Lifestyle

Ofelia Market 21.8. – Tyylien taikaa Tampereella!

Teksti:
Anna.fi
Ofelia Market 21.8.2010 - Tyylien taikaa Tampereella!

Jo viidettä kertaa järjestettävä Ofelia Market matkustaa elokuussa ensimmäistä kertaa kotikaupungistaan Helsingistä Tampereelle. Tapahtumapaikkana toimii Tampereen nostalginen ja tunnelmallinen Yo-Talo, jonne lähes 30 erityistä myyjää pystyttää aarteita notkuvat pöytänsä lauantaina 21.8.2010 klo 12:00-18:00.

Myyjiksi on valittu sekä yksityisiä kirpputorimyyjiä että uniikkeja tuotteita tarjoavia käsityöläisiä, suunnittelijoita ja putiikkeja. Helsingissä vuodesta 2008 alkaen järjestetty, suursuosion saavuttanut tyylitapahtuma yhdistää kirpputorin ja myyjäiset aivan ainutlaatuisella teemalla: tarjolla on herkullinen kattaus burleski-, gootti-, lolita-, retro-, rock ’n’ roll- ja vintage -tyylejä edustavia vaatteita, asusteita ja esineitä. Kyseessä ovat siis valtakunnan värikkäimmät ja originaaleimmat alakulttuurimarkkinat, joiden tärkeimpiä kulmakiviä ovat kierrätysidea ja itse tekeminen. Tapahtumassa nähdäänkin runsaasti kierrätettyä ja tuunattua, harvinaisuuksia, innovaatioita ja tuoreiden suomalaisten tekijöiden taidonnäytteitä.
 
Ofelia Market ei ole vain markkina-areena, vaan myös taianomainen pakopaikka arjesta ja tästä ajasta. Ostostelun lomassa yleisö pääsee nauttimaan elämyksellisestä tunnelmasta ja tapahtuman tyyliin sopivasta oheisohjelmasta. Luvassa on Ofelia Marketin jo perinteeksi muodostunut muotinäytös, jossa esitellään näyttävästi myyjien mallistoja ja tuotetarjontaa, sekä myyjille suunnatun Paras asu -kilpailun voittajien palkitseminen.

Ofelia Market 21.8.2010 - Tyylien taikaa Tampereella!

Päivän aikana lavalle nousee myös tamperelaisia taitajia – hypnoottista ja vauhdikasta vannetanssia esittävä MataHoops ja Moulin Rouge -henkisellä, akrobaattisella tankotanssiesityksellä lumoava 7th Heaven Showryhmä. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus osallistua sisäänpääsymaksun hinnalla workshopiin, jossa valmistetaan burleskityylisiä koruja Anni Hiron (HiroNIA) ohjauksessa. Workshopiin mahtuu noin 8 osallistujaa ja ilmoittautumisia otetaan vastaan paikan päällä klo 12 alkaen. Materiaalit tulevat Ofelia Marketin puolesta.

Tapahtuman taustamusiikista huolehtii Ofelia Marketin oma DJ ja markkinakansan virkistämisestä Yo-Talon kahvio. Koko päivän ajan yleisöä palvelee myös infopiste, johon palautetta jättämällä voi osallistua arvontaan. Arvonnan pääpalkintona on lahjakortti tamperelaiseen Vaudeville Boutiquehen.

Tapahtumana Ofelia Market on Suomessa edelläkävijä ja tullut tunnetuksi valtakunnallisestikin. Myyjiä saapuu joka kerta eri puolilta Suomea ja tapahtuma viedään marraskuussa myös Turkuun. Perinteisen kirpputorikulttuurin tukemisen lisäksi Ofelia Market pyrkii tuomaan esiin uusia ja toistaiseksi tuntemattomampia käsityöläisiä ja suunnittelijoita. Myyjäjoukossa ovat viihtyneet aiemmissa tapahtumissa myös nimekkäämmät suunnittelijat Minna Parikka, Kirsi Nisonen ja Muodin Huipulle -sarjasta tuttu Mirkka Metsola.

Ofelia Marketia järjestää parivaljakko Päivyt Toivonen ja Lumimarja Wilenius, jotka kyllästyivät vain unelmoimaan Ofelia Marketin kaltaisesta tapahtumasta ja päättivät lopulta toteuttaa sellaisen itse. Toivonen ja Wilenius musisoivat yhdessä Adora-yhtyeessä, opiskelevat parhaillaan modisteiksi ja ovat tietysti itse pesunkestäviä vaatevillikkoja ja kirpputorifanaatikkoja.

Ofelia Market 21.8.2010 - Tyylien taikaa Tampereella!

Ohjelma / Ofelia Market 21.8.2010

12:00 Ovet aukeavat. Sisäänpääsymaksu yleisöltä 3 € (käteisenä).
13:00 Muotinäytös.
15:00 MataHoops (Tampere) – vannetanssia.
16:00 Myyjien Paras asu -kilpailun voittajien julkistaminen. 7th Heaven Showryhmä (Tampere) – tankotanssia.
16:30-18:00 Burleskikoru-workshop Anni Hiron (HiroNIA) ohjauksessa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan infopisteessä klo 12 alkaen.
18:00 Ovet sulkeutuvat

Lue lisää Ofelia Marketista:
Blogspot
Facebook
MySpace
Yo-Talo

Facebook

X