Muoti

Upeat mekot joka vartalolle – lukijamallit esittelevät kesän ihanimmat mekot

Annan juhlavuoden kunniaksi kutsuimme yhdeksän lukijaa tyylipäivään. Naiset puettiin uusiin kevätmekkoihin ja loppusilaus loihdittiin tyyliin sopivilla meikeillä ja kampauksilla.
20.5.2018 Teksti: Pia Hagström Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Tropiikin kukkia

ihanat kesämekot

Vasemmalla Emmin kukikkaassa Joellen kietaisumekossa on leveät hihat, 69,95 e, Ellos. Korvakorut 7,95 e, KappAhl. Hannalla Marc Aurelin taskullinen kukkamekko, joka on valmistettu joustavasta materiaalista, 199 e, Happy. Korvakorut 6,99 e, Glitter.

Emmi Kuikka, 24, Hämeenlinna

Emmi saapui kuvauksiin äitinsä Hannan kanssa.

– Olen lihonut viimeisten kolmen vuoden aikana ja todella epävarma kroppani suhteen. Haluaisin laihtua, tällä hetkellä työttömänä oleva Emmi kertoi.

Hipahtava ja rento tyyli kiehtoi Emmiä. Kuvauksissa puettiin päälle kietaisumallinen mekko, jossa hän tunsi olonsa mukavaksi. Huulipunan sävy valittiin mekon punaisesta väristä, ja hiukset muokattiin luonnolliseksi kiharapilveksi.

Hanna Hirvonen, 51, Hämeenlinna

Yrittäjänä toimiva Hanna kutsuttiin tyylipäivään tyttärensä Emmin kanssa.

– On kiva kokeilla jotain erilaista. Pukeudun yleensä housuihin ja vaaleisiin pastellinsävyihin.

Päivän aikana koettiinkin pienoinen yllätys, koska kuvausten jälkeen Hanna kertoi suuntaavansa mekko-ostoksille.

– Ihastuin mekon suuriin kuvioihin ja taskuihin. Minä, joka en koskaan käytä mekkoja!

Hannan hiukset kammattiin nutturalle ja meikki tehtiin keväisen vaaleilla sävyillä.

Helmat heilumaan

Kesämekot

Sannalla jacquard-kankaasta valmistettu A-linjainen leninki 89,95 e ja avokkaat 59,95 e, Marks & Spencer. Korvakorut 12,90 e ja rannekorut 11,90 e/kpl, Korukolmio.

Sanna Leinonen, 43, Vihti

Korupäällikkönä omassa yrityksessään työskentelevä Sanna kertoi pukeutuvansa aina vaaleanpunaiseen ja pinkkiin.

– Olenko minä todella tuossa kuvassa? kyseli Sanna katsoessaan kuvaa kuvaajan näytöltä.

– Opettelen tuntemaan oman vartaloni uudestaan, sillä olen laihduttanut 70 kiloa. Minun on vaikea uskoa vieläkään, että olen aivan eri kokoinen kuin muutama vuosi sitten.

Silmäkulmista pyyhittiin kyyneliä, sillä Sannan uskomaton tarina ja upea muutos liikuttivat kaikkia kuvausstudiossa paikalla olleita.

 

Tyylikästä raitaa

kesämekot

Annilla hihaton, kellohelmainen raitamekko 199,90 e, Ril’s. Edestä napitettavassa mekossa on sivutaskut ja leveä vyö. Olkalaukku 149 e, Tommy Hilfiger. Avokkaat 59,95 e, Tamaris.

Anni Puntala, 56, Helsinki

– Innostun aina kaikesta ja halusin kokeilla, miltä voin näyttää ammattilaisten käsittelyn jälkeen. Muuttuja-juttuja katsoessani ihmettelen aina, miten ihmiset voivatkin muuttua niin edukseen, kertoi omaa optikkoliikettä pitävä Anni.

– Harrastan kuntotanssia, pyöräilyä ja cheerleadingiä. Näin vanhempana olen aiempaa enemmän sinut itseni kanssa. Se kuka minä olen, riittää minulle ja tekee minut onnelliseksi.

Annin lyhyitä hiuksia käsiteltiin muotoiluvahan avulla.

Aikuiseen tyyliin

kesämekot

Anne-Marin (vas.) suoralinjainen kukkamekko 49,95 e ja kapea vyö 14,95 e, Marks & Spencer. Rannekorut 15,90 e, Korukolmio. Avokkaat 89,95 e, Ellos. Erikan kukikkaassa kietaisumekossa on epäsymmetrinen helma, 59,95 e, Marks & Spencer. Korvakorut 9,95 e, Lindex. Loeffler Randallin pistokkaat 444,95 e, Zalando.

Anne-Mari Säteri, 49, Helsinki

– Halusin tulla mukaan tyylipäivään, koska koen, että minun on vaikea löytää aikuiseen tyyliin sopivia vaatteita, kertoi osastosihteerinä syöpäosastolla työskentelevä Anne-Mari.

Hänen vaalea, pintakuiva ihonsa vaati ennen kuulasta meikkiä kosteusvoidetta, ja hiuksien kiharia korostettiin niihin sopivilla tuotteilla. Päivän jälkeen Anne-Mari pohti, että voisi farkkujen sijasta pukeutua ehkä vähän useamminkin mekkoihin.

