Kaaso on morsiamen tukipilari.
Kaaso on morsiamen tukipilari.
Lifestyle

Miten pukeutua yo-juhlissa tai häissä? Näin vältät juhlapukeutumisen yleisimmät mokat

Miten paljon paljasta pintaa saa näyttää kesähäissä kirkossa? Millainen on juhlalaukun oltava? Lue ammattilaisen vinkit siihen, miten hallita kesäjuhlien pukeutumisetiketti.
Teksti: Anna.fi

1. Pukeudu asiallisesti kirkkoon

Kun helle on kuumimmillaan, ovat kesäjuhlien asut keveimmillään. Paljaat olkapäät kirkossa voivat kuitenkin herättää pahennusta. Vaikka elohopea kohoaisi 30 asteeseen, kirkossa on kohteliasta peittää vähintäänkin paljaat hartiat.

Ratkaisu:

Keveä hartiasaali on helppo laskostaa ulkotiloissa käsivarrelle.

Miten pukeutua yo-juhlissa tai häissä? Näin vältät vältä juhlapukeutumisen yleisimmät mokat

2. Ali- tai ylipukeutuminen

Päädyitkö varvastossuissa elegantisti pukeutuneen juhlaväen sekaan? Vai jäykisteletkö silkkimekossa grillijuhlissa? Sekä ali- että ylipukeutuminen tuntuu vieraastakin kiusalliselta.

Ratkaisu:

Paina kutsukortin pukukoodi mieleen. Jos sitä ei ole kerrottu, ota yhteyttä juhlien järjestäjään ja kysy. Opettele, mitä mikäkin määritelmä tarkoittaa. Tumma puku merkitsee naisen osalta eleganttia leninkiä tai jakkupukua, kun smart casualin määritelmän täyttää kaunis kesämekko. Casual ei merkitse mökkikamppeita, vaan esimerkiksi kivoja kesähousuja ja rentoa neuletta.

3. Epämukavat kengät

Uppoavatko piikkikorkosi puutarhajuhlissa nurmikkoon? Vai taiteiletko niissä rantakallioilla kuin kilipukki? Hyvä juhlien järjestäjä ilmoittaa erityisolosuhteet, jotka tulee ottaa huomioon pukeutumisessa. Jos tätä ei ole hoidettu, kysy, äläkä lähde soitellen sotaan.

Ratkaisu:

Matalat sandaalit tai kiilakorot venyvät moneen maastoon.

4. Iso laukku

Suuri arkilaukku näyttää kömpelöltä. Tönit sillä muita tungoksessa ja pudotat samppanjalasit pöydiltä. Satsaa pikkuruiseen clutch- eli kirjekuorilaukkuun, jota voit pidellä sirosti yhdellä kädellä.

Ratkaisu:

Älä ota mukaan liikaa tavaraa. Kotiavainten, kännykän ja pankkikortin ohella et tarvitse muuta kuin puuterirasian ja huulipunan.

5. Huonot alusvaatteet

Liukuuko rintaliivin olkain näkyviin? Vai vilahtaako stay up -sukkien yläpitsi vihjailevasti? Se ei ole ainoa alusvaateongelma. Myös liian juhlavat alusvaatteet saattavat pilata juhla-asun. Pitsirintsikat saavat vaatteen pinnan näyttämään muhkuraiselta. Keveät pitsipöksyt eivät puolestaan silota yhtä nätisti muotojasi toisin kuin tukevat alushousut.

Ratkaisu:

Sovita juhla-asun ja sen alle puettavien alusvaatteiden yhdistelmää etukäteen. Esimerkiksi rintaliivien löytäminen avoselkäisen mekon alle voi vaatia etsintää.
Hanki sileät, muotoon prässätyt rintaliivit, joissa ei ole olkaimia. Ne palvelevat sinua liki joka juhla-asun kanssa. Aiemmin muodolliset juhlat edellyttivät sukkahousujen käyttöä, mutta nykyään kesäjuhliin voi mennä paljain säärin − kunhan sääret ovat hoidetut ja päivettyneet.

Teksti: Mirva Saukkola
Kuva: Colourbox

X