Lifestyle

Syksyn neuleet — Äänestä suosikkiasi!

24.8.2012 Teksti: Anna.fi

Neuleet kuuluvat syksyyn yhtä selvästi kuin lehtien värikirjo, sieniretket metsässä ja kotoisat illat kirjan ääressä sateen ropistessa kattoon. Äänestä suosikkiasi!

1. Rento neulejakku

Jakku on ainaoikeinneuletta, ainoastaan helma ja hihat sekä kaulus ovat joustinneuletta. Jakun olkalinja on laskettu hyvin alas ja hihat on kiinnitetty suoraan sivusaumaan. Jakku on lyhyt
ja leveä ja se kiinnitetään vyöllä.

Rento neulejakku

2. Keeppi ja rannekkeet

Syvänpunaisessa keepissä ja rannekkeissa on pitsineuletta. Rannekkeissa on lisäksi joustinneuletta. Keepin yläreunassa oleva kaulusosa on ainaoikeaa ja helmassa on pitsiä.

Keeppi ja rannekkeet
Kuvat: Kristiina Kurronen
Neulesuunnittelu: Päivi Kovanen, Marita Metsäkylä ja Marjo Vainio
Styling: Katariina Kaatrasalo

3. Shaalikauluksinen jakku

Jakku neulotaan kokonaan kaksinkertaisella langalla, sinisellä ja valkoisella. Sileäneuleisen jakun kaikissa reunoissa on joustinta. Jakku on hieman A-linjainen ja siinä on taskut ja istutetut
hihat.Pääntielle neulotaan lopuksi shaalikaulus samalla kun napitusvarat neulotaan.

Shaalikauluksinen jakku
Kuva: Online / Vihreä Vyyhti Oy

4. Suurikauluksinen pusero

Pusero neulotaan poikittain hihansuusta toiseen ainaoikeinneuleisena. Hihat ovat suorat. V-mallisen pääntien reunaan neulotaan lopuksi sileäneuleinen, korkea kaulus. Kauluksen annetaan rullautua ulospäin.

Suurikauluksinen pusero
Kuva: Lana Grossa / Menita Oy

5. Pitkä jakku

Mielenkiintoisen jakun juju on helmassa ja kauluksessa, jotka ovat vinot. Vinous johtuu kädentieaukoista, jotka tulevat eri korkeuksille. Itse jakkuosa neulotaan helmasta ylös suorakaiteen muotoisena. Jakun reunoihin neulotaan mohairlangalla kaitaleet. Hihat neulotaan suoraan kädenteiden aukkoihin ja myös niiden alareunassa on mohairlangalla neulotut kaitaleet.

Pitkä jakku
Kuva: Tekstiiliteollisuus Oy

Teksti: Sirpa Jäkkö

Vaatteiden ohjeet on julkaistu Moda-lehdessä 5/2012.

Mikä syksyn neuleista miellyttää eniten?

Katso tilanne vastaamatta

Lue myös

Suosittelemme