Lifestyle

Syksy 2012 — Katso muotikuvat Pariisista!

Teksti: Anna.fi

Syksyn mallistoa esiteltiin Pariisissa maaliskuussa paitsi catwalkeilla, myös lukuisissa showroomeissa. Suunnittelijoilla oli yksi yhteinen ilonaihe; värit kuuluvat vahvasti syksyyn.

Paola Suhosen Roberta-mekko

Ivana Helsingin tunnelmallinen syysmallisto on nimeltään Tapiola-Kauniainen. Suunnittelija Paola Suhonen ammensi mallistoonsa muistoja lapsuutensa viikonlopuista, jotka hän vietti perheensä ja sukulaistensa kanssa sympaattisissa 70-luvun taloissa, joissa suosittiin värikkäitä tapetteja ja tummasävyisiä huonekaluja. Naisten vaatekuoseissa loistivat vahvat printit ja miesten housujen lahkeet olivat trumpettimaiset. Roberta-mekko on 100 % silkkiä, kuosina ”Kauniainen”-printti, jota saa kuvan multicolour-värinä tai sinisen sävyisenä navy/ink navy värissä. Mekkoon kuuluvalla vyöllä saa mukavasti muunneltua oversizemallia. Paolan mallisto oli esillä Pariisissa Showroom Romeossa ja omassa näytöksessään New Yorkissa.

Mauro Gasperi

Säntilliset linjat ja leikkaukset ovat tyypillisiä italialaiselle designerille, Mauro Gasperille. Vihreän eri sävyt kuuluvat vahvasti syksyn väripalettiin. Housujen lahkeet vaihtelevat kapeasta leveään.

My S.E.L.F. -mallisto

My S.E.L.F. -mallistossa neulotun villahupun pörröreunus tarjoaa kantajalleen hyvän näkö- ja tuulisuojan. Hupun ja kaulurin graafiset kuviot toistuvat myös neulehousuissa.

Yvonne Stoller

Ruotsalainen suunnittelija, Yvonne Stoller, rakastaa värejä ja printtejä. Ensimmäinen Yvonne S. -kokoelma lanseerattiin v. 2009 ja se sai heti maailmanlaajuista menestystä.

Saori Komatsu

Japanilaisen Saori Komatsun suunnittelemassa kašmirneuleessa ei ole lainkaan saumoja. Modernin neuleen pointti on pitkä vetoketju selän puolella.

Barbara Bui

Barbara Buin syysmallistoon kuuluu militarityylinen, reilunkokoinen villakangaspalttoo, joka palaa jälleen muotiin. Alle mahtuu paksumpikin alpakkaneule.

Rike Feurstein

Rike Feurstein suosii asusteissaan mielenkiintoisia pintaneuleita. Hänelle on myös tunnusomaista kehitellä leikkisiä yksityiskohtia perinteisiin neuleisiin, kuten kaulaliinan pitkät hapsut sateenkaaren väreissä.

Nina Skarra

Kansainvälisesti palkitun, norjalaisen designerin, Nina Skarran mallisto edustaa puhdasta skandinaavista tyyliä. Vartalonmyötäinen halterneck-mekko on silkkiä.

Upper East Cachemire

Upper East Cachemire esitteli italialaisesta kašmirista valmistettuja persoonallisia neuleita, mekkoja ja takkeja. Linjakas, epäsymmetrinen neulemekko on saanut tyllilaahuksen. Upper East Cachemiretuotteita voi ostaa myös verkkokaupasta.

Ajatonta designia

Suomalais-ranskalaisen suunnittelijakaksikon, Sanna Kantolan ja Bruno Beaugrandin, herkullisen väriset Lumi-laukut saivat paljon huomiota osakseen. Brunon mukaan kuluttajat ovat vihdoinkin rohkaistuneet käyttämään värejä. Erikoisvalmisteiset materiaalit, korkealuokkainen nahka, huolelliset yksityiskohdat ja graafiset elementit ovat Lumin tavaramerkki.

Herkullisen väriset Lumi-laukut

Maailmalla tunnetut

Kenkäsuunnittelijat, Minna Parikka ja Terhi Pölkki, esittelivät omia mallistojaan. Molempien kokoelmissa on naisellisia nilkkureita, jotka ovat tulevan syksyn juttu ja sopivat hyvin pidentyneiden helmojen ja lyhentyneiden housujen kanssa. Myös kengän kärjissä nähdään terävämpää muotoa.

Minna Parikka

Terhi Pölkki

Teksti: Sirpa Jäkkö
Kuvat: Suunnittelijat ja Sirpa Jäkkö

X