Lifestyle

Muodinmetsästäjän Tukholma

Teksti: Anna.fi

Co-StockholmTukholman keskustassa ja perinteisellä ostoskadulla Drottningatanilla kävellessä voi iskeä helposti tunne, että Tukholmasta ei enää nykyisin löydy muita muotiputiikkeja kuin niitä samoja ketjuja, jotka löytyvät Suomestakin joka toisesta kyläpahasesta. Tässä kuitenkin liuta vinkkejä putiikeista, joissa saa helposti kulumaan päivän (jos toisenkin) shoppaillen tai vaikka vain uusia trendejä haistellen.

Tukholman muotimaailmassa tapahtuu paljon juuri nyt, uusia putiikkeja avataan lähestulkoon joka viikko ja jotkut vanhat sulkevat ovensa. Kannattaa siis kurkistaa sisään sellaisiinkin putiikkeihin, joita tältä listalta ei löydy – se saattaa olla seuraava muotimekka! Monessa putiikeissa jaetaan ilmaiseksi pientä ”People” –magazinea. Siitä löytyy hyviä viime hetken vinkkejä shoppailukierrosta varten!

Mielenkiintoisimmat putiikit

Nitty Gritty

Nitty Gritty on ehkä yksi Tukholman hauskimpia putiikkeja.Valikoimissa sellaisia merkkejä kuin Miu Miu, Sonia/Sonia Rykiel, Rodebjer, Minimarket, Prada, Paul Smith ja YMC. Syksyllä kuuleman mukaan valikoima laajentuu ja mukaan tulevat myös Raf Simons, Dries Van Noten, Martin Margiela, Junya Watanabe ja Balenciaga.

Nitty Grittyssä on lisäksi viihtyisä kahvila, jossa voi nauttia suhteellisen edullisen lounaan sekä trendikäs kampaamo.

Aivan Nitty Grittyn vieressä, vähän piilossa, sijaitsee Needy Greedy, Nitty Grittyn outlet ja second hand –putiikki. Hinnat ovat edullisemmat kuin emoputiikissa – eli täällä on mahdollisuus tehdä hyviä löytöjä.

Nitty Gritty Krukmakargatan 26, Needy Greedy Krukmakargatan 24

A.P.C.

Ranskalaisen merkin ensimmäinen putiikki Skandinaviassa noudattaa A.P.C.:lle ominaista pelkistettyä linjaa. Mallistojen tunnusmerkki on selkeät leikkaukset ja laadukkaat materiaalit.

Krukmakargatan 24

Fred Perry

Brittimerkin konsepti-putiikki. Fred Perryn kaikki kolme eri linjaa ovat putiikin valikoimissa: perus-Fred Perry, Comme des Garçons-linja sekä uusin Blank Canvas.

Krukmakarg 24

SostaC/o Stockholm

C/o Stockholm on monipuolinen ”lifestyle”-putiikki, josta löytyy kaikenlaista ihanaa koriste-esineistä kauneudenhoitoon. Nykyään C/o Stockholmin yläkerrassa on saatavilla myös mielenkiintoinen valikoima design-muotia esim. sellaisilta designereilta kuin Marc Jacobs, Vanessa Bruno, Fifth Avenue Shoe Repair, Hope ja Neil Barret.

C/o Stockholmin tiloissa huseeraa lisäksi italialaistyylinen kahvila Sosta, josta saa kaupungin aivan ehdottomasti parhaat espressot ja caffe lattet. Tarjoilijapojat ovat kaupanpäälle erittäin sööttejä ja puhuvat mielellään asiakkaiden kanssa italiaa!

Götgatan 30

PUB/Awesome Rags

PUB on uudistanut perusteellisesti konseptiaan parin viime vuoden aikana ja vanha tunkkainen tunnelma ainakin uudessa Awesome Rags –osastossa on kuin pois pyyhkäisty! Awesome Rags on todellinen muotikeidas ja monien kiinnostavien ruotsalaisten merkkien kuten esim. Dagmar lisäksi sieltä löytyvät mm.See by Chloé, Thomas Burberry ja Cacharel.

Hötorgetin ja Kungsgatanin kulmassa

TLC

Melko uusi putiikki, TLC, sijaitsee osoitteessa Stureplan 2, toisessa kerroksessa. TLC:stä löytyy muotia ja asusteita kansainvälisiltä designereilta kuten Alexander McQueen ja Zac Posen.

Stureplan 2

Urban OutfittersUrban Outfitters

Amerikkalainen konsepti Urban Outfitters avasi ovensa jokin aika sitten entisissä elokuvateatteri Röda Kvarnin tiloissa. Valikoimissa mielenkiintoisia tavaroita, huonekaluja ja muotia mm. Vivienne Westwoodilta, Sara Bremanilta ja Erotokritokselta.

Biblioteksgatan 5

Nathalie Schuterman

Tyylikäs putiikki josta löytyy sellaisia huippunimiä kuin Prada, YSL, Bottega Veneta, Marni, Tony Burch, Philip Lim ja Nina Ricci.

Birger Jarlsgatan 5

JusJUS

Melko huomaamaton putiikki rauhallisella sivukadulla. Jusista löytyy avantgardemuotia sekä ruotsalaisilta että kansainvälisiltä eturivin suunnittelijoilta – esim: Comme des Garçons, Number (N)ine, Martin Margiela, Raf Simons, Pour ja Burfitt.

Brunnsgatan 7

Neu

Valikoimissa mm: ihana uusi ruotsalaismerkki Dagmar sekä Veronique Branquinho, Viktor & Rolf ja Ann-Sofie Back.

