Lifestyle

Sopiva Shop avasi ovensa Helsingissä

Teksti: Anna.fi

Sopiva ShopMaaliskuun puolivälissä Helsingin Kampissa avautui uusi osuuskuntakauppa Sopiva Shop. Eerikinkadulla sijaitsevan, entisen Green Papayan tilat valtaava osuuskunta Sopiva koostuu seitsemästä nuoresta naisesta, jotka luotsaavat yhteensä viittä eri designmerkkiä.

Sopiva-osuuskuntalaisia yhdistää halu tehdä reilua designia – kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Suomessa. Myös vastuullisuus ja ekologisuus ovat ryhmän kantavia voimia, sillä suuri osa tuotteista valmistetaan kierrätysmateriaaleista. Myös vaateteollisuuden ylijäämä on tietyissä Sopiva Shopin vaatteissa käytössä.

Maailmantalouden epävakaa tila ei Sopivan porukkaa lannista, vaan päinvastoin – he uskovat, että nyt on juuri otollinen aika kotimaiselle, lähellä tuotetulle ja kestävälle designille.

– Liikkeessämme on myös korviksia ja muuta pienempää tavaraa, johon kaikilla on varaa, toteaa Miia Kauppila, joka valmistaa Green Papaya laukkuja, kukkaroita, hattuja ja koruja.

Green Papaya

Designhuoneen uniikeista aidoista materiaaleista valmistetuista koruista vastaa Liisa Tervinen. Etenkin hopealusikoista valmistetut korvakorut jäivät erityisesti mieleen. Vanhoista helmiäisnapeista valmistetut korvikset kuuluvat myös Designhuoneen valikoimiin.

DesignhuoneDesignhuone

Yksilölliset TAUKO vaatteet ovat Mila Moision ja Kaisa Rissasen käsialaa. Vaatteet suunnitellaan, ommellaan ja leikataan Helsingin Vallilassa. TAUKO vaatteita saa myös tilauksesta. Harmonikkamuusikko Kimmo Pohjosen viime Linnan juhlien puku oli Milan ja Kaisan työnäyte.

TAUKOTAUKO

Second Chancen persoonallinen ja ajaton designvaatemallisto valmistetaan osittain kierrätysmateriaaleista sekä hyödyntäen vaateteollisuuden ylijäämää. Maija Nuppula ja Mirkka Lähteenkorva saivat idean tuotemerkkiinsä halusta harjoittaa omaa ammattiaan mahdollisimman puhtaalla omalla tunnolla.

Second ChanceSecond Chance

Hoplá designsin Inka Honkasen ura tekstiilialan markkinoinnissa jatkuu edelleen, mutta Sopiva Shopin myötä hänestä tuli lisäksi sivutoiminen suunnittelija. Malliston pirteät laukut ja asusteet käsinpainetuista uusista ja vanhoista kankaista tuovat missionsa mukaisesti piristystä arkipäivään ja pilkettä silmäkulmaan.

Hoplá designsHoplá designs

Sopiva Shop on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11-18 ja lauantaisin kello 11-16. Jokainen suunnittelija on vuorollaa hoitamassa putiikkia. Jos toivoo lempisuunnittelijansa olevan työvuorossa juuri sillion kun liikkeeseen aikoo mennä, voi suunnittelijoiden työvuorot tarkastaa täältä.

Sopiva Shop

Teksti: Anna-Mari Urpalainen
Kuvat: Osuuskunta Sopiva ja Anna-Mari Urpalainen

X