Teemu Muurimäki haluaa suunnitella mahdollisimman erilaisia ja kantajiensa näköisiä juhlapukuja.
Muoti

Teemu Muurimäki paljastaa, että Linnassa tullaan näkemään metallinhohtoa ja laahuksia: ”Kevyt ja herkkä glamour on nyt muotia”

Linnanjuhlapuvuilta on haluttu Suomi 100 -vuonna näyttävyyttä. Teemu Muurimäen suunnittelemissa puvuissa on muun muassa metallin kiiltoa.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: OM-arkisto

Moni Linnan juhlien kutsuvieras on panostanut tämän vuoden itsenäisyyspäivään kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

– On ollut kiva nähdä, että ihmiset ovat asennoituneet niin, että nyt on Suomi 100: nyt panostetaan ja nyt saa kimaltaa, muotisuunnittelija Teemu Muurimäki kertoo.

Muurimäki on tänä vuonna suunnitellut Presidentinlinnaan yhteensä seitsemän pukua.

– Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun jouduin sanomaan joillekin suunnittelupyynnöille ei työmäärän vuoksi. Linnassa nähtävien pukujen lisäksi minulla on ollut työn alla pukuja myös muihin itsenäisyyspäivän vastaanottoihin.

Jaana Pelkonen Teemu Muurimäen suunnittelemassa juhlapuvussa

Jaana Pelkonen on luottanut monena vuonna Teemu Muurimäkeen. Vuoden 2015 juhlapuku oli korallinvärinen.

Trendeinä vartalonmyötäisyys ja metallinhohto

Linnanjuhlapuvuilta on haluttu tänä vuonna näyttävyyttä. Useimmissa Muurimäen suunnittelemissa puvuissa on jonkinlaista kirjailua, kimallusta ja paljettia.

– Olen yrittänyt karttaa sinistä ja valkoista. Lähtökohtanani on, että puvut ovat aina mahdollisimman erilaisia ja kantajiensa näköisiä. Aika paljon tullaan näkemään metallisia kiiltoja. Väreissä olen käyttänyt esimerkiksi kultaa. Lisäksi on pitsipukua ja paljettipukua.

Tämän hetken väritrendejä juhlapuvuissa ovat vaaleat sävyt, kuten valkoinen ja nude, sekä metallivärit.

– Vuoden 2017 puvut ovat myös usein vartalonmyötäisiä ja laahuksellisia. Kevyt ja herkkä glamour on nyt muotia.

Susanna Rissanen Teemu Muurimäen suunnittelemassa juhlapuvussa

Sami Hyypiän puolisolla Susanna Rissasella oli Teemu Muurimäen suunnittelema puku vuoden 2016 Linnan juhlissa.

Juhlapuvun suunnittelu voi lähteä liikkeelle korusta

Teemu Muurimäki miettii aina suunnittelussaan asukokonaisuutta. Puvun, korujen, kenkien ja kampauksen on muodostettava hyvin hallittu kokonaisuus.

Asuihin sopivia koruja on esimerkiksi etsitty kultasepiltä ja korusuunnittelijoilta. Yhdellä Muurimäen asiakkaista tullaan näkemään Kalevala Korun Pohjoinen valo -sarjan uniikkikoru, jossa on kotimaista jaloberylliä ja johon kultaseppä Pekka Kulmala on tehnyt yhteensopivat korvakorut.

Puvun suunnittelu ja ideointi voi myös lähteä liikkeelle korusta.

– Useammallakin asiakkaistani oli tänä vuonna suunnittelutilanteessa mielessä tietty koru, jota haluttiin päästä käyttämään. Yhden puvun lähtökohtana esimerkiksi oli Kirsti Doukasin Kalevala Korulle suunnittelema uniikkikoru, jossa on upea jaloberylli.

X