Nytorgsgatan 36

Mrs H

Mielenkiintoinen putiikki, josta löytyy sekä uutta että vintagea. Merkit kuten See by Chloé, Cacharel ja Repetto ovat mukana valikoimissa.

Birger Jarlspassagen 9

Weekday

WeekdayWeekday myy pääasiassa ruotsalaista muotia. Mm. Rodebjer, Velour, Acne, Ida Sjöstedt, Minimarket ja huomattavasti monia merkkejä huokeampi Cheap Monday löytyvät Weekdaystä. Alakerrassa kohtuullinen valikoima second hand-muotia ja mahdollisuus kurkistaa pajaan, jossa värjätään ja painetaan Cheap Monday t-paitoja.

Götgatan 21

Tjallamalla

Tjallamallalla on oma vaatelinja Scene by Tjallamalla, mutta putiikista löytyy myös muita merkkejä, kuten esim. Acne, Whyred ja Rodebjer. Tjallamalla on myös kuuluisa siitä, että sieltä löytyy usein seuraavan nousevan design-tähden mallistot ensimmäisenä.

Bondegatan 46

Monki

Suhteellisen edullista, nuoriso/street-henkistä muotia Götgatanilla. Mielenkiintoisia merkkejä kuten Ing, How ja Homeless sekä tietenkin oma Monki-mallisto.

Götgatan 19

Life is too short not to wear beautiful things

Mahottoman nimen omaava hyvin viehättävä putiikki – tosin sieltä kalliimmasta päästä.

Riddargatan 10

SneakersnstuffSneakersnstuff

Kaikille niille, joille lenkkarit ja tennarit eivät tarkoita treenaamista! Coolin tunnelman takaa dj.

Åsögatan 124

Ruotsalaisten suunnittelijoiden Concept Storet

Whyred, Mäster Samuelsgatan 5.

Hope, Norrlandsgatan 12.

Nakkna, Tjärhovsgatan 3.

Stray Boys, Smålandsgatan 9

Carin Wester, Rörstrandsgatan 40.

Fifth AvenueShoe Repair, Bondegatan 46

WESC, Birger Jarlsgatan 3

Filippa K. Grev Turegatan 18

Camilla Norrback, Norrbackagatan 60

Acne, Norrmalmstorg 2

Tutustumisen arvoisia ketjuja

TopShop

Brittiläinen nuorisovaateketju löytyy mm. uudesta SOUK-ostoskeskuksesta. SOUKissa on myös monta muuta hauskaa putiikkia, josta löytyy muotia ja asusteita vähän edullisemmasta hintaluokasta.

SOUK, Drottningatan 53

Gina Tricot

Edullinen nuorison suosima vaateketju, jolla on putiikkeja vähän joka kulmassa. Pääasiassa trikoovaatteita, mutta myös farkkuja, jakkuja, koruja ja laukkuja. Usein mahdollista löytää ajankohtaisia malleja pienellä rahalla.

Hötorget

Sergels Torg

PK-Huset (Hamngatanin ja Norrlandsgatanin kulmassa)

Bik-bokBik Bok

Bik Bok myy myöskin pääasiassa nuorisomuotia, farkkuja ja jonkin verran alusasuja sekä asusteita. Erityisesti Bik Bokista kannattaa tsekata nousussa olevia Dr. Denim –farkkuja!

PK-Huset, Hamngatan 10 – 14

Sergelgången

Kungsgatan 5

Götgatan 32

Bruno-galleriaBruno Galleria

Ei ole ketju vaan pieni ostoskeskus Götgatanilla. Mielenkiintoisia putiikkeja (esim. Whyred, Filippa K. (miesten), Pärlshopen, Stuk) ja kiva kahvila/baari keskellä, jossa on hyvä lepuuttaa jalkojaan ja tsekkailla ihmisiä.

Götgatan 36

Second Hand

The Grandpa

The Grandpassa on hauska sisustus, joka muistuttaa vanhan hotellin aulaa. Vaatteita, asusteita ja huonekaluja. Kiva tunnelma ja oma pieni kahvila.

Fridhemsgatan 43

Modern RetroModern Retro

Sijaitsee vanhassa autotallissa Södermalmilla. Suuri valikoima second hand –muotia pääasiassa 50 – 70 -luvuilta.

Wollmaryxkullsgatan 9

Saker & Ting Vintage

Juhlavaatteita, koruja, laukkuja ja kenkiä  – valikoituja hyväkuntoisia vetimiä 30-luvulta eteenpäin.

Sturegatan 28

Judits Second Hand

Hyväkuntoisia ja valikoituja second hand-vaatteita, kenkiä, laukkuja ja asusteita. Suhteellisen korkeat hinnat, mutta joukossa on usein aitoa design-muotia ja ateljee-työnä teetettyjä asuja.

Hornsgatan 75

Beyond RetroBeyond Retro

Monenlaisia second hand -vaatteita laidasta laitaan!Osa valikoimasta tuodaan jenkeistä, joten tarjolla on suhteellisen paljon nahkatakkeja, cowboy-bootseja ja yliopistotakkeja & -paitoja.

Åsögatan 144

Huomattavasti edullisempia ovat erilaisten järjestöjen kirppikset kuten esim:

Myrorna

Hornsgatan 96

Götgatan 79

Adolf Fredriks Kyrkogata 5-7

Stockholms Stadsmission

Hornsgatan 58

Skånegatan 75

Hantverkargatan 78

Stortorget 5

Lövholmsvägen 18

Hagagatan 3

Kuvat ja teksti: Minttu Paakkulainen

Lue lisää Tukholman shoppailumahdollisuuksista!

X