu- ja takakappaleella on kahden silmukan sileät raidat, jotka lisäävät jakun linjakkuutta. Etukappaleiden yläreunat kääntyvät työn päälle kauluskäänteiksi ja pääntien reunaan neulotaan helmineuleinen kaulus.


Hihaton silkkipusero 165 €, Rich & Royal, minihame 70 €, Mexx, sukkahousut kuvausrekvisiittaa, lanka teetee Primavera

Kevättakki

Ruutukuosinen kevättakki on A-linjainen ja klassisen tyylikäs kaulukseton malli. Takki toimii sekä pitkänä että polvipituisena 60-luvun malliin. Valmistuksessa on tärkeää ruutujen kohdistaminen ja se, että vuorikangas on riittävän napakka. Takin henkeen sopii piilonapitus. Jos takkikangasta on reilusti, ompele siitä leveä huivi.


Hihaton trikoomekko 80 €, Nanso, pitkä huivi 10 €, Global, mokkanahkaiset korkokengät 150 €, Unisa,nahkakäsineet 77 €, Sakari Sauso, kangas Eurokangas

Huivi

Unelmankevyt huivi neulotaan suljettuna neuleena. Se on muuten sileää neuletta, mutta mallineuleessa syntyy silmukannostojen avulla nurjalle puolelle pieniä poikkilaskoksia. Huivia käytetään nurja puoli päällä päin.


Taskullinen neulepusero 69 €, Liu Jo Jeans, lanka teetee Lumi

Keeppi

Herkullisenvärinen keeppi kiepsahtaa lämmikkeeksi hartioille ja sopii hyvin kerrospukeutumiseen. Neulominen aloitetaan niskasta ja jatketaan alas helmaan ainaoikeinneuleisena. Lisäykset tehdään siten, että ne samalla koristavat neuletta. Keeppi on oikeastaan kolmionmallinen huivi, jonka alareunat on ommeltu yhteen kainalon alapuolella.


Ohut pitsineuletakki 70 €, Noa Noa, harmaat stretch-farkut 140 €, Day Birger et Mikkelsen, bootsit kuvausrekvisiittaa, lanka Novita Kaiku

Poncho

Kauniisti laskostuva poncho on ihanan helppo ja nopea aloittelijankin ommella. Se on kätevä varavaate toimistolla, ja sopii keväämmällä myös ulkokäyttöön. Malli on helposti muunneltavissa. Tässä kangas on leikattu neliöksi, mutta leikkaamalla sen ympyräksi, malli muuttuu täysin. Väljän pääntien ympärillä olevan satiinisen kiinnitysnauhan voi korvata rintaneulalla.


V-aukkoinen neulepaita 110 €, Rich & Royal, suomukuosiset chinot 140 €, Guess by Marciano, pellavapintaiset kävelykengät 275 €, Terhi Pölkki, kangas Materials

Toppi

Niukkalinjaista toppia voi pitää yksinään, mutta se toimii hyvin myös jakun alla. Topin helmassa ja pääntiellä on joustinneuletta ja kädentien osuus on palmikkoneuletta. Palmikoiden väleissä on sileää nurjaa, jota kavennetaan tasaisesti niin, että lopuksi on jäljellä vain kaksi nurjaa silmukkaa. Takakappaleen pääntiellä on halkio, ja pääntien reunus napitetaan keskellä takana. Ohjeessa on myös kerrosluvut koneneulontaa varten.


Pillifarkut 33 €, Lindex, rannekoru Saffiren kaula + rannekorusetistä 85 €, Stockmann, lanka teetee Elegant

Silkkipusero

Elegantti silkkipusero sopii pariksi sekä farkuille että juhlavalle hameelle. Laskeutuva silkkikangas tuo kauniisti esille pääntien ja olkapään laskokset. Pääntiestä tulee siisti, kun ompelet sen kaitaleen avulla.


Harmaat stretch-farkut 140 €, Day Birger et Mikkelsen, neulottu pitsipipo 10 €, Global, kangas Eurokangas

Teksti: Sirpa Jäkkö
Kuvat: Mirva Kakko
Ompelumalliston suunnittelu ja ompelu: Veera Vuorento ja Moda–tiimi
Neulesuunnittelu:Anu Paljärvi, Lea Petäjä, Laura Pulliainen ja Anneli Sarsila-Westerlund
Styling: Anna Karmila

Moda 2/2013

X