Lifestyle

Vintagea talven juhliin – Jotain vanhaa, jotain uutta

Teksti: Anna.fi

Kauden näyttävät asut ovat sekoitus modernisoitua vintagea ja ajatonta arkityyliä.

Moda, mekot, juhla-asut, paidat, vintage
Harmaat avokkaat Tamaris. Kaulakoru Snö of Sweden. Sormus Glitter. Hiuskoriste Cailap.

Hehkuvassa vintagemekossa on herätetty henkiin Diorin New Look -teema 1940-luvulta. Leea Kurosen suunnittelemassa leningissä korostuvat naisellisuus, tiukkaan istuva vyötärö ja laaja kellohelma, jolle antavat volyymia kolme syvää laskosta edessä ja takana. Avara V-pääntie jatkuu myös selkäpuolella.

Moda, mekot, juhla-asut, paidat, vintage
Ruutuhousut Lindex. Mustat helmikorvakorut ja rannerengasnippu Glitter.

Trikoopaita muuttuu juhlavaksi, kun ompelet sen pääntielle ja hihansuihin satiininauhasomisteet. Kaulakorun korvaa pieni rusetti. Valitse satiininauhan väri muuhun asuun sopivaksi. Puseron materiaalina on joustava trikoo.

Moda, mekot, juhla-asut, paidat, vintage
Korvakorut Somsola.

Jäänsininen silkkipuku on saanut vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä. Kaksiosaiseen juhla-asuun kuuluu kellohelmainen, lähes nilkkapituinen hame ja pikkujakku. Hameen edessä on kaksi vastalaskosta, jotka antavat näyttävyyttä helmalle. Jakussa on pyöreät kaulukset ja helmassa pienet avo-laskokset.

Napit on tehty päällystämällä jakun kankaalla Prymin muoviset nappipohjat. Materiaalina on thaisilkki, joka on leikattu kuteen suuntaisesti, jolloin raitavaikutelmasta tulee kauniisti pystysuuntainen.

Teksti: Sirpa Jäkkö
Kuvat: Pekka Holmström
Tyyli: Anna Karmila
Ompelumalliston suunnittelu ja ompelu: Veera Vuorento ja Moda-tiimi

Juttu on julkaistu lehdessä Moda 11/2014.

X