Lifestyle

Pinterest – Katso Ellien Pinterest-opas!

Teksti: Anna.fi

Pinterest-verkkopalvelu koukuttaa yhä suurempia käyttäjäjoukkoja maailmalla. Ellit kokosi ohjeet, joilla pääset mukaan.

Pinterestin ydin ovat kuvakokoelmat, joita voit luoda itse. Jos rakastat kauniita kuvia (sisustus/muoti/matkailu/tai ihan mitä vain Pinterest on juuri sinua varten.

Muutama Pinterest-esimerkki siitä, miten palvelua voi käyttää:

Tässä vielä inspikseksi linkki suomalaisen Pinterest-superkäyttäjän Ulla M. Saikun 20 000 kuvan kokoelmaan. Onko hyvä, tarvitaanko tätä?

Kutsulla sisään, mutta voit myös kutsua itsesi

Parasta on, että voit luoda omat Pinterest-kuvakokoelmasi itse. Ellit neuvoo sinut alkuun. Vain mielikuvitus on rajana.

Pinterest on niin uusi palvelu, että sinne pääsee toistaiseksi vain kutsusta. Helpointa on siis kääntyä jonkin sellaisen tuttavan puoleen, joka on jo Pinterestissä, ja pyytää häneltä kutsua.

Melkein yhtä helppo vaihtoehto on pyytää kutsu Pinterestiltä. Kutsu löytyy ylimpänä Pinterestin kotisivulla. Ellien testissä (huhtikuu 2012) kutsu tilattiin torstaina, ja se tuli sähköpostiin perjantaina aamupäivällä.

Kutsussa olevaa linkkiä klikkaamalla pääset kirjautumaan sisään palveluun. Jos sinulla on Facebook- tai Twitter-tili, voit kirjautua niitä käyttämällä.

Valmiit kuvaryhmät odottavat kuviasi

Kirjautuminen sujuu, kuten yleensäkin. Nimimerkistäsi tulee tunnuksesi, ja omat kuvakokoelmasi löytyvät jatkossa täältä, eli kuten Ellien kuvat.

Kun tunnukset on luotu, Pinterest tarjoaa sinulle heti muutaman vaihtoehtoisen kuvakokoelman aihion. Pinterestissä näiden nimi on ”Group”, eli ryhmä. 

Helpointa on ajatella, että ryhmä on kuin yksi leikekirja, johon voit lisätä kuvia ja niihin liittyviä muistiinpanoja oman mielesi mukaan. Pinterest puolestaan on kuin kirjahylly, jossa kaikki leikevihkosi sijaitsevat. Ryhmien määrällä ei ole rajaa, joten voit luoda niitä niin monta, kuin haluat. 

Ryhmiä on helppo poistaa ja lisätä, joten voit kokeilla rohkeasti aiheita, jotka kiinnostavat juuri sinua. Myös ryhmän nimen vaihtaminen on helppoa. Mitkä ovat sinun kolme ensimmäistä ryhmääsi?

Pinnaaminen sallittua, jopa suositeltavaa

Kun olet luonut ensimmäisen sinua kiinnostavan ryhmän, on aika lisätä kuvia ryhmääsi. Pinterestissä kuvien lisääminen tapahtuu ”pinnaamalla” kuvia (englannin kielen sanasta ”pin”). Voit ajatella sitä kuin kuvien kiinnittämisenä nuppineuloilla isolle taululle.

Kaikkein helpointa on kuvien lisääminen Pinterestin sisällä. Heti palvelun kotisivu on täynnä kuvia. Vie hiirellä kursori jonkin kuvan päälle, ja klikattavaksesi aukeaa kolme vaihtoehtoa:

  • Repin – tallenna kuva myös omaan ryhmääsi
  • Like – kerro, että pidät kuvasta
  • Comment – kommentoi kuvaa

Omaa aihepiiriäsi koskevia kuvia voit etsiä Pinterestin haulla. Jos olet kiinnostunut värikkäistä meikeistä, voit etsiä vaikka sanoilla green lipstick. Puutarhaunelmat puolestaan löytyvät vaikkapa hakusanoilla mystical garden.

Pinterestin hakua kannattaa toistaiseksi käyttää englanniksi. Vaikka haulla Rooma löytääkin pari tosi mukavaa vinkkiä, hakusana Rome on kultakaivos.

Pinterestin sisältä kerättävien kuvien lisäksi voit lähettää palveluun omia kuviasi. Kannattaa huomata, että niistä tulee samalla vapaata riistaa kaikkien pinterestiläisten levitettäväksi.

Myös kuvien lisääminen muilta nettisivuilta onnistuu helposti. Tätä kannattaa kuitenkin välttää, koska liki kaikki valokuvat nauttivat tekijänoikeussuojasta, vaikka ne ovatkin netissä kaikkien nähtävillä. Eri asia sitten on, jos nettikuvien vierestä löytyy pieni punainen ”Pin it” -painike – vähän Facebookin ”Like”-painikkeen tapaan. Silloin kuva on vapaasti pinnattavissa.

Yksi Pinterestin mukavia puolia on se, että voit myös seurata ystäviesi kuvavalintoja. Pinterestin haun voi kohdistaa kuvien lisäksi etsimään aihetta ”People”. Lisää ystäväksesi ainakin Ellit!

Teksti: Petteri Numminen

X