Lifestyle

Näytös 2012 – Katso yli 120 kuvan kuvagalleria!

Teksti: Anna.fi

Suomalaiselle muodille omistettu viikko huipentui, kun Aalto-yliopiston järjestämässä vuotuisessa muotinäytöksessä esiteltiin taiteen maisterien ja kandidaattien opinnäytemallistoja. Opinnäytemallistojen lisäksi catwalkin valloitti uusilla mallistoillaan suomalaiset Saara Lepokorpi, R/H, Sasu Kauppi ja Ensaemble.

Mallistojen teemat vaihtelivat laidasta laitaan aina Sasu Kaupin kunnianosoituksesta jääkiekkojoukkueelle aina Ensaemblen mystisiin maailmoihin. Näytöksessä nähtävät mallistot on valinnut tekijöitä aikanaan opettanut, menestynyt vaatesuunnittelija Tuomas Laitinen.

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu sai alkunsa vuonna 1871 perustetun Veistokoulun myötä, ja se on sittemmin kasvanut Suomen kansainvälisimmäksi yliopistoksi. Se on alansa suurin Pohjoismaissa ja yksi arvostetuimpia koko maailmassa.

Satu Maaranen

Aalto-yliopistosta on valmistunut lukuisat suuret suomalaiset nimet: Paola Suhonen (Ivana Helsinki), Noora Niinikoski (Marimekko), Tiia Vanhatapio, Heikki Salonen ja Tuomas ja Anna Laitinen (Laitinen). Lisäksi yliopistosta valmistuneita on sijoittunut työskentelemään kansainvälisisille muotitaloille ja merkeille, kuten Christian Diorille, Nikelle, Balenciagalle, Calvin Klein Collectionille, Dieselille ja Levikselle.

Katso upeat kuvat muotinäytöksestä alla olevasta kuvagalleriasta!

Kuvat: Mikko Jylhä

X