Lifestyle

Neuleet, huivit ja viitat juhla-asua täydentämään — Äänestä suosikkiasi!

Teksti: Anna.fi

Pehmeä huivi, tyylikäs viitta vai moderni toppi? Minkä sinä valitsisit juhla-asusi kaveriksi? Äänestä ja katso tulos!

1. Herkkä pitsihuivi

Pitsihuivi viimeistelee juhla-asusi. Huivin ulkoreunassa on pitsisiä lehti- ja kukkakuvioita, jossa on lisäkoristeena nyppyjä. Huivin yläreuna neulotaan sileänä neuleena lyhennetyin kerroksin, jolloin keskiosasta tulee korkeampi kuin sivusta.

Herkkä pitsihuivi

Neulesuunnittelu: Pia Kaukinen / Lankatalo Heini

2. Takkimainen viitta

Viitan malli on hyvin yksinkertainen, ja se sopii juhlapuvun päälle. Takaosa on tehty yhdestä kappaleesta. Viitassa ei ole erillistä hihaosaa, vaan lepakkotyyppinen hiha muodostuu olka- ja sivusaumoista. Vaate on samanmittainen edestä ja takaa. Nappi on päällystetty omasta kankaasta. Ohuesta villakankaasta tehty viitta on helppo toteuttaa.

Takkimainen viitta

Ompelumalliston suunnittelu ja ompelu: Linda Sipilä

3. Moderni toppi

Toppi on neulottu neljästä eri langasta. Magic Ball -langassa on itsessään erilaisia värejä, materiaaleja sekä pintoja, joten alaosan pidennetyin silmukoin tehdystä pintaneuleesta tulee tosi elävä. Kaarrokeosa on neulottu kokonaan ainaoikeinneuleisena Baby Merino Lace ja Mohair Fiori -langalla.

Moderni toppi

4. Näyttävä pyörylähuivi

Pyörylähuivia voi käyttää myös kauluri-hupparina. Huivi neulotaan poikittain helmineuleisena. Siinä tehdään koko ajan lyhennettyjä kerroksia, joten ulkoreunasta tulee pidempi kuin sisäreunasta. Kaitale neulotaan niin pitkäksi, että kappale muodostaa ympyrän. Lopuksi neulotaan aloitus- ja päätöskerros yhteen.

Näyttävä pyörylähuivi

Neulesuunnittelu: Sanna Vatanen ja Pirjo Pauniva / Taitoneule Kuusamo

Kuvat: Pekka Holmström
Styling: Katariina Kaatrasalo
Teksti: Sirpa Jäkkö

Vaatteiden ohjeet on julkaistu Moda-lehdessä 1/2012.

Mikä on suosikkisi juhla-asun täydentäjistä?

Katso tilanne vastaamatta

X