Korkeavyötäröiset "mummopikkarit" ovat tulleet jäädäkseen.
Muoti

Ovatko stringit historiaa? Korkeavyötäröiset ”mummopikkarit” ovat vallanneet vaatekaapit – ”Iloksemme näin voidaan todeta”

Kukaan vaatekaupoilla viime aikoina pyörinyt ei ole voinut välttyä näkemästä korkeavyötäröisiä pikkuhousuja – muotoilevia, makseja, pitsiunelmia. Mummopikkarit ovat nyt alusvaatekaapin kulmakivi!
Teksti: Tiia Kailaheimo Kuvat: iStock

Tiedätkö tunteen, kun pikkuhousut hiipivät kohti rakosia?

”Kauneuden vuoksi kuuluu kärsiä” – ei enää! Liekö pitkään vallinneella pandemialla ja sen myötä kotona värjöttelyllä osuutta asiaan, mutta ihmiset kaipaavat nyt alusvaatteissaan ensisijaisesti mukavuutta.

Korkeavyötäröiset ”mummopikkarit” ovat nimittäin tulleet jäädäkseen, eivätkä syyttä. Prisma-ketjun pukeutumisen myyntipäällikkö Anu Keskinen vahvistaa havainnon.

– Se on ihan oikea havainto, tosin ei yllättävä. Jos puhutaan mummopikkareista, tätä tuoteryhmää myydään eniten ja korkeavyötäröiset tuotteet kasvattavat myyntiä edelleen, Keskinen toteaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön VH. (@vivianhoorn) jakama julkaisu

Korkeavyötäröisiä maksimalleja ja muotoilevia alushousuja on ollut Keskisen mukaan valikoimissa aina. Annan toimituksen havainnoissa korkeavyötäröisten mummopikkareiden paluusta kuitenkin alettiin puhua nousevana ilmiönä vuodesta 2015. Nyt viimeistään pikkarit ovat löytäneet käyttäjänsä – käyttäjäkunta on suuri, vakiintunut ja alati kasvava.

Ovatko stringit menneen talven lumia?

– Stringit eivät ole aivan out, mutta painottuvat nuorempaan kohderyhmään. Myös stringeissä on nyt korkeaa vyötäröä, mutta ne eivät ehkä ole lyöneet vielä niin laajalti läpi.

Pikkareiden ilosanomaa

Alushousutrendin taustalla on ylipäänsä korkeiden vyötäröiden trendi pukeutumisessa. Myös bikinimuodilla ja ”pepputrendillä” on osuutta asiaan.

– Bikinit ovat varmasti vaikuttaneet etenkin brazilian-tuotetyypin kautta.

Brazilian-malliset pikkarit tai bikinit korostavat peppua, mutta hieman stringejä maltillisemmin.

– ”Pepputrendi” on myös suuri vaikuttaja alusasujen muotiin: pakaratreeneillä ja erilaisilla peppua korostavilla vaatteilla, niin treeni- kuin housumuodissa, on varmasti osuutta tähän.

Korkeavyötäröiset alushousut eivät kuitenkaan ole pelkästään salaiseen kotikäyttöön. Nyt niitä kelpaa ylpeänä esitelläkin!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Sara Sieppi (@sarasieppi) jakama julkaisu

– Kysynnässä on muutosta. Puuvillaisten mukavuuspikkareiden lisäksi kaivataan naisellisempia korkeavyötäröisiä vaihtoehtoja. Myös pandemian takia patoutunut tarve juhlimiseen näkyy aluspukeutumisessa: on pitsiä ja nyöriä.

Mummopikkarit eivät siis ole pelkästään mukavat – ne ovat seksikkäät. Silti mukavuus on Keskisen mukaan luultavasti se, joka niitä houkuttelee käyttämään.

– Korkeavyötäröinen istuu paremmin ja on mukavampi päällä. Mukavuus nousee muutenkin trendinä, jopa juhlapukeutumisessa, Keskinen avaa.

Korkeavyötäröisten mummopikkareiden paluusta voisi päätellä, että vaatteiden läpi paistavat pikkarirajat ovat nyt yleisesti hyväksyttyjä, jopa trendikkäitä?

– Näkisin, että on jokaisen pukeutujan valinta, missä oman olon tuntee viihtyisäksi ja kauniiksi, millä tavalla haluaa itseilmaisua pukeutumisen kautta tehdä. Lisäksi myös korkeavyötäröisissä pikkareissa löytyy saumattomia tuotteita ja ohuita materiaaleja – osassa näistäkin malleista pyritään siihen että pikkarin rajat eivät näy vaatteen läpi.

Häpeilyn ja epämukavuuden aika on siis ohi.

– ”Kauneuden vuoksi kuuluu kärsiä” sanonta on vanhanaikainen, iloksemme näin voidaan todeta.

Lue myös: Vappu Pimiän soiro-uikkarista on tulossa rantamuodin kulmakivi – tältä rohkea trendi näyttää

X