Lifestyle

My Style: Michelle Obama

12.6.2009 Teksti: Anne

michelleMichelle Obama on tumma, kaunis ja älykäs nainen, joka on naimisissa kenties maailman vaikutusvaltaisimman miehen kanssa. Michelle on ollut toivottu tuulahdus valkoisessa talossa pukeutumiseltaan täysin mielenkiinnottomien ensimmäisten naisten jälkeen. Onko presidentin vaimon pukeutumisella väliä?

Michelle tulee tavallisesta työläisperheestä Chicagon lähistöltä, ja hänen on sanottu olevan amerikkalaisen unelman ilmentymä. Hän on opiskellut Princetonissa sosiologiaa ja Harvardin arvostetussa yliopistossa oikeustiedettä. Barack ja Michelle Obama tapasivat toisensa työskennellessään samassa asianajotoimistossa.

Michellen näyttävä ulkonäkö ja kiinnostus muotiin on pantu merkille. Tänä keväänä hän kiepsautti itsensä brittiläisen Maxim-lehden sadan kuumimman naisen listalle sijalle 93. Essence-lehti on nimennyt Michellen yhdeksi 25 maailman innoittavimmasta naisesta ja Vanity Fair -lehti yhdeksi kymmenestä parhaiten pukeutuvasta ihmisestä maailmassa. Michelle hankkii vaatteita sekä mielenkiintoisilta suunnitelijoilta että aivan tavallisista kaupoista, joissa tavalliset ihmiset käyvät. Moni hänen käyttämänsä vaate on myyty samoin tein loppuun.

Michelle sai Obamansa – tai toisin päin – alttarilla vuonna 1992. Yhdellä maailman vaikutusvaltaisimmista pariskunnista on kaksi tytärtä, Malia ja Sasha. Perheen ohella Michellelle tärkeitä asioita ovat vapaaehtois- ja hyväntekeväisyystyö.

Michellen tyyli on…

ollut äärimmäisen suosittu puheenaihe sen jälkeen, kun Yhdysvallat sai ensimmäisen afro-amerikkalaisen presidenttinsä. Michelleä on kehuttu loistavasta tyylitajusta ja hänen on sanottu olevan ensimmäinen tyylistä kiinnostunut presidentin rouva sitten Jackie Kennedyn. Pitkä, näyttävä ja ennen kaikkea älykäs nainen Michelle kiistämättä on, eikä hänen selkeässä tyylissään ole juuri moittimista.

…jakkupuku with a twist

Beigen ja mustan sävyinen jakkupuku yllään Michelle asteli miehensä vierellä virkaanastujaisseremoniaan presidentti Lincolnin muistomerkin luo tammikuussa 2009. Musta ja tyylikäs, mutta mielenkiintoisesti leikattu jakkupuku oli Michelle edustusasu laulaja Sheryl Crown kanssa napatussa kuvassa maaliskuussa 2009, kun Michelle tapasi naisjohtajia valkoisessa talossa.

Asu 1

…naisellisen elegantti iltapuvuissa

Jason Wun suunnitteleman valkoisen, romanttisen iltapuvun helmaa Michelle korjaili tammikuussa 2009 virkaanastujaisjuhlallisuuksissa. Barack Obamasta tuli tuolloin järjestyksessään 44 Yhdysvaltain presidentti. Romanttiseen tyyliin Michelle luotti myös maaliskuussa 2009 osallistuessaan NAACP-gaalaan ruusukuvioisessa iltapuvussa.

Asu 2

…arvokkaasti koristeltu

Virkaanastujaisasun kruunasivat luonnollisesti näyttävät korut sekä viimeisen päälle pukuun sopivat sirot korkokengät.

Asu 3

…tuntemattomampia suunnitelijoita suosiva

Oma suosikkini on kuubalaissyntyisen Isabel Toledon suunnittelema keltainen asu, jota värittivät vihreät nahkahansikkaat ja -kengät. Tässä asussa Michelle astui ulos valkoisesta talosta yhdessä Laura Bushin kanssa virkaanastujaispäivänä. Vihreät hanskat ovat todella herkullisen näköiset ja sopisivat mainiosti yhteen omien vihreiden vaatteitteni kanssa.

Asu 4

…värikylläinen

Selkeät värit ovat Michellen suosiossa. Vihreä mekko nähtiin hänen yllään muusikko Stevie Wonderin kunniaksi järjestetyssä juhlassa helmikuussa 2009. Punainen mekko puolestaan on Madame Tussaud’n vahakabinetissa hymyilevän näköisnuken yllä. Osaisitko sanoa, kumpi hymyilevistä naisista on nukke ja kumpi ei, ellet tietäisi?

Asu 6

…edustustilaisuuksissa huomiota herättävä

Kirkkaan violetissa jakkuasussa ei ainakaan voi odottaa jäävänsä seinäkukkaseksi. Muun muassa Ranskan ensimmäinen nainen, malli-laulaja Carla Bruni on jäänyt Michellen varjoon harmaansävyisellä pukeutumisellaan. Tämä asu nähtiin Michellen yllä Metropolitan-museon erään siiven uudelleen avajaisissa toukokuussa 2009.

Asu 6

…vähintään yhtä näyttävä kuin miehensä

Michelle on jo nyt osoittanut suoriutuvansa edustustehtävistä mainiosti. Hänestä välittyy lämmin kuva vaimona sekä kahden pienen tyttären äitinä. Ja onhan hänellä oma uransa juristina. Täydellinen pakkaus?

Asu 7

Michelle Obama

Onko presidentin vaimon pukeutumisella väliä?

Katso tilanne vastaamatta

Lue myös

Suosittelemme