Lifestyle

Shoppailu Helsingissä – 10 parasta muotiliikettä

Teksti: Anna.fi

Lähde muotiostoksille Helsinkiin! Pääkaupungin keskusta tarjoaa monen monta pikkuputiikkia, josta teet unohtumattomia löytöjä.

Shoppailu Helsingissä

1. Samuji – Klassista ja naisellista

Samujin liike Erottajalla on pieni, ja taustalla soi lounge-musiikki. Samuji on vaatesuunnittelija Samu-Jussi Kosken oma merkki, aiemmin hän oli töissä Marimekossa. Samujin vaatteet ovat klassisia, ja materiaaleina on puuvillaa ja pellavaa. Suosituimmista mekkomalleista tulee joka sesonki oma versio, joko kuosi tai väri vaihtuu. Keväällä merkki sai kansainvälistä näkyvyyttä, kun näyttelijä Meryl Streep kuvattiin Samujin jakku päällään.

Shoppailu Helsingissä

Samuji-liikkeitä on kaksi: Pohjoisesplanadilla on trendikkäämpiä ja Erottajalla hillitympiä vaatteita. Erottajan liikkeestä löytyy pääosin naisten vaatteita, mutta miehillekin on on yksi rekki. Erottajalla on myynnissä myös asusteita ja kotimalliston tuotteita.

Samuji, Erottajankatu 9 ja Pohjoisesplanadi 37, avoinna ma–pe 11–19, la 11–17

2. Nina’s – Fashionistan taivaassa

Dries van Noten, Chloé, Christian Louboutin ja Carven – muun muassa näitä merkkejä myy Nina’s-liike. Omistaja, ex-malli Niina Kurkinen valitsee myyntiin vaatteita ja kenkiä, jotka puhuttelevat häntä itseään.

– Vaatteiden pitää istua hyvin päällä, ja niiden on toimittava myös arjessa, joka on kuitenkin iso osa elämää, Niina sanoo.

Hän etsii liikkeensä valikoimiin myös mielenkiintoisia vaatemerkkejä, jotka ovat vasta nousemassa pinnalle.

– Haluan haastaa asiakkaitakin kokeilemaan jotakin uutta.

Shoppailu Helsingissä

Nina’s täytti toukokuussa kymmenen vuotta.

– Luksustuotteiden kysyntä on kasvanut koko ajan, Niina iloitsee.

Nina’s, Bulevardi 13, avoinna ma–pe 11–18, la 11–16

3. R/H – Vaatteita päivittäiseen käyttöön

R/H-mallistoa suunnittelevat Emilia Hernesniemi ja Hanna Riiheläinen.

– Mallisto suunnitellaan naisilta naisille. Siluetti, värit ja painokuosit on suunniteltu jokapäiväistä käyttöä varten. Skandinaavinen tyyli ilmenee rennoissa leikkauksissa ja materiaaleissa, Emilia Hernesniemi kuvailee.

Liikkeessä on aina one size -malleja, jotka käyvät erilaisille vartaloille. R/H:lla on paljon jälleenmyyjiä Suomessa ja myös ulkomailla, mutta laajin valikoima on aina omassa liikkeessä.

– Tuotamme sesonkimallistojen lisäksi pieniä erikoissarjoja esimerkiksi Mickey-mekosta, Milo-lippahatuista ja Magic-Topeista, jotka värittävät perusvalikoimaa. Ne myydäänkin usein loppuun suoraan näyteikkunasta.

Shoppailu Helsingissä

Kesän uutuus on käsiaiheinen printti, josta tehdään paitoja ja mekkoja. Vaatteiden lisäksi liikkeessä on koruja, lippalakkeja, reppuja ja Karhu-lenkkareita.

R/H Store, Fredrikinkatu 18, avoinna ma–pe 10–18, la 11–16

4. Jukka Rintala – Mekko toiveiden mukaan

Näyteikkunassa mallinukke on puettu mustavalkoiseen mekkoon ja lierihattuun. Se kertoo Jukka Rintalan liikkeen tyylistä, jota voi kuvata sanalla elegantti. Myynnissä on trikoovaatteita, naisellisia takkeja ja juhlamekkoja. Miehille on paitoja ja solmioita.

Liikkeessä voi teettää mekon myös omien toiveiden mukaan. Kun sopiva mekkomalli on löytynyt, asiakas voi valita siihen haluamansa kankaan. Nopeimmillaan omien mittojen mukaan tehty mekko on valmis viikossa. Liikkeessä tehdään muitakin tilaustöitä, voi teettää vaikkapa mekkoon sopivan hatun.

Shoppailu Helsingissä

Vaatteiden lisäksi myynnissä on sisustustuotteita. Herkät kukkakuviot koristavat serviettejä, kaitaliinoja, tarjottimia, astiapyyhkeitä ja pussilakanoita. Lisäksi syntymäpäiville tai hääjuhlaan on mahdollista teetättää kutsut, ohjelma ja pöytäkoristeet Jukka Rintalan suunnittelemalla kukkakuviolla.

– Haluan tarjota liikkeessäni ripauksen luksusta, Jukka Rintala sanoo.

Jukka Rintala, Fredrikinkatu 26, avoinna ma–pe 11–18, la 11–15

5. Annankadun Anna Ruohonen

Ihastuttava, kiharapilvinen nainen kutsuu sisään kuukausi sitten avattuun liikkeeseensä. Hän on suunnittelija Anna Ruohonen, joka lentää Pariisin ja Helsingin myymälöidensä välillä.
Helsingin-liikkeen seinällä pyörii mustavalkoinen filmi pariskunnasta, josta huokuu hyvä olo.

