Lifestyle

Näin luot persoonallisen ja kauniin Instagram-tilin

Täyttyykö Instagram-feedisi toinen toistaan upeimmista otoksista, joiden rinnalla omat kuvasi kalpenevat? Palvelussa loistaakseen ei tarvitse olla Insta-guru, vaan yksilöllisen, tyylikkään ja selkeän Instagram-tilin saa luotua muutamalla helpolla niksillä.
25.7.2015 Teksti: Anna.fi

1. Kiinnitä huomiota kuvien laatuun

Tärkeintä Instagramissa ovat kuvat. Älä siis ota kuvia huonossa valossa tai postaa tiliäsi täyteen tunkkaisia ja rakeisia kuvia. Luonnonvalo on valoista kaunein, ja simppelit kuvat toimivat yleensä kikkailuja paremmin.

Jos oman kännykän kamera ei riitä hyvälaatuisten kuvien ottamiseen, kannattaa harkita valokuvien ottamista erillisellä kameralla. Kuvat täytyy tuolloin siirtää kamerasta kännykkään ja vasta sitten Instagramiin, mutta lopputulos on huomattavasti parempi kuin heikkolaatuisella kamerakännykällä.

Lue myös: Vinkkejä juhlakuvaukseen

2. Leiki erilaisilla kuvakulmilla tai valitse oma teema

Älä aina ota kuvia samasta kulmasta tai rajaa kohdetta keskelle kuvaa. Kun käytät erilaisia kuvakulmia ja rajauksia, ei tylsyys iske.

Jos haluat korostaa kuviesi yhtenäisyyttä, kannattaa valita omalle tilille teema. Otatko esimerkiksi paljon kuvia ruoasta, muodista tai sisustuksesta? Ota joku näistä teemaksesi ja julkaise tähän teemaan liittyviä kuvia ainakin puolet kaikista julkaisemistasi kuvista.

Lue myös: Itsensä brändääminen työelämässä – Tärkeintä on olla aito

Näin luot persoonallisen ja kauniin Instagram-tilin

3. Käsittele kuvaa

Kuvien käsitteleminen kannattaa. Se antaa kuvalle huolitellun viimeisen silauksen.

Instagramin suoristustyökalu on erityisen kätevä ja jokaiselle käyttäjälle hyödyllinen. Koska Instagram-kuvat otetaan usein käsivaralla, tulee kuvista helposti hieman vinoja. Suoristustyökalulla esimerkiksi horisontin suoristaminen käy helposti.

Jos Instagramin tarjoamat työkalut kuvankäsittelyyn eivät tunnu riittäviltä, voit käsitellä kuvaa ensin muussa kuvankäsittelyohjelmassa. Muista kuitenkin, että liika on liikaa – ylimitoitettu kuvien muokkaaminen voi pilata kauniinkin valokuvan tekemällä esimerkiksi naamasta muovisen näköisen.

4. Vaihtele filttereitä ja reunoja harkitusti

Instagramin alkuaikoina lähes kaikki hullaantuivat filttereistä. Tyylikkäimmän, yhtenäisen ja selkeän tilin luot kuitenkin käyttämällä samantyylisiä filttereitä. Myös kuviin lisättävien reunojen kanssa toimii sama sääntö.

5. Käytä hashtageja

Kuvan yhteyteen kirjoitettavat hashtagit eli asiasanat eivät ole ainoastaan tykkääjien ja seuraajien kalasteluun tarkoitettuja, vaan myös helppo tapa päästä katsomaan muiden samasta aiheesta ottamia kuvia ilman erillisiä hakuja. Muiden ottamien kuvien katselu on mitä mainioin tapa saada inspiraatiota kuvaamiseen.

Hashtageja kannattaa kuitenkin käyttää kohtuudella. Valitse yhden kuvan yhteyteen esimerkiksi 3–4 kuvaan olennaisena osana liittyvää hashtagia ja jätä epäolennaiset hashtagit kokonaan pois. Jos kuvissasi on Instagramia käyttäviä ystäviä, merkitse heidät kuvaan. Jos taas sijainti on kuvan kannalta olennainen tieto, se kannattaa ilmoittaa kuvan postaamisen yhteydessä.

Lue myös: Älä vaan mokaa somessa!

6. Anna persoonasi näkyä

Kuvatekstit ovat loistava keino tuoda esiin omaa persoonaa. Oletko fiilistelijä vai vitsiniekka? Anna sen näkyä kuvateksteissäsi, joissa voit valottaa kuvaustapahtumaa tai kuvan kohdetta.

Yleisessä käytössä olevien hashtagien lisäksi voit luoda myös omia hashtageja, jolla erotut massasta. Jos esimerkiksi postaat Jekku-nimisestä jackrussellinterrieristäsi usein kuvia, voit merkitä kaikki kyseiset kuvat vaikkapa #jekkuthejackrussell-hashtagilla. Ennen kuvien merkitsemistä kannattaa avainsanahaulla tarkistaa, että kyseinen hashtag ei ole jo jonkun muun tai muiden käytössä.

Lue myös: Identiteettivarkaus – Varjele yksityisyyttäsi netissä

7. Julkaise uusia kuvia säännöllisesti

Kuvia kannattaa julkaista säännöllisesti vaikkapa kerran päivässä. Ei siis kannata tukkia seuraajien feediä sadalla peräjälkeen ladatulla kuvalla kerran kuussa, vaan julkaista otettuja kuvia pikkuhiljaa. Jos olet tykkäysten perään, kannattaa uusia kuvia julkaista iltaisin ja viikonloppuisin toimistoaikojen sijaan.

Lue myös: Kotiäidit ja sosiaalisen median käyttö

8. Ole positiivinen

Instagramilla on monenlaisia käyttäjiä, mutta kommentointi on useimmiten hyvin positiivista. Pidä sinäkin yllä palvelun hyvää henkeä. Vastaa kuviasi kommentoineille ihmisille ja kommentoi muiden lataamia kuvia, jotka tekevät sinuun vaikutuksen.

Löydät myös Anna&Ellit Instagramista!

Lue lisää:

Ystävä ärsyttää sosiaalisessa mediassa – Näitä asioita kenenkään ei kannata tehdä Facebookissa
Uusi kulta ja sosiaalinen media – Facebookin käyttöopas seurustelun aloittaneelle
Miten päästä eroon nettistalkkerista? Nettipoliisi Marko ”Fobba” Forss kertoo

Teksti: Hilppa Alanko
Kuva: Colourbox

Lähteet: Bright Mango, Inthefrow, Lauren Conrad, Yahoo

Lue myös

Suosittelemme