Lifestyle

Kuumat kesäkengät — Kiilakorot ja sandaalit kohottavat kesäfiiliksen

Teksti: Anna.fi

Kesä on liian lyhyt aika käyttää tylsiä kenkiä! Kesällä jalkaan eksyvät turhan usein kulahtaneet läpsyt tai parhaat päivänsä nähneet ballerinat, vaikka juuri nyt on paras aika leikitellä jännillä tyylikokeiluilla kenkien muodossa.

Jätä varvastossut suosiolla rantakassiin ja suuntaa kaupungille kauniissa kesäsandaaleissa.

Imartelevat kesäkorot

Rennoinkin helleasu muuttuu edustuskelpoiseksi, kun siihen yhdistää korolliset sandaalit tai värikkäät kiilakorot. Korolliset kesäkengät imartelevat myös käyttäjäänsä: sääri näyttää pidemmältä niin hameessa kuin shortseissakin, jos kengässä on hieman nostetta. Hameen ohella ajankohtaiset leveälahkeiset housut saavat tarvittavaa ryhtiä massiivisista kiilakoroista tai tolppasandaaleista.

Kesäkorkojen ei tarvitse olla epämukavat: kiilakoroilla jaksaa kävellä jäätelökioskin kautta puistoon. Jos haluat panostaa käyttömukavuuteen, varmista että sandaalien remmi yltää myös kantapään taakse.

Jos viihdyt kesällä parhaiten rikkonaisissa farkkushorteissa ja valkoisessa T-paidassa, värikkäät korot nostavat rentoiluasun kaupunkikelpoiseksi. Naiselliset kengät tuovat muuten poikamaiseen tyyliin kiinnostavaa kontrastia.

Väriä kengässä

Ole rohkea! Jos talvella suositkin kengissä lähinnä mustaa, kesäkenkien väriskaalassa voit jo vähän irroitella. Värikkäät kengät saavat olla asun katseenkiinnittäjä: jos kukkamekot ovat liikaa, kokeile kesätansseissa kukkakuosia kenkien muodossa.

Erilaisia etnisiä kuvioita näkyy tänä kesänä ainakin trendikkämpien jaloissa. Tänä sesonkina epätavallisetkin väriyhdistelmät ovat sallittuja. Värikkäät kengät istuvat yllättävän hyvin myös värikkääseen asukokonaisuuteen – myös erilaisia kuoseja on nyt lupa sotkea keskenään.

Kenkä kuin koru

Jos suosit neutraalimpaa linjaa, valitse sandaaliostoksilla ruskeaa nahkaa tai muita vaaleita sävyjä. Klassiset sandaalimallit ja luonnolliset materiaalit ovat nekin trendikartalla. Pitkän maxihelmaisen mekon kanssa arkeen sopivat matalat, yksinkertaiset sandaalit. Matalatkin sandaalit voivat olla asun katseenkiinnittäjä: panosta silloin väreihin, jännään kuosiin tai koristeellisiin yksityiskohtiin.

Teksti: Annu Terho

X