Kesäfiilistä voi tuoda töihin esimerkiksi kesäisten eväiden avulla.
Työ ja raha

7 syytä, miksi heinäkuussa kannattaa olla töissä

Oletko töissä heinäkuussa? Älä harmistu, sillä oikeastaan olet aika onnekas! Listasimme syyt, miksi heinäkuussa kannattaa olla töissä.
Teksti: Maija Kajanto Kuvat: iStock

Heinäkuussa koko Suomi tuntuu lomailevan. Töihin jäävillä tunnelmat saattavatkin painua pakkasen puolelle.

Todellisuudessa heinäkuussa töissä olemisessa on monta hyvää puolta.

1. Töissä on rennompi meininki

Tavallisesti heinäkuun työtahti on inhimillisempi niillekin, jotka jäävät töihin. Monet asiakkaista ovat lomalla, joten töissäkin on vähemmän hektistä.

Heinäkuun rauhallisemmasta työtahdista kannattaakin nauttia ja tehdä keskittyneesti kaikkia niitä hommia, jotka jäävät kiireessä helposti jalkoihin.

2. Työpäivät on helpompi aloittaa aiemmin

Kun aamut ovat valoisia, herääminen on monelle helpompaa. Jos voit vaikuttaa itse työaikoihisi, aloita työpäiväsi aikaisin. Silloin pääset myös lähtemään töistä hyvissä ajoin ja ehdit vielä nauttia kesäpäivän ihanuudesta.

3. Uusiin työkavereihin voi olla helpompi tutustua

Töissä tulee helposti vietettyä aikaa aina samojen ihmisten kanssa. Kun loma-aikaan töissä on vain kourallinen ihmisiä, on hyvät mahdollisuudet tutustua paremmin toisiin heinäkuussa töissä oleviin. Samalla tulee ehkä luotua uusia työkaveruuksia.

4. Kylmät tai sateiset päivät eivät harmita

Heinäkuussa töissä ollessa sadepäivät eivät harmita. Sen sijaan voit päivittää someen valokuvia sellaisilla teksteillä kuin ”Palkka juoksee!”, ”Ihana, kuiva ja lämmin työpiste!” ja ”Onneksi lomani on vasta elokuussa!”.

5. Kesä tuntuu pidemmältä

Kesä ja loma eivät ole synonyymeja keskenään, mutta jos heinäkuu menee lomaillessa, nämä asiat usein yhdistyvät.

Kun heinäkuun viettää töissä, kesästä tulee nautittua myös varsinaisen loma-ajan ulkopuolella. Työpäivän jälkeen ehtii vielä hyvin pyöräilemään, uimaan tai drinkille ja kesästä tulee nautittua huomaamatta loman ulkopuolellakin.

6. Lomasi ei kulu jonoissa seisoskellessa

Huvipuistoissa, nähtävyyksissä ja rannoilla on kaikkein suurin ryysis heinäkuussa. Jos oma lomasi osuu muuhun ajankohtaan, saat todennäköisesti nauttia lomastasi ilman ruuhkia ja jonoja.

7. Kun toiset palaavat töihin, sinun lomasi on vasta edessä

Toisten lomaltapaluuangsti voi olla käsin kosketeltavaa, mutta sinulla on syytä hymyyn: oma lomasi on vasta edessä!

X