Lifestyle

Moda nyt 2/12: Hiuspantoja, tennareita ja design-vaatteita

Teksti: Anna.fi

Oletko jo kuullut Sanna Hopiavuoresta tai Terho Designista? Esittelyssä myös suloiset hiuspannat ja klassikkoprinttitennarit.

Hiuspäähineitä huovasta

Tamperelaisen hattumerkki av Anninan mallistoon kuuluu hattujen lisäksi huovasta valmistettuja hiuspantoja ja uusimpana tuotteena sirot huopakorvalaput. Muodikkaat, mm. helmin ja sulin koristellut päähineet ovat semi-uniikkeja ja niiden värimaailmastta löytyy esim. ruskeaa, valkoista, viininpunaista ja liilaa. av Anninan hattuja ja hiuspäähineitä suunnittelee Annina Nyberg-Saxberg. Hiuspäähineitä on mahdollista saada myös mittatilaustuotteena.

Hiuspäähineitä huovasta

Tennareissa klassikkoprinttejä

Converse-tennarit ja Marimekko jatkavat menestyksekästä yhteistyötä. Tennarit saavat keväisen ulkoasun kahden maineikkaan Marimekon suunnittelijan, Maija Isolan ja Annika Rimalan, riemukkaan värisistä klassikkoprinteistä. Kuoseiksi on valittu Maijan Unikko, Lokki, Appelsiini ja Muija sekä Annikan geometrinen Kameka.

Converse-tennarit Marimekko-kuviolla

Sanna Hopiavuori Vaatteita rakkaudella

Sanna Hopiavuoren The dogs never bite me -kevätmalliston mekot on valmistettu ekologisista materiaaleista, kuten bambusta, hampusta tai PET-kuidusta sekä kierrätysmateriaaleista. Monet vaatteista syntyvät pääosin kirpputoreilta löydetyistä vanhoista vaatteista, jotka leikataan kokonaan uusiksi. Vanhoista nahkatakeista Sanna valmistaa vaatteita, laukkuja ja koruja. with love Sanna Hopiavuori -merkki on ollut olemassa vuodesta 2006.

The digs never bite me -kokoelmasta

Terho Design: Nina, olen palasina

Terho-vaatemerkin ensimmäinen mallisto ”Nina, olen palasina” tulee myyntiin keväällä. Mallisto koostuu mekoista, topeista, hameesta ja sortseista. Suunnittelusta sekä kaavoituksesta huolehtii Marleena Terho ja vaatteet ompelee pääosin lahtelainen UNQ-Designs. Terho-vaatteet on suunniteltu ja kaavoitettu zero waste -tekniikkaa käyttäen, jolloin leikkuujätettä ei synny. Mallistossa on käytetty materiaalina suomalaisen vaateteollisuuden ylijäämäkankaita. Kaikki käytetyt kankaat ovat viskoosisekoitteita, jotka laskeutuvat kauniisti ja ovat helppohoitoisia.

MAIJU-mekko

Teksti: Sirpa Jäkkö
Kuvat: Valmistajat

Moda 2/2012

X