Lifestyle

Suomi (melkein) mainittu! Onko uudessa South Park -jaksossa Anna-lehti?

Satiirisarja South Parkin uudessa jaksossa vilahtaa Anna-lehden näköinen kansi. Seuratun tubettajan mukaan kyseessä on Anna, mutta onko todella näin?

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Annan Arkisto, Comedy Central / Paramount

Anna-lehden Meghan-kansikuva vuodelta 2018 on noussut yllättävän huomion kohteeksi South Park -sarjaan liittyen.

Satiirisarja South Parkin uudessa jaksossa vilahtaa Anna-lehden näköinen kansi. Seuratun tubettajan mukaan kyseessä on Anna, mutta onko todella näin?

Tarkkanäköinen South Park -sarjan seuraaja ja varsinkin suosikkitubettaja Jesús Enrique Rosasin kanavaa katseleva on voinut äskettäin hieraista silmiään. South Parkissa on nimittäin bongattu Anna-lehti, tai ainakin kovasti sen oloinen kansilehti.

Onko Anna-lehti saanut odottamattoman hetken maailmanlaajuisen julkisuuden valokeilassa, vai mistä oikein on kyse?

Ensin on syytä hieman valottaa mysteerin taustaa.

Kohujakso ruotii Harryn ja Meghanin elämää

Uusi South Park -jakso on herättänyt kohua tavasta, jolla se ruotii Sussexin herttuapari Harryn ja Meghanin elämää.  Jaksossa kuvataan kuvitteellisten ”Kanadan prinssin ja prinsessan” pyrkimyksiä yksityisyyteen ja pois julkisuuden valokeilasta.

Satiirisarjalle tyypillisesti rajua ja hyvän maun rajoja koettelevaa huumoria ei säästellä. Prinssipari muun muassa saapuu televisio-ohjelman studioyleisön eteen markkinoimaan prinssin Waagh-omaelämäkertaa ja kantaa mukanaan ”Haluamme yksityisyyttä” -kylttejä.

Lopulta pari päätyy Yksityisyydenhaku-maailmankiertueelle South Park -sarjan tapahtumapaikalle kuvitteelliseen tuppukylään ja päähenkilön Kylen naapuriin.

Jakson jännittävimmässä ja tämän artikkelin näkökulmasta mielenkiintoisimmassa kohdassa Kyle huomaa ulko-oveen liimatut lukuisat naistenlehtien kannet, joissa kaikissa komeilee naapuriin muuttanut prinsessa.

Mutta hetkinen!

Tässä kohtaa huomio nauliintuu kiintoisaan yksityiskohtaan. Ruudussa vilahtaa Anna-lehti. Vai vilahtaako?

Näin ainakin väittää tubettaja Jesús Enrique Rosas The Royal Rogue -kanavallaan Youtubessa. Somevaikuttajan videota on katsottu 600 000 kertaa.

Elle, Vanity Fair… Anna

Rosasin tarkoituksena on näyttää, kuinka runsaasta ja perusteellisesta pohjatyöstä kertoen South Parkin tekijät ovat piilottaneet yksityiskohtia oikeasta elämästä satiiriin.

Osoituksena tästä Rosas on kaivanut esiin esikuvan piirrossarjan kansikuvakohtauksen jokaiselle aikakausilehdelle.

Elle, Vanity Fair, Newsweek… Anna. Useimpien lehtien nimet vastaavat täsmälleen tosielämän vastineitaan tai poikkeavat siitä kirjaimella tai kahdella. Kansikuvien yksityiskohdat täsmäävät ja jopa otsikkotekstit ovat piirrosversioissa mukana sellaisenaan tai vitseiksi väännettyinä.

Anna-lehden kohdalla tilanne on epäselvempi.

South Park -versiossa lehden nimi on huonosti luettavissa, sillä ”Meghanin” pää kuningasperhemenneisyydestä kertovine lierihattuineen peittää nimen lähes kokonaan. Ensimmäinen ja viimeinen kirjain kuitenkin näkyvät, eikä kumpikaan ole A.

Rosas on kuitenkin poiminut juuri suomalaisen Anna-lehden numeron 4/2018 piirroslehden rinnalle.

Kansihenkilön vaatteiden väri ja kehon asento täsmäävät, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvat. Kansiotsikot ovat eri maailmoista.

Tältä näyttää Annan Meghan-kansi 4/2018.

Kyseinen Anna-lehden kansikuva on peräisin kansainvälisen kuvapankkipalvelun valikoimista. On mahdollista, että joku tai jotkin muut aikakausilehdet ovat valinneet sen kansikuvakseen jossakin päin maailmaa.

Ja Meghanista on tehty aikamoiset määrät kansikuvajuttuja tässä maailmassa.

Onko Rosas oikeassa?

Mutta voisiko silti olla, että Rosas on oikeassa?

Ovatko South Park -sarjan tekijät valinneet yhdeksi Meghan-kanneksi juuri Annan, lehden piskuisesta Suomesta ainoana ei-englanninkielisenä lehtenä?

Onhan se mahdollista. Kansien värimaailmat täsmäävät, ja otsikkojen erilaisuuden ja puuttumisen voi laittaa kielivaikeuksien piikkiin.

Kunnia kai sekin, jos Anna tosiaan on tähän tarkoitukseen valittu. Suomi melkein mainittu.

X