Muoti

Vappu Pimiän soiro-uikkarista on tulossa rantamuodin kulmakivi – tältä rohkea trendi näyttää

Niin Vappu Pimiän kuin Sointu Borginkin yllä nähdyt cut out -uimapuvut ovat kuuminta hottia. Tätä uikkaritrendiä voit seurata myös hillitymmin leikittelemällä olkaimilla.

Teksti:
Satu Lithovius
Kuvat:
Ted Baker / Stockmann.com, Gestuz.com

Rantamuoti haastaa tasaisen rusketuksen.

Niin Vappu Pimiän kuin Sointu Borginkin yllä nähdyt cut out -uimapuvut ovat kuuminta hottia. Tätä uikkaritrendiä voit seurata myös hillitymmin leikittelemällä olkaimilla.

Niitä nähtiin jo viime kesänä, mutta ilmiö on paisumassa: ihokaistaleita paljastavat uimapuvut ovat vahvasti täällä. Niin sanottuja cut out -uikkareita on joka lähtöön.

Toiset vilauttavat ihoa vain suikaleen verran, toiset taas paljastavat pintaa enemmän kuin peittävät sitä.

Cut out -trendi valkeni suosikkijuontaja Vappu Pimiän yllä Instagramin etelänlomakuvissa jo talvisesongin aikana. Vapun asun yläosaa koristaa kolme kapeaa soikionmallista aukkoa, joista keskimmäinen on melko syvään uurrettu.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Vappu Pimiä (@vappendaali) jakama julkaisu

– Rintavaon paljastavat, syvään uurretut uimapuvut ovat nyt kovassa huudossa, kommentoi naisten uima-asujen ja alusvaatteiden valikoimavastaava Minna Fichera Stockmannilta.

Epäsymmetrisyys valtasi rantamuodin

Samaa trendiä henkivät Sointu Borgin siniset bikinit, joihin muotitietoinen uraohjus pukeutui jo 2021. Bikineissä on rohkeita aukkoja niin rintamuksella kuin alavatsallakin. Cut out -ilmiö näkyykin myös bikineissä, vaikka yksiosaisissa uimapuvuissa sen rooli on suurempi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Sointu Borg (@sointuorvokki) jakama julkaisu

– Ylipäätään kokouimapuku on nyt vahvasti muodissa. Bikinit ovat jääneet hieman taka-alalle, vaikka toki niitäkin valikoimissa on, sanoo Fichera.

Ei ole yllättävää, että kaikessa pukeutumisessa juuri nyt ilmenevä cut out, samoin kuin epäsymmetrisyys, ovat löytäneet tiensä uimapukumuotiin. Vahvemmin trendi näkyy Ficheran mukaan parikymppisten muodissa, mutta toisaalta cut out -trendi loistaa nelikymppisen Kim Kardashianin vaatemalliston tuoreessa uima-asulaajennuksessa.

Instagram-kuvassa musta cut out -uimapuku nähdään Kardashianin itsensä päällä. Suuret aukot vatsan ja kylkien kohdilla paljastavat enemmän kuin piilottavat, ja moni saattaakin arastella yhtä rohkeaan uima-asuun pukeutumista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön SKIMS (@skims) jakama julkaisu

Pääseekö trendiin kiinni vähän pienimuotoisemmin?

– Aika monissa tämän trendin uima-asuissa koloja on myös olkaimissa, jotka voivat olla ikään kuin jakautuneet. Olkaimilla leikkiminen voi siis olla helppo tapa tutustua trendiin, jos ei halua paljastaa esimerkiksi vatsaa. Osassa uima-asuista aukot ovat selän puolella, mikä voi myös tuntua armollisemmalta, Fichera tuumaa.

Epäsymmetriaa olkaimilla ja selkäpuolella. Kuva: Gestuz.com

Uimapukujen asiantuntijana Fichera ei voi olla miettimättä cut out -trendin käytännöllisyyttä rusketuksen kannalta.

-Kuinka kivaa se sitten on, että rusketuksessa on ehkä hyvinkin vahvat kuviot, hän naurahtaa.

Rantamuodissa pinnalla myös graafisuus, värit ja logot

Ihokaistaleita paljastavat aukot eivät kesän ainoa uimapukutrendi.

– Kierrätysmateriaaleja käytetään nyt paljon. Ja logot ovat suuria. Monivuotisia trendejä ovat laivastovärit ja kukkakuosit. Korona-ajan jäljiltä kovassa huudossa ovat myös muotoilevat uima-asut, Fichera kertoo.

Hän toivoo, että naiset rohkaistuisivat rannalle upeissa uimapuvuissa eivätkä turhaan verhoutuisi ainakaan nolostelusyistä. Uimapukuostoksille kannattaa kuitenkin suunnata melko pian, sillä uikkarikauppa käy nyt kuumana.

– Huomaa, että ihmiset ovat alkaneet taas matkustaa. Jos mielii löytää upean uimapuvun – koloilla tai ilman – kannattaa se hommata kesäkuuhun mennessä, Fichera vinkkaa.

X