Erika Ruuska, 53, Helsinki

– Olen muslimi ja käyttänyt huivia kolmekymmentä vuotta, kertoi tulkkina työskentelevä Erika.

– Sen jälkeen kun luovuin huivista viime kesänä, minun on ollut vaikea löytää omaa tyyliä. Miten laitan hiukset, miten pukeudun? Kaikki on niin uutta, ja se on vaatinut paljon totuttelua.

Erikan kauniita silmiä korostettiin tummilla rajauksilla ja huulipunan väri poimittiin mekon kukista. Kuvauspäivän lopuksi Erika oli niin vakuuttunut uudesta mekosta ja hauskoista korvakoruista, että ne tuntuivat jo ihan omilta.

Voimaa väreistä

kesämekot

Suvin (vas.) vartalonmyötäinen 3/4-hihainen mekko on valmistettu joustavasta materiaalista, 265 e, Joseph Ribkoff. Korvakorut 70 e, kaulakoru 110 e ja pikkulaukku 139 e, kaikki Ted Baker. Remmikengät 145 e, Unisa. Margitin vartalonmyötäisessä kukkamekossa on leveät olkaimet, 249 e Ted Baker. Korvakorut 198 e, Sif Jacobs. Rannekorut 79 e/kpl, Dyrberg/ Kern. Avokkaat 175 e, Red Shoe.

Margit Tuomola, 53, Turku

Tilitoimistossa työskentelevä liikunnallinen Margit toivoi saavansa vinkkejä pukeutumiseensa.

– Pidän paljon voimakkaista väreistä ja mustasta.

Margit piti hänelle valitusta naisellisesta tyylistä: mekosta ja väristä. Margitin tummat hiukset kammattiin muodikkaasti sivulle.

Suvi Koskenniemi, 38, Espoo

Lähihoitajaksi tänä keväänä valmistuva Suvi kertoi pukeutuvansa aina samalla lailla pillifarkkuihin ja tunikaan. Tyylipäivä toi kaivattua piristystä opiskelujen keskelle.

– Oli hienoa saada ideoita siihen, miten pukeutua vaikkapa omiin valmistujaisjuhliin, sanoi Suvi, jonka oli vaikea uskoa, että kuvissa todellakin oli hän.

– Niin kaunis meikkikin. Mitähän tyttäret tästä sanovat?

Mustavalkoisia kuviota

kesämekot

Katrilla kuviollinen Joellen sifonkimekko, jonka alla irrallinen alusmekko 79,95 e, Ellos. Mekossa on epäsymmetrinen helma. Korvakorut 12,90 e, Korukolmio. Kaulakoru 9,99 e, KappAhl. Sormus 119 e, Sif Jacobs.

Katri Naisniemi, 40, Karkkila

Myyjänä toimiva Katri ilmoittautui mukaan muuttumaan, koska halusi kokea jotain uutta täytettyään 40 vuotta.

– Minulla on leveä lantio, ja pukeudun mielelläni aina farkkuihin. On kiva kokeilla vaihteeksi jotain muuta – varsinkin mekkoja, joita en käytä yleensä.

Katrin päälle valikoitui pitkä sifonkimekko.

– Myös mieheni varmasti pitäisi tästä, hänellä on parempi maku kuin minulla, tuumasi Katri.

Luonnonkiharia hiuksia korostettiin suolasuihkeen avulla ja sormilla pöyhien.

Lukijamallien uskomattomat muodonmuutokset

Katso, miltä naiset näyttivät ennen muutosta: Muuttumisleikki: 9 upeaa lukijaa, 9 uskomatonta muutosta.

Meikki ja hiukset Tintti Leppänen

Tiedustelut: aarikka.fi, ellos.fi, Dyrberg Kern/finngold.fi, glitter.fi, Happy 050 347 3673, Joseph Ribkoff/Mildh Press 050 556 6007, kappahl.com, Korukolmio 09 4130 2200, lindex.fi, Marks&Spencer 010 766 5120, Red Shoe 09 604 670, Ril`s 044 754 0328, Sif Jacobs 050 327 0600, tamaris.com, Ted Baker 09 750 775, Tommy Hilfiger 09 7745 0700, unisa.com, zalando.com

Kommentit (2)

Raitamekko ihana ja kantajalleen sopiva. Muut mekot sekametelisoppaa. Tatuoinnit vaatii mielestäni yksivärisyyttä, ristiriita mekkokuvioihin liian suuri. Puuteripinkkimekko täysin vääränmallinen rintavalle naiselle.

Ei voi ymmärtää, mitä näiden naisten arkeen kuuluu, jos ei aikaa itsestään fyysisen ulkonäön perustaan eli vartalon kuntoon hoitamiseen ole aikaa. Meikki ja hiuksetko repsahtaneen ulkonäön pelastaa kukkakolttuun puettuna.
Jääkaapin ovi kiinni ja lenkille ensin.

Raitamekko ihana ja kantajalleen sopiva. Muut mekot sekametelisoppaa. Tatuoinnit vaatii mielestäni yksivärisyyttä, ristiriita mekkokuvioihin liian suuri. Puuteripinkkimekko täysin vääränmallinen rintavalle naiselle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *