Lifestyle

Väriloistoa juhlaan — Äänestä suosikkiasi!

Teksti: Anna.fi

Linda Sipilän suunnittelemassa juhlamallistossa vastustamaton punainen saa sinut hehkumaan. Mikä juhla-asuista on suosikkisi?

1. Sensuelli iltapuku

Iltapuvun kauniisti laskeutuvan helman voi tehdä myös kaksinkertaisena, jolloin punaisen läpi kuultaa upeasti oranssi kangas. Vaate saa näin kolmiulotteisuutta. Huomioi, että kaksinkertainen helmaosa on haastavampi ommella kuin yksinkertainen. Puku on tyköistuva ylhäältä rinnan alle. Yläosa on kaksinkertainen, jolloin se on tukeva ja ryhdikäs. Puvussa on ohuet spagettiolkaimet. Helmassa on ympäriinsä leveitä laskoksia, jotka saavat helman hulmuamaan hienosti. Kukkaset, yksi isompi ja kaksi pienempää, kannattaa asetella jälkikäteen. Höyhenenkevyt, suurikokoinen huivi on tehty samasta silkistä kuin puku.

Sensuelli iltapuku

2. Suoralinjainen juhlamekko

Juhlamekon pääntie on kulmikas ja olkapäitä koristavat pienet rusetit. Lyhyehköä mallia käytetään ilman vyötä ja se toimii myös paksumpien sukkahousujen kanssa. Suora malli on vartalolle ystävällinen. Se näyttää sirolta, koska malli on ylhäältä istuva ja niukka. Materiaalina on ohut villakreppi.

Suoralinjainen juhlamekko

3. Naisellinen juhlapuku

Mekossa on edessä kietaisumalliset rypytykset, jotka korostavat rinnan muotoa. Malli sopii myös pienirintaisille. Klassinen malli on kevyesti väljä, jolloin se laskeutuu kauniisti. Mekosta voi tehdä arkisemman joustavasta kankaasta ja sen voi tehdä myös vuorittomana, jolloin ompeleminen on helpompaa. Hihat ovat puolipitkät. Mekko on ommeltu rypistymättömästä polyester-kankaasta.

Naisellinen juhlapuku

4. Niukkalinjaiset juhlahousut

Juhlahousut on ommeltu kevyesti joustavasta satiinikankaasta. Lahkeen keskellä on tikatut saumat edessä ja takana. Sauma tekee housuista työstetymmän näköiset eikä niihin tule niin helposti polvipusseja. Taskut on helppo upottaa saumaan. Lahkeet kapenevat alaspäin ja lahkeen suussa on pieni halkio. Housut ovat caprimittaiset, mutta niistä voi tehdä helposti myös pitkät housut. Korkea vyötärö tekee mallista naisellisemman ja ne istuvat hyvin myös takaa. Vetoketju on sivussa.

Niukkalinjaiset juhlahousut

5. Sifonkitunika

Tunika on monikäyttöinen ja sopii monenlaiselle vartalolle. Voit käyttää tunikan alla toppia ja paksuja sukkiksia, tai pukea sen housujen kanssa. Leveän mallin kanssa sopii myös vyö. Laskeutuva kaulus on tehty kaksinkertaisesta kankaasta. Hihat ovat melko kapeat. Tunika on leveä malli, jolloin sivujen halkiot laskeutuvat pidemmiksi. Kaikki saumat on ommeltu pussisaumoilla. Vaatteen voi myös saumuroida, jos se tuntuu helpommalta.

Sifonkitunika

Kuvat: Pekka Holmström
Ompelumalliston suunnittelu ja ompelu: Linda Sipilä
Styling: Katariina Kaatrasalo
Teksti: Sirpa Jäkkö

Vaatteiden ohjeet on julkaistu Moda-lehdessä 1/2012.

Mikä juhla-asuista on suosikkisi?

Katso tilanne vastaamatta

X