Lifestyle

Neuleita viileisiin iltoihin— Äänestä suosikkiasi!

Teksti: Anna.fi

Alkukesän viileinä iltoina pehmoinen neule lämmittää mukavasti. Äänestä suosikkiasi neuleista ja katso tulos!

1. Tweedmäinen viitta

Viitta on neulottu kaksinkertaisella langalla, jossa on yhdistetty luonnonvalkoista ja ruskeaa lankaa. Etukappaleella on helmassa enemmän väljyyttä kuin takakappaleella, jolloin viitta sopii myös odottavalle äidille. Ylimääräiset silmukat kavennetaan pois ennen olan yläosan kavennuksia. Pääntielle tehdään lopuksi suuri lämmittävä joustinneuleinen kaulus.

Tweedmäinen viitta

Kuva: Pekka Holmström
Neulesuunnittelu: Susanna Mertsalmi
Styling: Katariina Kaatrasalo

2. Pelkistetty jakku

Jakun kaikissa reunoissa on helmineuletta, muuten se on sileää neuletta. Pääntien helmineulereunus levenee kaulusmaiseksi ylöspäin mentäessä ja jatkuu kapeampana takakappaleen pääntien reunassa.

Pelkistetty jakku

Kuva: Sublime / Tekstiiliteollisuus Oy

3. Keltainen pitsipusero

Pitsipusero maustaa ruosteenpunaiset sortsit. Pusero on neulottu kaksinkertaisella langalla. Siinä on vuorotellen pitsiraitoja ja palmikoita. Kaikissa reunoissa on joustinneuletta. Hihat ovat puolipitkät ja pääntie syvän pyöreä.

Keltainen pitsipusero

4. Tiilenpunainen liivi

Liivi sopii tähän värileikkiin. Liivi on neulottu kerralla takakappaleen alareunasta olan yli etukappaleiden alareunaan. Takakappaleen alaosa on kolmionmallinen. Etukappaleiden sivut kiinnitetään lopuksi kolmion reunoihin, joten etukappaleiden alareunat kaartuvat taakse. Liivi on kokonaan pitsineuletta eikä siinä ole mitään erillistä viimeistelyä.

Tiilenpunainen liivi

Kuvat: Rowan / Coats Opticrafts Oy

5. Pitsireunainen huivi

Huiveja on neulottu kaksi kappaletta. Suurempi huivi on neulottu ruskeanharmaasta Silky Merino -langasta ja pienempi on raidoitettu vihreänkirjavalla ja okran värisellä Sock-langalla. Huivit ovat muuten samanlaiset, ainoastaan niiden silmukka- ja kerrosmäärät ovat hieman erilaiset. Huivien neulominen aloitetaan ylhäältä keskeltä ja neulotaan alas. Lisäyksiä tulee keskelle niin  paljon, että huivista tulee kolmion muotoinen. Ulkoreunaan neulotaan aaltopitsineuletta.

Pitsireunainen huivi

Kuva: Malabrigo / Eiran Tukku Oy

6. Upea pyöryläjakku

Pyöryläjakku on helppo aloittelijan virkkaustyö. Riittää, että osaat tehdä pylväitä ja ketjusilmukoita sekä helppoja lisäyksiä. Jakkua varten on virkattu ensin suuri pyörylä, joka alkaa keskeltä takaa. Pyörylässä on kahdeksan pylväsryhmää ja niiden väleissä on aina yksi ketjusilmukka. Jotta pyörylä pysyy tasona, silmukoita lisätään tasaisin välein pylväsryhmien reunoissa. Pyörylään jätetään kädentieaukot ja niihin virkataan lopuksi hihat pylväin. Kaikkiin reunoihin virkataan lopuksi viuhkakerros.

Upea pyöryläjakku

Kuvat: Lana Grossa / Menita Oy

7. Palmikkobolero

Bolerossa on erilaisia palmikoita ja niiden väleissä nurjaa neuletta. Alaosat neulotaan erikseen ja yläosa tehdään kerralla. Boleron kaarrokeosassa silmukoita kavennetaan palmikoiden väleissä olevissa nurjissa raidoissa. Näin palmikot pysyvät ehjinä loppuun asti. Etureunaan ja helmaan neulotaan erikseen palmikkokaitale. Myös pääntien pystykaulus neulotaan erikseen. Pääntien reunukseen kiinnitetään kaksi painonappia siten, että reunus menee edessä päällekkäin.

Palmikkobolero

8. Takkimainen jakku

Jakkua varten on neulottu ensin vyötärökaitale poikittain. Sen yläreunaan on tehty etu- ja takakappaleen yläosat. Jakun helmaosa on neulottu erikseen poikittain ja kiinnitetty vyötärökaitaleen alareunaan. Jakussa on raglanhihat ja se on muuten sileää neuletta, mutta etureunoihin neulotaan joustinneuleiset kaitaleet. Jakku kiinnitetään rintasoljella.

Takkimainen jakku

Kuvat: onLine / Vihreä Vyyhti Oy

Teksti: Sirpa Jäkkö
Neuleiden ohjeet on julkaistu Moda-lehdessä 1/2012.

Mikä neuleista on suosikkisi?

Katso tilanne vastaamatta

X