Näin säästät rahaa ja aikaa alennusmyynneissä
Useimmissa kaupoissa alennusmyynnit alkavat joulun ja juhannuksen jälkeen.
Muoti

Säästä rahaa ja aikaa alennusmyynneissä – 6 hyödyllistä vinkkiä aleostoksille

Joulun ja juhannuksen jälkeen moni suuntaa alennusmyynteihin. Mutta miten alennusmyynteihin kannattaa varautua? Listasimme kuusi vinkkiä.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Onko sinulla jo mielessäsi, mitä haluaisit hankkia alennusmyynneistä? Vinkeillämme parannat mahdollisuuksiasi saada haluamasi asiat ja vältät hutiostokset.

Toimi näin ennen alennusmyyntejä ja niiden aikana – ja säästät rahaa ja aikaa!

1. Mieti, mitä tarvitset

Pelkkä halpa hinta ei ole vielä syy ostaa mitään. Tee lista siitä, mitä oikeasti tarvitset tai kiihkeästi haluat. Alennusmyynteihinkään ei kannata mennä hankkimaan turhaa tavaraa. Jos et oikeasti tarvitse mitään ja olet jo kerännyt kaappisi täyteen tavaraa, alennusmyyntien sijaan sinun kannattaa suunnata vaikkapa kirpputorille myymään liikaa tavaraa pois.

2. Huomioi kausituotteet

Talven alennusmyynneissä on tarjolla pääosin syksyn ja talven mallistoja ja kesän alennusmyynneissä taas kevään ja kesän. Siksi esimerkiksi uusi syystakki kannattaa ostaa ennakoivasti jo talven alennusmyynneistä, jos vanhan takin vaihtaminen uuteen mietitytti jo viime syksynä. Koska trendit vaihtuvat vauhdilla, etenkin etukäteen hankittavissa vaatteissa kannattaa suosia klassisia malleja, joihin ei kyllästy nopeasti.

3. Mieti, mistä liikkeistä voisit hankkia haluamasi asiat

Tutustu liikkeisiin ja niiden valikoimiin etukäteen. Näin sinulle selkeytyy, mihin liikkeeseen haluat ensimmäisenä mennä tekemään alelöytöjä tai minkä verkkokaupan aletarjonnan haluat heti alejen alkaessa syynätä läpi. Kivijalkakapoissa säästyy runsaasti aikaa, kun et ala alennusmyyntiruuhkassa tutustua ensimmäistä kertaa kauppojen valikoimiin ja ihmetellä, olisiko kaupassa myytävänä sitä ja tätä.

4. Tilaa uutiskirjeet niistä liikkeistä, joiden aletarjonnan haluat katsastaa

Alennusten odotteleminen on hyvä syy tilata kiinnostavien liikkeiden uutiskirjeet, sillä useimmiten sekä kivijalkaliikkeiden että verkkokauppojen alennusmyynneistä ilmoitetaan liikkeen uutiskirjeessä. Toisinaan verkkokaupoissa uutiskirjeen tilaajat pääsevät jopa tekemään alennusostoksia jo hieman ennen muita.

5. Ole ensimmäisenä paikalla – ja muista nettikaupoissa ottaa huomioon aikaero

Aikainen lintu madon nappaa, näinhän se on. Jos tilaat ulkomaisien verkkokauppojen uutiskirjeitä, muista tarkistaa, moneltako Suomen aikaa ale alkaa.

6. Jos et saa haluamaasi tuotetta, älä sorru korvaaviin hutiostoksiin

Jos sattuu käymään niin, että et saakaan haluamaasi tuotetta, älä sorru harmitusta paikkaaviin hutiostoksiin. Jos paitaa ei ole enää sinun koossasi, ei kannata ostaa kaappiin pölyttymään tavoitepaitaa, joka on sinulle koon verran liian pieni.

Lähteet: Cosmopolitan, The New York Times, wikiHow

X