Muoti

Kierrätysmateriaaleista valmistetuissa vaatteissa on valinnanvaraa bikineistä housupukuun – katso 6 kesäistä asukokonaisuutta

Kiertotaloutta suosiva voi nyt sonnustautua kierrätysmateriaaleista valmistettuihin vaatteisiin päästä varpaisiin. Kokosimme 6 inspiroivaa asukokonaisuutta kesään.

Teksti:
Liisa Kokko 
Kuvat:
Marica Rosengård

Kierrätysmateriaaleja suositaan muodissa yhä enemmän. Kuvan mekko on luomupuuvillasekoitetta. Hauskasti eripariset korvakorut ovat kierrätyssinkkisekoitetta.

Kiertotaloutta suosiva voi nyt sonnustautua kierrätysmateriaaleista valmistettuihin vaatteisiin päästä varpaisiin. Kokosimme 6 inspiroivaa asukokonaisuutta kesään.

1. Valkoinen housupuku käy arkeen ja juhlaan

Nainen nojaa seinään yllään valkoinen housupuku.
Kapealinjaisessa housupuvussa naisellisuus yhdistyy maskuliiniseen tyyliin.

Kierrätyspolyesterisekoitteiseen housupukuun kuuluu kapealinjainen bleiseri 119,99 e ja suoralinjaiset housut 89,99 e, Selected Femme. Spagettiolkaintopin materiaalina on kierrätyspolyesteri, 19,99 e, Esprit. YMC-korvakorut on tehty kierrätysnahasta, 28 e, Nudge. Pikkuolkalaukun materiaalina on kierrätyspuuvillasekoite, 19,99 e, H&M. Loaferien nahka on kromitonta ja syntynyt lihatuotannon sivutuotteena, 179 e, Vamsko. Rannekoru on mallin oma.

Lue myös: Tunnista eettinen ja vastuullinen yritys – tarkista nämä 3 kohtaa ennen ostopäätöstä!

2. Kesäneuleen uudet tuulet

Nainen istuu yllään oranssi, pussihihainen kesäneule. Jalassa on kapeat, polvipituiset sortsit.
Lyhythihainen neule sopii niihin viileämpiin kesäpäiviin.

Pussihihainen neule on valmistettu kierrätetystä polyesterisekoitteesta, 34,99 e, Aware by Vero Moda. Kapealinjaisten, polvipituisten sortsien materiaalina on kierrätyspolyesteri ja puuvillaelastaani, 88,85 e, In Wear. YMC-korvakorut ovat kierrätysnahkaa, 32 e, Nudge. Vasemmassa ranteessa rannekorut ovat kierrätettyä hopeaa, 590 e/kpl, Kalevala Koru ja amulettirannekoru on kierrätettyä sinkkisekoitusta, 19,99 e, H&M. Oikean käden rannekoru on mallin oma.

3. Näyttävä maksimekko kääntää katseet

Nainen seisoo yllään oranssi maksimekko, jonka alla on näyttävä silkkiorganzapusero.
Oranssi maksimekko yhdistettynä näyttävään puseroon on nappivalinta kesän juhliin.

Maksimekossa on tuplaolkaimet ja salsahelma. Mekon materiaalina on kierrätetty polyesterisekoite, 39,99 e, Lindex. Alla silkkiorganzapusero 310 e, Anni Ruuth. Kierrätyspronssiset korvakorut 190 e ja oikean käden pikkurillin kierrätyshopeinen sormus 490  e, Kalevala Koru. Nimettömässä kierrätyshopeasta valmistettu sormus 124 e, Lumoan. Vasemman käden sormussetti on kierrätyssinkkisekoitetta, 14,99 e, Brock Collection x H&M.

4. Kukkamekko sopii myös farkkujen pariksi

Auki jätettynä kukkamekko toimii kesäisenä takkina.

Lindexin kukkamekon materiaalina on kierrätetty polyesterisekoite, 39,99 e, ja korvakorut ovat kierrätettyä muovia, 9,99 e. Alle puettu röyhelöhihainen pusero on valmistettu luomupuuvillasta, 89,95 e, Part Two. Vaaleat, kapeat farkut sisältävät kierrätyspuuvillaa, 29,99 e, H&M. Vejan lenkkarien vegaaninen ”nahka” valmistetaan puuvillakankaasta, joka pinnoitetaan ruokatuotannosta sivutuotteena saatavalla maissikuidulla ja polyuretaanilla, 130 e, Nudge.

Lue myös: Kesämuoti 2021 on leikkisää ja värikästä – suven luottokolmikko on rento sortsiasu, pellavainen paitamekko ja punotut sandaalit

5. Ripaus rantaelämää kaupungille

Naisella on yllään safarihenkinen paitapusero, jonka alla aniliininpunaiset bikinit. Kaulassa kierrätysmateriaalista valmistettuja koruja.
Kauniit bikinit kelpaavat myös kaupungille, kun ne yhdistää skarppiin paitapuseroon.

Paitapuseron materiaali on luomupuuvillaa, 59,99 e, Esprit. Kierrätyspolyamidista tehdyssä bikiniyläosassa on pehmeät toppaukset ja irrotettavat olkaimet, 19,99 e, Lindex. Kierrätyssinkistä ja -akryylistä valmistetut kaulakorut 9,99 e–14,99 e ja sormussetti 14,99 e, Brock Collection x H&M.

6. Kesän täydellisin kukkamekko

Nainen istuu yllään luomupuuvillainen kukkamekko.
Pussihihat ja röyhelöhelma tuovat perinteiselle kukkamekolle uutta ilmettä.

Pussihihainen kukkamekko on luomupuuvillasekoitetta, 39,99 e, Gina Tricot. Hauskasti eripariset korvakorut ovat kierrätyssinkkisekoitetta, 19,99 e, Brock Collection x H&M. Kierrätyspronssinen rannekoru 190 e, Kalevala Koru.

X