Tyylikonsullti Leena Sarven mielestä kiiltäväpintaiset sukkahousut kuuluvat välteltävien asioiden listalle. Juhlakenkiin puolestaan kannattaa totutella jo ennen juhlia, jotta jalat eivät väsy niissä.
Muoti

Vältä nämä suomalaisten tyypillisimmät tyylimokat

Tiedätkö, millaisia sukkahousuja kannattaa vältellä juhlissa? Tai mitä housujen lahkeen pituudessa tulisi ottaa huomioon? Leena Sarvi listasi suomalaisten 5 tavallista tyylimokaa.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: iStock

Tyylikonsultti Leena Sarven mielestä me suomalaiset olemme joissakin tyyliasioissa keski-eurooppalaisia jäljessä, varsinkin kenkäpolitiikassa. Siinä, samoin kuin muussa pukeutumisessa, suomalaiset keskittyvät liiaksi vain mukavuuteen.

Kotioloissa Leenakin löhöilee väljissä oloasuissa, mutta töihin ja vierailulle hän kehottaa satsaamaan pukeutumiseen – edes vähän.

Nämä ovat Leenan mielestä suomalaisten 5 tyypillisintä tyylimokaa:

1. Arkikengissä juhliin

Arkikengät menevät liian usein sekaisin juhlakenkien kanssa. Juhliin pitää valita juhlavat kengät. Leenan mukaan juhlakenkiin kannattaa totutella etukäteen, jotta ne eivät tunnu epämukavilta jaloissa.

Kengistä täytyy myös pitää huolta: on ikävän näköistä, jos korkokengistä puuttuvat korkolaput. Myös kenkäplankkia kannattaa käyttää.

2. Vääränkokoiset vaatteet

Leenan mielestä itseään ei kannata yrittää huijata käyttämällä liian suuria tai pieniä vaatteita, sillä väljyys tai ahtaus ei ole tyylikästä.

Vaatteita valitessa on hyvä ottaa huomioon mittasuhteet ja oma vartalonrakenne: mikäli olet leveälanteinen, ei todennäköisesti kannata valita lantion leveimpään kohtaan katkeavaa puseroa. Housupukua hankkiessa kannattaa päättää käyttötarkoitus ennen lahkeen pituuden viimeistelyä. Sama pituus ei välttämättä toimi sekä ballerinojen että korkokenkien kanssa.

3. Kiiltävät sukkahousut

Jos olet menossa juhliin, joissa otetaan valokuvia, vältä kiiltäväpintaisia sukkahousuja. Ne saavat kauneimmatkin sääret nousemaan esiin valokuvissa epäedullisella tavalla.

4. Arkipukeutumisen laiminlyönti

Sanotaan, että suomalaiset naiset pukeutuvat laivalle ja Leville, mutta suurin osa elämästä on tavallista arkea. Siihen kannattaa satsata. Esimerkiksi arki- ja juhlameikki eivät loppujen lopuksi eroa kovin paljon toisistaan. Voit esimerkiksi kokeilla lisätä hieman arkiehostusta ja lieventää juhlapakkelia, Leena huomauttaa.

Hyvä hiusmalli ja -leikkaus auttavat jo pitkälle, mutta muista pyytää aina kampaajalta ”tukan käyttöohjeet”. Muutamalla helpolla niksillä voit näyttää upealta muulloinkin kuin kampaajapäivinä.

5. Hymyttömyys

Leenan mukaan päivän muodista voi ottaa mausteita, mutta jos on löytänyt oman tyylinsä, siitä kannattaa pitää kiinni. Tyyli ei ole ikä- eikä ulkonäkökysymys. Kaiken ikäinen ja mallinen nainen voi olla tyylikäs.

Leenan mukaan tehokkain ja paras asuste on ilmainen: hymy. Sitä ei kannata unohtaa.

Lue myös:

Nämä farkut imartelevat jokaisen naisen vartaloa – Näyttävät hyvältä, eivät purista

Leena Sarvi: Olen onnellinen, että olemme elossa ja yhdessä

Muotihoroskooppi – Katso, millainen tyyli sopii sinulle

Jos vyötärö on hoikka, peppu saa olla pyöreä –ravintovalmentaja suosittelee tiimalasivartaloa

Artikkelia päivitetty 3.6.2019 klo 9:11.

X