Lifestyle

Puhdaslinjaiset ja graafiset vaatteet henkivät kevättä

Teksti: Anna.fi

Mallistomme punaisena lankana oli kaksi ajatusta. Halusimme toteuttaa lukijoiden toivomia selkeitä perusvaatteita ja yhdistää niihin ajankohtaisen, mustavalkoisen maailman.

Mekko

Suoralinjainen mekko pelaa leikkauksilla ja graafisuudella. Musta väriblokki on takakappaleella eri kohdassa kuin edessä. Mekko sopii yhtä hyvin bisnestapaamiseen kuin illallispöytään ja toimii myös tunikana. Vaate on tehty tukevasta, joustavasta neuloksesta, jota on miellyttävä työstää. Neulaa pystyleikkaukset huolella ennen ompelua, tai ompele ne mittanauhaa apuna käyttäen.


Kangas Materials

Kynähame

Neulottu kynähame ja kirjekuorilaukku ovat vastustamaton pari. Muodikkaat siksak-kuviot on saatu aikaan nostamalla silmukoita neulomatta ja neulomalla niitä ristiin. Hameen vyötärökaitaleena on leveä joustinneule.


Pitsikoristeinen paitapusero 205 €, Boss Black, laukun nauha ja läppä ovat ainaoikeaa

Kietaisuhame​

Naisellisessa kietaisuhameessa on hillitty ruutukuosi.  Kietaisuosa menee reilusti päällekkäin, jolloin hame ei avaudu liikaa istuttaessa. Siisti ja näyttävä napinläpi on ommeltu täysvinosta kankaasta ja tekeminen vaatii erityistä tarkkuutta. Hameen tyylikäs koristenappi on satiinipintainen.


Vahapintainen pusero 100 €, In Wear, kapeakärkiset nilkkaremmiavokkaat 69 €, Vagabond, musta rannekello 89 €, Esprit, Kangas Materials

Printtihousut

Hauskoissa printtihousuissa on asennetta. Jos haluat korostaa kuviollista vaatetta, pidä muu asu yksivärisenä. Helppotekoiset perushousut ovat vajaamittaiset, ja niissä on suorat viistotaskut.


Palkkikorkoiset nahkanilkkurit 90 €, Global, venepääntiellä varustettu trikoopusero 13 €, Lindex, Kangas Materials

Bleiseri

Valkoinen bleiseri on monikäyttöinen. Se on helppo yhdistää sekä hameen että farkkujen kanssa. Takissaon koristeläppiä ja taskut, joiden ompeleminen vaatii malttia. Kuvionapeilla ja erivärisellä vuorikankaalla voit muuttaa takin luonnetta.


Kapea kynähame 149 €, Ted Baker, raidallinen trikootoppi 55 €, Filippa K, Kangas Materials

Tunika

Laatikkomallinen tunika on helppo ommella ja mukava päällä. Malli sopii erilaisille vartaloille. Pyöreäkulmaiset paikkataskut voit halutessasi jättää pois. Olkasaumaa ei ole lainkaan, ja hihan sauma on laskettu alas.


Leveä rannerengas 79 €, Hunkydory Oriental Net -pitsisukkahousut 17 €, Vogue, Kangas Norteva Vuorento Oy

Trikoomekko

Poimutettu trikoomekko on tehty kaksinkertaiseksi, jolloin liukasta materiaalia on helpompi käsitellä eikä pääntietä ja hihansuita tarvitse huolitella erikseen. Näin lopputuloksesta tulee siisti. Sivusaumassa oleva poimutus jää siististi kankaiden väliin. Etuosan keskipoimutuksen voi jättää myös pois.


​Niittikärkiset piikkarit 45 €, Gina Tricot, Art Deco -henkiset korvakorut 15 €, Glitter, Kangas Eurokangas

Teksti: Sirpa Jäkkö
Kuvat: Mirva Kakko
Ompelumalliston suunnittelu ja ompelu: Veera Vuorento ja Moda –tiimi
Neulesuunnittelu: Marita Metsäkylä
Styling: Anna Karmila

Ohjeet on julkaistu Moda-lehdessä 2/2013

X