Sukkahousut kuuluvat monen naisen arkivaatetukseen.
Muoti

Testasimme sukkahousut – parhaat sukkikset ovat kestävät mutta kevyet päällä

Testasimme ketjuliikkeiden tuplapakkauksissa myytävät 40 denierin sukkahousut. Lue, millaisia eroja sukkahousujen laadussa ja käyttömukavuudessa huomasimme.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock, Hilppa Alanko

Kaikki testattavat sukkahousut ovat ketjuliikkeestä ostettuja 40 denierin sukkahousuja. Kaikkien testattujen sukkahousujen materiaali on polyamidi-elastaanisekoite.

Testaaja piti testattavia sukkahousuja päällä päivän ajan. Sen jälkeen hän pesi sukkahousut 40 asteessa pesupussissa ja antoi sukkahousujen kuivua pyykkitelineellä.

Sukkahousujen kuivumisen jälkeen testaaja käytti sukkahousuja vielä kerran, jotta mahdolliset pesussa tapahtuneet vauriot huomattaisiin.

Bik Bok Tights 40 Denier 2 Pack: 1/5

Sukkahousut ovat aika ison näköiset ja ne onkin helppo vetää jalkaan. Sukkahousuissa reisille on runsaasti tilaa, mutta takamuksesta istuvuus ei ole paras mahdollinen. Tuntuu, että sukkikset kiristävät epämukavasti lantion leveimmästä kohdasta, vaikka muualta sukkahousut ovat varsin reilun kokoiset. Kenties nämä sukkikset sopivat paremmin kapealantioisille.

Sukkikset ovat melko korkeavyötäröiset ja testin ainoat, jotka tuntuvat valuvan erityisesti juuri reisistä. Sukkiksia on pakko nostaa ylöspäin toistuvasti päivän aikana. Tämä on yksi sellainen asia, mitä sukkahousuilta ei todellakaan toivo! Vaikka sukkahousut ovat muuten varsin miellyttävät päällä, valuminen ärsyttää ja jää käyttökokemuksesta päällimmäisenä mieleen.

Kun päivän jälkeen otan kengät pois jalasta, huomaan sukkahousuissa reiän isovarpaan kohdalla, ihan sauman tuntumassa. Se on yllätys, sillä sukkahousut eivät tuntuneet erityisen haurailta. Reikä on kuitenkin totisinta totta ja varsin iso. Pesun sukkikset kestävät hyvin, mutta reikää ne eivät poista. Sukkikset on auttamatta laitettava roskiin pesu-, kuivaus- ja sovitusoperaation jälkeen.

Sukkahousujen viskaaminen roskiin yhden käyttökerran jälkeen tuntuu tuhlaukselta. Sukkahousujen pitäisi ehdottomasti olla kestävämmät.

Hinta: 9,99 €/2 kpl (Bik Bok)

H&M Tights Comfort Waistband 2 Pack: 2+/5

Testasimme sukkahousutHyvin tavanomaisen näköiset mustat sukkahousut sujahtavat helposti päälle ja näyttävät hyvältä.

Sukkahousut ovat kuitenkin melko ohuet ja helposti rikki menevän oloiset. Oikeassa olen: illalla varvasosa näyttää jo siltä, että seuraavalla käyttökerralla joku varpaista menee sukkiksista läpi. Ihme kyllä sukkisten pieni kutistuminen pesussa tekee hyvää varvasosalle ja seuraavalla käyttökerralla osaan kiskoa varpaisiin sen verran tilaa, että ne eivät tule sukkiksista läpi. Tietenkään ideaalitilanne ei ole se, että joudun muistamaan varvasosan asettelun jokaisella käyttökerralla.

Kivat perussukkahousut, mutta rikki menemisen vaara on niin merkittävä, että siitä rutkasti miinusta.

Hinta: 7,99 €/2 kpl (H&M)

Cubus Tights x2: 4+/5

Testasimme sukkahousutOnpas pienen näköiset sukkikset! Voivatko nämä mitenkään mennä jalkaan?

