Muoti

”Kylläpä lämmitti mieltä tuntemattoman ihmisen kommentti” – lukijat kertovat 15 vaatehankintaansa, jotka todella kannattivat!

Piparkakkureunaista takkia, sinisiä bikineitä ja hulmuavaa mekkoa – muun muassa näitä on kehuttu. Kysyimme Annan lukijoilta, millaisia kehuja he ovat saaneet vaatteistaan.

Teksti:
Lotta Pellas
Kuvat:
Valmistajat, Istock, Om-Arkisto, Lukijoiden Kuvat

Milloin sinä olet viimeksi kehunut jotakuta?

Piparkakkureunaista takkia, sinisiä bikineitä ja hulmuavaa mekkoa – muun muassa näitä on kehuttu. Kysyimme Annan lukijoilta, millaisia kehuja he ovat saaneet vaatteistaan.

Suomessa ei kehuta liikaa. Vaikka hiljaa mielesssään saattaisikin ajatella toisen teoista, toiminnasta tai ulkonäöstä jotakin, jonka toisen olisi mukava kuulla, ajatuksiaan ei välttämättä sano ääneen. Varsinkin, jos kysessä on tuntematon ihminen.

Kun suomalainen saa kehuja, tietää ne usein todella ansainneensa.

Kysyimme Annan lukijoilta, millaisia kehuja he ovat saaneet vaatteista. Saimme lähes 200 vastausta. Yhdistäviä tekijöitä vastauksissa olivat värit, itse tehdyt vaatteet ja kotimainen design. Vastausten perusteella takit ja mekot ovat erityisiä kehumagneetteja.

1. Rohkea kuosineule

”Olen aina ollut Desigual-tuotteiden ystävä. Minulla on pari neuletta, joista itse pidän ja joita muut ihailevat. Ihailevia sanoja ovat antaneet kaikenlaiset tuttavat ja tapaamani henkilöt, kaunis vaate ja hyvä väri ovat usein esillä.”

2. Siniset bikinit

”Hahah, ainoa mieleen jäänyt on kommentti bikineistäni. Mökkinaapuri kehui räjähtämispisteessä olevien bikinieni väriä! ‘Ihana sininen väri.’ Värin suhteen olin samaa mieltä, mutta ei hänkään uikkareiden kuntoa kehunut.”

Bikinit
Uikkariostoksilla sininen on ystäväsi. Kuvituskuva.

3. Äidin perintövaate

”Minulla on äitini vanha, räätälin tekemä ohut villakangastakki, jonka itse otin käyttöön lähinnä siksi, että se muistuttaa rakkaasta äidistäni. Sitä kehutaan aina tyylikkääksi, ja huvittavaa kyllä, trendikkääksi. Sitä ovat kehuneet monet ystäväni. Sellaisetkin, jotka eivät yleensä kommentoi vaatetustani.”

4. Pehmeä takki

”Marimekon huovutettu piparkakkureunainen musta polvipituinen takki. Ostin sen juhla-asuksi eläkkeelle jäädessäni vuonna 2008. Valkoisten pellavahousujen ja musta-valkoraitaisen puseron kanssa se oli tyylikäs kokonaisuus. Se on edelleen luottovaatteeni. Työkaverit kehuivat, että olen upea.

Mieheni 70-vuotispäivillä se oli ylläni mustien housujen ja musta-kultaraitaiseen toppiin yhdistettynä. Ystävät sanoivat, että vau mikä asu.”

Tuija.
Suomalaiset kehuvat toistensa takkeja! Kuvan omasta kommentteja keränneestä takistaan lähetti Tuija.

5. Mokkahousut

”Ruskeat mokkanahkahousut nuorempana aina ja niistä minut tunnettiin. Kaikki sukulaiset, ystävät ja työkaverit kommentoivat niitä positiivisesti.”

6. Laatumekko

”Olin kokeilemassa mekkoa lapseni ylppäreihin Stockalla. Päälläni oli Ril’sin mekko, kun ohikulkeva nainen kehui, että onpa todella hyvän näköinen, osta tuo. Kylläpä lämmitti mieltä tuntemattoman ihmisen kommentti. Ja juu, ostin sen mekon.”

