Muoti

Miten pukeutua ensi vuonna? Inspiroivimmat muotitrendit 2020 denimistä bleiseriin

Ensi vuonna voi olla tyylikäs törsäämättä euroakaan, jos on säästänyt viime vuosikymmeninä käyttämänsä vaatteet. Kaapista kaivetaan taas esiin klassiset bleiserit, denim-asut, kukkakuosit ja tehostevärit.

Teksti:
Pia Hagström
Kuvat:
Leena Aro, Valmistajat

Muotitrendit 2020 ovat tässä!

Ensi vuonna voi olla tyylikäs törsäämättä euroakaan, jos on säästänyt viime vuosikymmeninä käyttämänsä vaatteet. Kaapista kaivetaan taas esiin klassiset bleiserit, denim-asut, kukkakuosit ja tehostevärit.

Muotitrendit ovat jo pitkään näyttäneet luonnonläheisyyden, värien ja klassikoiden paluuta. Kokosimme neljä kuuminta trendiä, jotka jokaisen on helppo ottaa haltuunsa:

1. muotitrendi: bleiseri

Muotitrendit 2020
1. Kaulusten tulee olla nyt isot. Saint Laurentin asussa bleiseri on yhdistetty sortseihin. 2. Lacosten puku hehkuu samettikukan keltaisena, joka on kevään trendiväri. 3. Stella McCartneyn puvussa on runsaasti volyymia. 4. Maskuliinisen Etron kokopukuun kuuluu herraintyylinen liivi. Liivin voi yhdistää myös muodikkaasti citysortseihin.

Yksi vaate on keväällä ylitse muiden: bleiseri. Malliltaan se saa olla lyhyt tai väljä, olkapäistä topattu tai toppaamaton, arkikäytössä rento, töissä napakka ja iltajuhlissa tyylikkäästi asustettu.

Muotitrendit 2020
1. Väljä, kaksirivinen bleiseri 59,95 e, Zara. 2. Pitkä statement-kaulakoru 13,99 e, Glitter. 3. Avokkaat keventävät housupuvun ilmettä, 59,95 e, Zara. 4. Kulmikas nahkalaukku 175 e, Cos.

2. muotitrendi: denim

muotitrendit 2020
1. Stella McCartney vannoo sinisen nimeen. Elegantti silkkipaita ja rennot farkut ovat raikas yhdistelmä. 2. Celinen nainen pukeutuu farkkuasuun ja ryhdistää sen pukemalla päälle bleiserin. 3. Kaupunkityyliin sopii Bottega Venetan pesemättömästä denimistä valmistettu kokonaisuus. 4. Versacen pettämätön parivaljakko on trenssi, jossa on uudistettu hartialinja, ja nilkkapituiset farkut.

Vuoden 2020 väriksi valittu klassinen sininen loistaa myös denim-kankaissa. Ajattomat ja arkiset farkut eivät ole missään nimessä tylsiä, sillä modernit leikkaukset ja pienet yksityiskohdat antavat niihin lisäpotkua. Muotitrendit myös sallivat yhdistelyn maanläheiseen: ruskeat asusteet ovat omiaan denimin parina.

 

Muotitrendit 2020
1. Leopardikuvioidussa olkalaukussa on vetoketjutaskut, 34,99 e, Pieces. 2. Midimittainen kietaisumekko 119,99 e, Selected Femme. 3. Metallinhohtoiset yksityiskohdat tekevät nahkaisista Reebok-lenkkareista kiinnostavat, 99,95 e, Ellos. 4. Ruskea tekonahkavyö sopii mainiosti denim-asun kanssa, 15,99 e, H&M.

3. muotitrendi: kukka

Muotitrendit 2020
1. Dolce&Gabbana kiinnittää huomiota trooppisiin sademetsiin peikonlehtiprintillään. 50-lukua henkivään asuun on yhdistetty myös muodikasta palloprinttiä. 2. Maalaisromantiikkaa Diorin hengessä. Olkihattu ja käsinkirjotut kukkakuosit muistuttavat villiä kukkaniittyä.3. Giambattista Valli ammentaa vaikutteita englantilaisesta ruusutarhasta. Suloisen mekon juju on röyhelöissä ja rypytyksissä. 4. Dries Van Notenin ja Christian Lacroix’n yhteistyön tuloksena syntyneessä mallistossa näkyy sulassa sovussa romanttisia kukkia ja villejä printtejä.

Muoti puhkeaa ensi vuonna yhä vain kukkaan ja ottaa entistä enemmän vaikutteita luonnosta. Kaupungilla vilisee hipahtavia, pitkiä Woodstock-henkisiä mekkoja, boheemeja kukkakuoseja sekä lehtiprinttejä, jotka tuovat mieleen tropiikin sademetsät.

 

Muotitrendit 2020
1. Kevyet, metalliset korvakorut 6,99 e, KappAhl. 2. Pitkä Fiore-kaulahuivi 110 e, Marimekko. 3. Olkihattu 69 e, KN Collection. 4. Sulkakoristeiset Baldowski-sandaletit 209 e, Zio.

4. muotitrendi: värisuora

Muotitrendit 2020
1. Victoria Beckhamin röyhelömekon vihreä taittuu maanläheiseksi, kun sen asustaa ruskeilla mokka-avokkailla. 2. Moschinon satiinitrenssi loistaa herkullisen appelsiinin värisenä. 3. Syötävän makea, purkkapinkki Balmainin denim-asu paljastaa navan.

Oli lempivärisi mikä tahansa, se on ensi keväänä muodikas. Kirkkaiden värien suoraa hallitsevat vihreä, pinkki, oranssi ja keltainen. Muotitrendit tukevat monotoniaa: pukeudu yhteen väriin päästä varpaisiin tai leikittele yhdistelemällä eri värejä.

Muotitrendit 2020
1. Näyttävä ketjukaulakoru 14,99 e, H&M. 2. Liukuvärjätty Marc Jacobsin Snapshot-olkalaukku 390 e, Stockmann. 3. Pehmeästä mokkanahkasta valmistetut Ecco-lenkkarit 150 e, Ellos. 4. Nylonvyö 14,99 e, BikBok.

Lue myös: Kirpputorit ovat oikeita aarreaittoja – ota talteen lista parhaista nettikirpputoreista

X