Yllätys sukkiksia pukiessa on suuri. Sukkahousut sujahtavat päälle harvinaisen kevyesti. Vyötäröresori jää juuri oikealle korkeudelle, eli ei nouse liian ylös ja lähentele jo rintaliivien rajaa – näiden sukkisten kanssa voisi käyttää huoletta avoselkäisiä vaatteita.

Materiaali on ihanan pehmeää ja todella vahvan oloista. Saan todistuksen sukkisten kestävyydestä illalla, kun teatterissa sukkahousut jäävät kiinni tuolini rikkinäiseen puureunaan. Kun sukkahousukangas irtoaa tuolista, siihen jää ikävän näköinen piikki törröttämään. Saan puupiikin kuitenkin helposti irrotettua ja sukkiksiin ei jää tapauksesta jälkeäkään. Siksi onkin pettymys, että käytön ja pesun myötä sukkahousujen vyötäröresorista työntyy näkyville yksittäisiä muovimaisia haituvia. Voisiko kyse olla siitä, että vyötärönympärykseni on liian suuri näille sukkiksille? Olisiko ehkä pitänyt valita L/XL-koko S/M-koon sijaan? Normaalisti käytän aina M-kokoa, eikä vastaavaa vyötärönauhan tuhoutumista ole ennen tapahtunut. Näissä sukkiksissa valitsisin kuitenkin jatkossa suosiolla L/XL-koon.

Sukkikset ovat testin paksuimman tuntuiset, ehkä hieman muovimaiset mutta silti erittäin miellyttävät jalassa.

Hinta: 9,95 €/2 kpl (Cubus)

Lindex x2 Tights 40 Denier Matt: 4½/5

Testasimme sukkahousutTodella pitkän näköiset lahkeet. Sukkahousut sujahtavat kuitenkin kevyesti päälle, eivätkä lahkeet jää yhtään liian pitkiksi. Oikeastaan lahkeiden pituus on ainoastaan plussaa – mahtavaa, kun sukkiksia ei tarvitse nykiä ylös ja varpaillekin jää tilaa. Tämä varmasti myös estää sitä, että sukkikset puhkeaisivat varpaista rikki.

Nämä sukkikset ovat todella miellyttävät jalassa, kevyet kuin mitkä. Nämä eivät ole lainkaan niin helposti hajoavan oloiset kuin H&M:n ja KappAhlin versiot. Vyötäröresori nousee kuitenkin todella ylös ja lähentelee jo rintaliivien rajaa, joten kaikista seksikkäin malli ei ole kyseessä.

Käytössä tai pesussa sukkikset eivät ala näyttää rikki menemisen merkkejä, vaan pysyvät kauniissa kunnossa. Todella hyvät perussukkikset korkealla vyötäröllä!

Hinta: 8,99 €/2 kpl (Lindex)

Pieces Tights 2-pack: 5–/5

Testasimme sukkahousutHyvin perinteisen näköiset sukkahousut on helppo vetää päälle ja ne istuvat koko päivän hyvin. Sukkahousut ovat päällä hyvin saman tuntuiset kuin Lindexin sukkahousut, eli todella miellyttävät ja kevyet kuin mitkä. Vähän kuin toinen iho.

Vyötärö ei näissä sukkahousuissa ole niin korkea kuin Lindexin mallissa, eli näiden sukkisten kanssa myös syvään uurrettujen takaosien käyttäminen on mahdollista. Todella hyvät perussukkikset, joissa on hinta-laatusuhde kohdillaan!

Käytön ja pesun jälkeen sukkikset ovat edelleen kuin uudet. Neulos tuntuu todella vahvalta – nämä sukkikset jalassa ei tarvitse pelätä, että sukkahousuihin tulee reikä pienestä osumasta. En keksi mitään muuta valittamista kuin sen, että sukkikset eivät ole kotimaiset.

Hinta: 9,95 €/2 kpl (Vero Moda)

Sukkahousut ostettiin testiä varten Bik Bokista, Cubuksesta, H&M:stä, Lindexistä, Vero Modasta ja Vilasta.

X