Lifestyle

Lifestyle-liike My o My – Muotia ja makeisia kaikille aisteille

Teksti: Anna.fi

Oh, my o my! Helsingin Erottajalla lauantaina 30.8. avattu lifestyle-liike My o My saa asiakkaan tosiaan huudahtamaan näin vähintään mielessään. Sisäpihalta löytyvä avara, vaalea ja valoisa liikehuoneisto on jo itsessään kaunista katseltavaa. Ja ne ihanat vaatteet, asusteet ja sisustustavarat!

Kansainvälinen lifestyle-myymälä

Pääosin naisille suunnattu My o My tuo Suomeen yli 30 kansainvälistä merkkiä designin eri aloilta. My o Myn valikoima keskittyy ulkomaisiin, tuoreisiin suunnittelijanimiin, joita ei Suomessa tähän asti ole ollut saatavilla. My o Myn omistaa helsinkiläinen aviopari Pauliina ja Perttu Louhiluoto.

My o Myn valikoima painottuu kansainväliseen naisten muotiin, jonka rinnalla on koruja, asusteita, sisustustuotteita ja designesineitä sekä -makeisia. Lisäksi My o Myssa esitellään joka vuosi neljä kiinnostavaa taiteilijaa.

Elämyksellisille ostoksille

”Nykypäivänä tuotteen ylellisyyteen liittyy olennaisena osana elämyksellinen ostoskokemus. My o My on persoonallinen ja ylellinen vastaisku hengettömille ja massiivisille ostoskeskuksille. Olemme luoneet My o Myn one stop shop ­idealla kiireiselle, estetiikkaa ja erilaisuutta arvostavalle naiselle”, kertoo Pauliina Louhiluoto.

”Toivon ihmisten tulevan My o Myhin paitsi ostoksille, myös katsomaan uniikkia miljöötä ja viihtymään myymälän loungeen kahvikupin äärelle.”

Fashion.

”Etsiessäni My o Myhin sopivia brändeja olen karsinut pois kaikkein kalleimmat merkit ja keskittynyt ns. new luxury ­merkkeihin. Haluamme tuoda Suomeen myös sellaisia merkkejä, joita skandinaaviset agentit eivät tarjoa”, Louhiluoto tarkentaa.

”Olen pitänyt mielessäni kolmea erityylistä ystävääni. Heistä yhden tyyli edustaa klassisempaa linjaa, johon kuuluu hillittyjä värejä, vähän yksityiskohtia ja rauhallisia leikkauksia. Toinen on boheemimpi, trendejä aktiivisesti seuraava ja kokeileva luovan alan ammattilainen. Kolmas käyttää paljon mustaa, mutta rakastaa myös voimakkaita värejä ja printtejä”, Louhiluoto kuvailee My o Myn monipuolista ja eri tyylejä yhdistelevää valikoimaa.

Vaatemerkeistä odotetuimpia lienevät newyorkilainen 3.1 Phillip Lim ja alun perin kyproslainen Erotokritos. Muita My o Myn Suomeen tuomia tuoreita ja ajankohtaisia vaatemerkkejä ovat ranskalainen Notify, ruotsalainen House of Dagmar, belgialainen Veronique Branquinho, amerikkalainen Rag & Bone, tanskalainen Baum und Pferdgarten, amerikkalainen Mike & Chris ja brittiläisen luksustalon sisarmerkki Pringle 1815.

Eksklusiivisia asusteita

My o Myn tulevan syksyn ja talven kenkävalikoima käsittää neljä merkkiä. Ranskalainen Maloles valmistaa Espanjassa tyttömäisen naisellisia ja herkullisen värikkäitä kenkiä, joihin on helppo ihastua. Amerikkalaisen Belle by Sigerson Morrisonin kokoelma on ylellistä emomerkkiään hieman
edullisempi ja nuorekkaampi.

Yksi My o Myn laukkuvalikoiman helmistä on italialainen Sissi Rossi, joka on tunnettu korkealaatuisista, Italiassa käsin tehdyistä nahkalaukuistaan. Huivimerkeistä maininnan arvoisia ovat italialainen Faliero Sarti ja berliiniläinen Lala Berlin.

Koruvalikoima koostuu pienistä, yksilöllisistä ja persoonallisista merkeistä kuten espanjalainen Malababa, tanskalainen Sif Jakobs, amerikkalainen Yarborough ja brittiläinen Zoe & Morgan.

Design.