Mekot olivat keränneet valtavasti kehuja. Kuvan meille lähetti Ritva, joka kuulee ihastelua pilkkumekostaan. Samaa tyyliä Andiatan Adabella-mekossa. Kuva: andiata.fi

7. Värikäs matkamuistovaate

”Ostin takin melkein 15 vuotta sitten New Yorkista. Se on polvipituinen ja materiaali vedenkestävä. Takissa on paljon värejä ja kun oikein tarkkaan katsoo, sieltä löytyy kasvot. Pidän itse siitä tosi paljon.

Metrossa ihmiset ovat kyselleet, että mistä olen takin ostanut. Todenneet, että tosi mukavan värinen ja reippaan näköinen. Samoin nuoret ovat ihailleet värejä ja he, jotka tunnen, ovat todenneet, että on ihan sinun näköinen takki.”

8. Hyvin istuva tunika

”Saan kehuja Marimekon kauniista tunikasta. Hyvin istuva, laadukas ja kauniit värit. Ajaton.”

Marimekon mekko.
Marimekko on lukijoiden kokemuksissa kehujen kirvoittaja. Kuvituskuva.

9. Hulmuavat midimekot

”Olen saanut eniten kehuja kahdesta hulmuhelmaisesta viime keväänä hankkimastani midimekosta. Toinen on pehmeä pinkki ja toinen metsänvihreä. Tunnen oloni niissä omaksi itsekseni, naiselliseksi ja hyvällä tavalla vahvaksi. Sain kehuja ystäviltäni, työkavereiltani ja jopa muutamalta ventovieraalta.”

10. Nahkainen kävelypuku

”Teetin ompelijalla vaaleansinisestä nahasta kävelypuvun. Minulla oli siihen jo valmiina sävyltään sopiva pusero. Puku on edelleen tallella ja sopii päälleni, vaikka teetin sen yli 30 vuotta sitten. Ystävät kehuivat sitä.”

Myös muut vastaajat kuulivat lämpimiä sanoja vaaleansinisistä valinnoista. Tässä Maijan lähettämä kuva kehumekosta. Sama värimaailma ja ryhti Reservedin kukkamekossa. Kuva: reserved.com

11. Sadesäänilkkurit

”Mustat nilkkurit Stadiumista. Tuntematon ihminen kaupassa kehui nilkkureideni olevan kivannäköiset. Kehuja tykkäsi kengistäni, joita voi käyttää myös sadesäällä, ja jotka eivät näytä kumisaappailta.”

12. Fanipipo

”Eniten kehuja olen saanut Rauman Lukon piposta. Usein käydessäni Porissa moni tuntematon ohikulkijakin on sanonut, että komee pipo tai muuta vastaavaa tai muuten näyttänyt peukkua.”

Pipo.
Fanipipo on saanut kehuja! Katja lähetti kuvan kehutusta päähineestään.

13. Silkkinen mekko

”Juhlamekko poikani rippijuhliin. Cremen silkkinen kotelomekko, jossa oli mukana vähän bling blingiä. Väri oli täydellinen päivettynyttä ihoa vasten. Sukulaiset ja ystävät – moni kehui sitä. ‘Upea mekko, mistä olet löytänyt tuon! Sopii sinulle täydellisesti.’”

14. Keltainen takki

”Syksyllä keltainen takkini herätti ihastusta, kaupan kassallakin sitä kehuttiin. Itsekin voin esimerkiksi kauppareissulla ihastella tuntemattoman ihmisen värikästä tai tyylikästä vaatetta – kaikki ovat aina ilahtuneet kehuistani.”

Keltainen vaate oli Annan lukijoiden vastauksissa toistunut kehumagneetti! Outi lähetti kuvan kehutusta väriläiskästään. Samanhenkinen on Haltin Siida-takki. Kuva: halti.fi

15.  Suuritöinen villapaita

”Saan usein kehuja villapuserosta, minkä olen itse kutonut 10 vuotta sitten. Se on sinikirjavaa ohutta merinovillaa ja siinä oli aikamoinen työ, koska mitään mallia ei ollut. Tein oman ideani mukaan ja olin jo hylkäämässä koko nutun, mutta jatkoin sen valmiiksi.

Olen sitä paljon käyttänyt ja joka kerta se ylläni joku mainitsee siitä jotain positiivista. Yleensä kehujat ovat käsityötä ymmärtäviä naisia, mutta yksi mieskin, omani lisäksi, jolla ei ole mitään käsitystä langoista ja puikoista, on paitaani kehunut.”

X