Lifestyle

Syksyn muotivaatteet – Äänestä suosikkiasi!

Teksti: Anna.fi

Tyylikkään peruspuvuston kanssa voit viettää syksyn vailla vaatehuolia. Äänestä suosikkiasi syksyn hittivaatteista!

1. Kaunislinjainen trenssi

Trenssi on jokapäiväinen käyttötakki, joka suojaa tuulelta ja sateelta. Takki on hieman muotoon ommeltu ja sitä voi pitää myös ilman vyötä. Yksinkertaiseen takkiin saa helposti ilmettä pienillä yksityiskohdilla, kuten raikkaan vihreillä napeilla

Trenssi

2. Leveälahkeiset housut

Housut on ommeltu laskeutuvasta kreppisilkistä, joka tekee niistä juhlavat. Mallin voi valmistaa myös esimerkiksi kevyestä pellavasta. Korkea vyötärölinja on hyvin naisellinen ja korostaa vyötäröä. Solmittavan vyön tilalla voi käyttää myös leveää nahkavyötä. Lahkeen mitta kannattaa määritellä aina housujen kanssa käytettävien kenkien koron mukaan. Kangas Villisilkki.

Leveälahkeiset housut

3. Monikäyttöinen trikoojakku

Jakku sopii sekä farkkujen että hameen kanssa. Jakku on edestä auki, mutta sen voi halutessaan kiinnittää esimerkiksi rintaneulan avulla. Lyhyen, hieman väljänmallisen jakun voi valmistaa myös ilman olan koristeita. Kangas Eurokangas.

Monikäyttöinen trikoojakku

4. Klassinen kynähame

Hame on ommeltu joustavasta trikoosta, joka lisää hameen käyttömukavuutta. Taskunläpät ovat hauska yksityiskohta, vaikka taskuja ei olekaan. Hame on vuoriton. Kangas Eurokangas.

Klassinen kynähame

5. Naisellinen pitsipusero

Pusero tuo arkeesi ripauksen juhlavuutta. Edessä ja takana on kolme pitsiraitaa ja hihojen keskellä yksi raita. Muuten neule on joustinneuletta. Lyhyet hihat on istutettu. Pusero on neulottu normaalia paksummilla puikoilla, jolloin se laskeutuu kauniisti. Lanka teetee Primavera, koot XS-S-M-L-XL-XXL.

Naisellinen pitsipusero

6. Rusettikauluksinen paitapusero

Pusero muistuttaa 90-luvusta. Kevyt paitis on mukava toimistossa, mutta sopii myös juhlavampiin tilaisuuksiin. Voit jättää kauluksesta rusetin pois, jolloin voit ommella samalla mallilla perinteisemmän paitapuseron. Ohut, synteettinen materiaali ei rypisty ja on helppo huoltaa. Kangas Eurokangas.

Rusettikauluksinen paitapusero

Kuvat: Kristiina Kurronen
Malliston suunnittelu ja ompelu: Linda Sipilä
Neulesuunnittelu: Marita Metsäkylä
Styling: Katariina Kaatrasalo
Teksti: Sirpa Jäkkö

Vaatteiden ohjeet on julkaistu Moda-lehdessä 6/2012.

Mikä syksyn muotivaatteista miellyttää sinua eniten?

Katso tilanne vastaamatta

X