Muodin rinnalla My o My tuo Suomeen myös uutta, tuoretta designia kuten astioita, tekstiilejä ja sisustustavaroita, kuten italialaisen Fornasettin käsin valmistettuja ja maalattuja Theme & Variations -lautasia. Vuonna 1844 perustettu Kahla on edelleen yksi innovatiivisimmista ja palkituimmista keramiikkavalmistajista.

My o My myy myös 1900-luvun suurten suunnittelijoiden kankaista valmistettuja Maharam-sisustustyynyjä sekä saksalaisen Zoeppritzin tekstiilejä. Muita mielenkiintoisia design-merkkejä ovat hollantilainen Fredrik Roije, italialaiset COVO ja DMK ja tanskalainen Mater.

Sweets.

Liike tuo maailmalta myös syötäviä makupaloja. Ensimmäisessä sesongissa ovat mukana kolme espanjalaista design-karamellibrandiä: Barcelonan Xocoa, Papabubble ja Pancracio.

Myös lapset ovat tervetulleita My o Myhyn, sillä perheen pienimmille on rakennettu oma moderni leikkiluola, jossa on tarjolla uusia design-leluja. Lapsia on ajateltu myös sisäänostovaiheessa, sillä valikoimissa on mm. amerikkalaisen Areawaren markkinoimia Faunan hahmotyynyjä ja tanskalaisen Povl Kjerin suunittelema Rocking Sheep.

Art.

My o Myn galleriatoiminnan taiteellisena asiantuntijana toimii Suvi Saloniemi. Avajaisviikolla My o Myssa on nähtävissä Saara Ekströmin mediataideteos Elävät Aakkoset. Jatkossa luvassa on pidempiä näyttelyitä, joiden teokset ovat myytävänä.

Liike tukee Thisissand.com ­sivustoa, joka on Jenna Sutelan, Johanna Lundbergin ja Timo Koron luoma digitaalinen hiekkalaatikko. Sivustolla hiekaksi muuttuvista pikseleistä voi maalailla esimerkiksi kosmisia maisemia.

Ekonomien perheyritys

My o Myn perustajina toimivat ekonomit Pauliina (32) ja Perttu (43) Louhiluoto. Pauliina Louhiluoto on tehnyt ensimmäisen uransa viestintätoimisto BNL:n konsulttina ja tiiminvetäjänä. Yksityisyrittäjäksi hänet veti halu tehdä jotain täysin uutta itsenäisesti ja toimia visuaalisella alalla.

”Huomasimme matkoillamme, että Helsingissä on selvä aukko tämän tyyppiselle kokonaisuudelle. My o My on perheemme yhteinen projekti. Päätös liikkeen perustamisesta tehtiin yhdessä. Siitä on nyt 10 kuukautta. Toivon oman uranvaihdokseni kannustavan muitakin naisia ja etenkin omia lapsiani toteuttamaan haaveitaan ja kokeilemaan yrittäjyyttä”, korostaa kolmen pienen lapsen äiti Pauliina.

Mukana suomalaisen luovuuden huipputiimi

My o My -konseptin visuaalisesta ilmeestä vastaavat Vuoden Huiput -gaalassa Vuoden Junioriksi palkittu graafikko Sanna Paananen ja kansainvälisen suunnittelutoimisto Kokoro & Moin designer Linda Linko.

Markkinoinnin luovassa tiimissä ovat olleet mukana myös copywriter Iina Merikallio,  kansainvälisen Kasino A4 -tyylilehden päätoimittaja Jonathan Mander  ja www-suunnittelija Timo Koro.

My o Myn äänimaailman on suunnitellut dj Slow ja valaistuksesta vastaa Taneli Pyysalo.

Nuorista vaatesuunnittelijoista projekti on työllistänyt Emma Anu Kausa Vuorista sekä juuri tämän vuoden nuoreksi suunnittelijaksi valittua Emmakaisa Soisaloa ja titteliä aikaisemmin kantanutta Saara Lepokorpea.

Sisustuksen ovat suunnitelleet sisustusarkkitehdit Anna Katriina Tilli ja Mikko Vesanen (MAK). Tilan on suunnitellut Jan Söderlund vuonna 1988.

Maailmalla My o Myn kaltaisia lifestyle-liikkeitä ovat esimerkiksi Corso Como Milanossa, Colette Pariisissa, Dover Street Market Lontoossa ja Normann Copenhagenin lippulaivamyymälä Kööpenhaminan Österbrossa.
 
My o My
Erottajankatu 9 B (sisäpiha)

X