Mainos: Kaupallinen yhteistyö AEG
Saimi Hoyer arvostaa laadukkaita vaatteita. – Yksi suosikeistani on musta villamekko, jossa on strassikoristeet.
Mainos

Saimi Hoyer kertoo luottovaatteistaan: Kymmenen huonolaatuisen sijaan ostan yhden laadukkaan

Saimi Hoyerin luottovaatteet asettavat haasteita pesukoneelle. Katastrofeilta ei ole vältytty, mutta nykyään Saimin kodista löytyy pesukone, joka on kuin minipesula.
Teksti: Kaupallinen yhteistyö AEG

Hotellinjohtaja, puhuja, kirjailija Saimi Hoyerille vaatteiden laatu ja näyttävyys ovat osa työtä.

– Minulla on paljon herkistä materiaaleista valmistettuja vaatteita, joita käytän erilaisissa työtilaisuuksissa ja esiintymisissä.

Hoyer on kuljettanut työvaatteitaan pesulaan jopa Helsinkiin asti.

– Asun Punkaharjulla, eikä täällä ole pesulaa joka kulmassa. Nyt voin pestä myös esiintymisvaatteeni kotona, enkä joudu raahaamaan isoja Ikea-kasseja junassa edestakaisin. Se on ollut ihan oikea ongelma meidän perheessä.

Nyt Saimi Hoyer pesee vaatteensa AEG:n uuteen mallistoon kuuluvalla pesukoneella. Hänellä on käytössään myös AEG:n kuivausrumpu.

– Kuivaus tässä onkin se paras asia! Enkä nyt tarkoita mitään vaatteet rupsauttelevaa vanhanaikaista kuivuria, hän kertoo.

Hoyerin mukaan AEG:n kone on kuin minipesula kotona.

– Onhan minulla ennenkin ollut hyviä koneita, mutta nämä ovat kyllä ihan omalla tasollaan. Pesukoneen ja kuivurin on oltava todella hellävaraisia arkoja materiaaleja pestessä ja kuivatessa.

Saimi näki Tukholmassa järjestetyssä muotinäytöksessä, kuinka AEG:n koneessa pestiin turkiskoristeinen villakangastakki. – Se tuli ulos täysin kuivana ja koskemattoman näköisenä.

Hellävaraisempi kuin ”käsin pesty”

Saimi Hoyerin luottovaatteissa on paljon kasmirvillaa ja silkkiä – joskus yhdessä ja samassa vaatekappaleessa. AEG:n kuivaustekniikka on niin hellävarainen, että sillä voi rumpukuivata myös ne mekot ja paidat, joissa on ’tasokuivaus’-merkintä.

– Se on myös tilakysymys, kuka myöskään oikeasti jaksaa levitellä vaatteita vaakatasoon pitkin kämppää?

– Yksi suosikeistani on musta villamekko, jossa on strassikoristeet. En ole ennen uskaltanut pestä sitä kotona, mutta nyt voin tehdä niin, Sami Hoyer kertoo.

– Tässä perheessä on nimittäin tapahtunut katastrofeja vaatteiden pesuun liittyen, hän nauraa.

– En ymmärtänyt hyvän pesukoneen arvoa ennen kuin muutin tänne metsän keskelle. Se on jokapäiväistä elämää helpottava juttu.

Höyrytys harventaa pesukertoja

Laadukas pesukone helpottaa arkea ja säästää niin rahaa kuin energiaa.

– Ihmiset säästävät usein väärässä paikassa. Kun valitsee laadukkaan koneen, vaatteiden käyttöikä pitenee huomattavasti, värit eivät haalistu ja materiaali pysyy napakkana ja muodossaan, Hoyer sanoo.

– Tätä arvostavat varmasti myös pienten lasten vanhemmat. Laadukkaat lastenvaatteet kestävät lapselta toiselle, kun materiaali ei nyppyynny tai muuten kulu pilalle.

Hoyer kertoo olevansa vaateihminen.

– Ostan mieluiten laadukkaita vaatteita ja haluan, että ne kestävät pitkään. Se on tietenkin myös eettinen valinta. Kymmenen huonolaatuisen sijaan ostan yhden laadukkaan, joka hyvällä hoidolla kestää vuosikausia käytössä.

Vaatetta ei kannata turhaan pestä liian usein. Usein riittää höyrytys, joka uudistaa ja sileyttää vaatteen. Höyrytys on Hoyerille tuttua muotinäytöksistäkin.

– Pesukoneen höyrytystoiminto on minulle todella tarpeellinen. On tavallista, että esimerkiksi juontoja kuvataan samassa asussa kolmena päivänä peräkkäin. Vaatteen nopeasti uudistava höyrytys on silloin varsinainen pelastus.

AEG:n pesukone laitettiin äärimmäiseen testiin Tukholmassa. Katso videolta, mitä tapahtui. 

X