Vaaterekeillä on tuore Blue line -mallisto, joka on valmistettu Suomessa bambuviskoosineuloksesta. Mallistosta voi hyvinkin olla ylpeä, onhan se eettisesti ja kotimaassa tuotettua. Malleja on naisille ja muutama miehille. Vaatteet ovat hyvin leikattuja, ja niitä on helppo yhdistellä toisiinsa.

Shoppailu Helsingissä

Toisen puolen liikkeestä täydentää AR by Anna Ruohonen -mallisto.

– Materiaalin ja muodon symbioosi on tärkeää. Kunnioitan luonnonmateriaaleja, kuten bambua, silkkiä, pellavaa ja puuvillaa – niitä ei saa pakottaa, vaan materiaali määrää vaatteen muodon.

Anna Ruohonen, Annankatu 13, avoinna ti–pe 11–18, la 11–16

Shoppailu Helsingissä6. Coston tupsulakki päähän

Lippalakkeja valmistava Costo on avannut putiikin Helsingin keskustaan. Lakkiin voi valita tupsun oman maun mukaan. Myynnissä on myös Pure Wasten vaatteita naisille ja miehille. Sekä lakit että vaatteet on valmistettu tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaista.

Costo Concept Store, Yrjönkatu 34, avoinna ma–pe 11–19, la 11–17

7. Makia – Olutta lasissa ja vaatteissa

Amerikkalaisturistit kyselevät Makia-liikkeessä, mitä putiikin nimi tarkoittaa.

– Makeaa, vastaa liikettä pyörittävä Jani. Vieressä sovitellaan nahkasneakereita ja korkista valmistettua lippistä. Hipsterien Calypso- pipoa näkyy olevan useassa eri värissä.

Valtaosa vaatteista on miehille, tosin moni niistä toimii naisillakin.

Shoppailu Helsingissä

Brewing-malliston vaatteissa kulkee humalaköynnös, ja rennossa ympäristössä tekee mieli istua portaille nauttimaan alkoholitonta olutta, jota on myös tarjolla liikkeessä. Sitä omaa Makia-olutta odotellessa.

Makia Store of the Month, Unioninkatu 27 A , Pop up -myymälä auki elokuun loppuun, avoinna ma–pe 11–19, la 10–17

8. Karvisen uudet kuviot

Muistatko Annikki Karvisen ja käsinkudotut, värikkäät jakut? Niitä himoitsevat tällä hetkellä erityisesti japanilaiset turistit. Omassa, Jyväskylässä sijaitsevassa kutomossa ja ompelimossa valmistuvat muutkin vaatteet.

– Japanilainen asiakas on maailman vaativin, laadusta ei voi tinkiä yhtään, kertoo Aapo Karvinen, Annikin poika.

Shoppailu Helsingissä

Liikkeessä on myös muiden suunnittelijoiden vaatteita, jotka sopivat aikuiselle naiselle. Esimerkiksi saksalaisen, rennon tyylikkään Anette Görtzin jakut ja mukavan oloiset takit ihastuttavat. Ihan heti ei tulisi mieleen törmätä japanilaisen Issey Miyaken graafisiin asuihin Espalla, mutta täältä löytyy niitäkin.

Karvinen, Pohjoisesplanadi 23, ma–pe 10–19, la 10–17 su 12–16

9. Kapteenska – Raitaa ja kumisaappaita

Huh, nyt vilisevät raidat silmissä! Puuhyllyille on viikattu ranskalaisen Saint Jamesin puuvillaisia raitapaitoja kymmenissä eri väriyhdistelmissä. Ohuimpiin niistä on käytetty huippulaatuista meryl-kuitua, joka tuntuu viileältä ja hengittävältä iholla. Lisäksi paidoissa on UV-suoja.

Shoppailu Helsingissä

Kumisaappaiden Rolls Royce, Aigle, löytyy peremmältä liikkeestä. Kumisaappaisiin sopivaa klassista pukeutumistyyliä voi täydentää vaikkapa neuleella ja englantilaisella Barbourin öljykangastakilla. Kannattaa poiketa myös liikkeen toiseen tilaan, Helsingin vanhimpaan metsästys- ja kalastusliike Schröderiin, joka on toiminut Torikortteleissa vuodesta 1896.

Kapteenska, Unioninkatu 25, avoinna ma–pe 10–18, la 10–16

10. Feminett – Huippubrändejä kahdessa kerroksessa

Kluuvikadun Feminett on käynyt läpi vaatetusalan monet vaiheet yli 60-vuotisen historiansa aikana. Äitinsä Maija-Liisa Koposen jälkeen naistenvaateliikettä pyörittää Eeva-Liisa Wall.

Kahdessa kerroksessa on muun muassa saksalaisen Marc Cainin värikkäitä ja toisiinsa helposti yhdisteltäviä asuja, pienikokoisille hyvin sopivaa Alice+Oliviaa sekä Diane von Furstenbergia ja Tory Burchia. Feminettissä voi sopia tapaamisen pukeutumisneuvojan kanssa.

Shoppailu Helsingissä

Kaunis rivi italialaisen Tod’sin loafereita ja Hoganin citylenkkareita saa huokailemaan.

Feminett, Kluuvikatu 1, avoinna ma–pe 10–19, la 10–17

Lue lisää:

Shoppaa Helsingissä!

Teksti: Oili Urmas, Pia Hagström ja Piia Kalliomäki
Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia ja liikkeet

Anna 24/2015

X