Lifestyle

NOMO Jeans – Farkut mittatilauksena

Teksti: Anna.fi

Jos täydellisiä farkkuja ei ole löytynyt valmiina kaupan hyllyiltä, ei kannata luovuttaa. Nyt sellaiset saa juuri omalle vartalolle valmistettuina – eivätkä ne edes maksa omaisuuksia.

NOMO Jeans – Farkut mittatilauksena

Yksi muotimaailman kiinnostavimmista tulokkaista, kohta vuoden päivät toiminut NOMO Jeans, lupaa ratkaista huonosti istuvien farkkujen kirouksen. Tämä Helsingissä tukikohtaansa pitävä yritys valmistaa asiakkaidensa toiveet huomioivia, juuri heidän mittojensa mukaan valmistettuja farkkuja. Perusmalleja on valittavissa viisi niin miehille kuin naisille, lisäksi asiakas pääsee vaikuttamaan muun muassa vyötärön korkeuteen, väriin, efekteihin, tikkaukseen, taskuihin sekä lahkeensuun käänteen leveyteen.

– Yleensä värin valitseminen osoittautuu haastavimmaksi, sillä upeita vaihtoehtoja on paljon. Annamme kyllä mielellämme omia ehdotuksiamme, jos runsaudenpula yllättää, toimitusjohtaja Mari Silvennoinen lupaa.

NOMO Jeans – Farkut mittatilauksena
Pääsuunnittelija Outi Potila (vas.) ja toimitusjohtaja Mari Silvennoinen uskovat hyvin istuvien farkkujen ylivoimaisuuteen.

Kirjoittaja on ainakin asiasta aivan innoissaan: täydellisesti istuvia farkkuja kun on ollut mahdotonta löytää. Enemmistö sovittamistani housuista istuu kauniisti kaupassa, mutta käytössä ne venähtävät nopeasti eivätkä enää imartele. Vaatekaappiini onkin hautautunut useita kymmeniä farkkupareja, joista ei ole ollut iloa enää pitkään aikaan.

Olen miettinyt, että ehkä vika on mukavuudenhalussa. Valitsen usein hyvältä tuntuvia farkkuja, joissa on reippaasti elastaania. Oletan sitä olevan liikaa, sillä farkut löystyvät lököhousuiksi jo parissa tunnissa. Toinen ongelmistani on kurvikkaan kropan ja matalavyötäröisten farkkujen yhteensovittamisessa. Liian matalat farkut kun puristavat kurveja ylöspäin ja saavat minut näyttämään isommalta kuin todellisuudessa olenkaan.

NOMO Jeans – Farkut mittatilauksena
Farkkukankaan sijasta taskun taustalle voi valita vaikkapa pirteää ruutua tai rohkeaa kukkakuosia.

Naisille niukkaa, miehille yksityiskohtia

Naisten suosikkifarkkumalliksi on noussut ylivoimaisesti Skinny straight, jota Silvennoinen kuvaa aikuisen naisen pillifarkuksi – vartalolle armollisemmaksi vaihtoehdoksi. Vyötärönkorkeudeksi valitaan usein normaali tai korkea, matalaa ei juurikaan kysytä. Moni miehistä luottaa perinteisen malliseen Regular fit -farkkuun, jota he piristävät kiinnostavilla yksityiskohdilla.

– Esimerkiksi pehmeän pinkki tikkaus tuo mielenkiintoista särmää sinisiin tai tumman harmaisiin housuihin, pääsuunnittelija Outi Potila kuvailee.

Entä kuinka täydellisesti istuvat farkut sitten syntyvät? Iso musta laatikko, vartaloskanneri, ottaa valkoisen valon avulla noin 50 mittaa aina pohkeen ympäryksestä lantion leveyteen.

– Skannerimme on ensimmäinen kaupallisessa käytössä oleva Suomessa ja toinen Euroopassa, Silvennoinen toteaa.

Mittausten jälkeen pääsee suunnittelemaan unelmiensa farkkuja yhdessä NOMO Jeansin denimologien avustuksella. Valmiit farkut saapuvat postitse muutamassa viikossa.

– Alkusyksystä meillä oli toimitusvaikeuksia, koska emme olleet tyytyväisiä alihankkijamme toteuttamaan laatuun. Työskentelimme tiivisti, jotta saimme tilanteen korjattua ja sekä laadun että toimitusajat taas huipputasolle, Silvennoinen tiivistää.

NOMO Jeans – Farkut mittatilauksena
Sähäkän värisillä tikkauksilla saa farkkuihin lisää särmää.

Vapaus omaan tyyliin

NOMO Jeansilla vastustetaan sitä ajatusta, että vartalotyyppi rajoittaisi farkkujen valintaa.

– Mielestämme kaikkien tulee saada pitää juuri sellaisia farkkuja, joista itse tykkää, Potila sanoo.

Suunnittelutyössä sekä muun muassa sovitusmallien valinnassa onkin otettu huomioon vartalotyyppien runsas kirjo.

– Lisäksi laatu on meille sydämenasia. Teemme kestäviä farkkuja ja panostamme materiaaleihin. Tämä näkyy muun muassa siinä, että kaikilla toimittajillamme on sertifioitu laatujärjestelmä, Silvennoinen kertoo.

Farkut maksavat asiakkaalle 136 euroa. Itse aion ainakin suunnistaa heti avajaisten jälkeen ostoksille – vaatekaapistani kun puuttuvat vielä ne täydellisesti istuvat farkut.

NOMO Jeans – Farkut mittatilauksena
Kaikki NOMO Jeansin valmistamat farkut maksavat 136 euroa postikuluineen.

Lue lisää: NOMO Jeans

Teksti: Katri Kallionpää
Kuvat: Thinkstock ja Katri Kallionpää

Mikä istuvien farkkujen löytämisessä on suurin ongelma?

Katso tilanne vastaamatta

X