Lifestyle

Suojelen sinua kaikelta

9.1.2004 Teksti: Anna.fi

Lempivaate voi tarjota pahan päivän varalle parempaa turvaa kuin korville vedetty peitto.

Ne aamut tunnistaa äkkiä. Ei lähde, ei nouse eikä starttaa. Valitettavasti vaatteet liittyvät usein tilanteeseen. Housut ovat likaiset. Paita on pinon alimmaisena likaisena ja lisäksi rypyssä. Sukkia on vain yksi.
Tällaisena aamuna naisen paras ystävä on Villapaita. Se lemppari. Ei haittaa, vaikka se on vähän likainen ja haisee. Sen kun pukee päälle, tuntee olonsa yhtä turvalliseksi kuin peiton alla, minne olisi mieluiten jäänytkin.
Hankin omani vuosia sitten. Vaaleanruskea, paksusta langasta kudottu villatakki on kilpeni pahaa maailmaa vastaan. En tiedä mitä elämäni riemukkuudesta sanoo se, että villikseni alkaa olla aika huonossa kuosissa. Ei haittaa, en edes halua pestä sitä. Pelkään, että jos sen tuttu ja turvallinen haju muuttuu puhtaan pesuainemaiseksi, puolet sen suojaavasta tehosta saattaa kadota.
On toki muitakin toimivia pelastajavaatteita kuin villis. Ne housut, joissa takapuoli näyttää kolme kiloa pienemmältä. Se takki, jonka alle voi piilottaa tavalliset rupukuteet ja näyttää siltä kuin olisi menossa solmimaan elämänsä työsopimusta. Kengät, jotka jalassa kuvittelee omistavansa koko maailman, tai ainakin sen kadun, jolla kävelee.
Viime aikojen suosituin ”mukavuus ennen kaikkea” -asu on tietysti plyysiverkkarit. Väitän että niistä tehtiin trendi vain siksi, että suunnittelijoiden mielestä verkkareissa oli mukava köllötellä ja kaupungilla ne ovat kätevämmät kuin aamutakki. Ja olisiko pašmina muka levinnyt kaikkiin kansankerroksiin, jos se olisi kutittavasta materiaalista tehty kapea soiro? Suosikkihuivin ydin ei ollutkaan siinä, että se oli aluksi olevinaan joku statussymboli. Sen taika on suuri koko ja leveä muoto, jonka taakse voi kääräistä paitsi kaulansa ja leukansa, halutessaan myös poskensa ja puolet yläkropasta. Ei ihme että leveä huivi kaulassa on mukava liikkua – paremmin voisi suojautua vain pukeutumalla burkhaan.
Yleispätevä musta ei muuten ole turvavaatetuksen parhaimmistoa, vaikka siinä sulautuukin hyvin talven pimeyteen. Vaaleat värit tuntuvat päällä paljon tyynnyttävämmiltä kuin kovan väriset tummat tamineet. Valkoinen, vaaleansininen ja muut vauvanhuoneesta napatut värit toimivat turvahuopina erityisen hyvin. Niissä voi vahingossa jopa piristyä.

Suuri neuletakki 34,90 e, H&M.

TEKSTI Jenni Lieto
KUVAT Jari Kesti