7 syytä, miksi saatatkin olla onnekas, jos olet joskus saanut potkut
Potkujen saaminen voi olla alkuun shokki mutta ajan kuluessa yllättävän opettavainen kokemus.
Työ ja raha

7 syytä, miksi saatatkin olla onnekas, jos olet joskus saanut potkut

Potkujen saaminen voi aiheuttaa häpeää, surua ja epävarmuutta omista kyvyistä. Potkut voivat kuitenkin myös auttaa kasvamaan ihmisenä.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Potkujen saaminen on itsetutkiskelun paikka. Potkut muuttavat elämää väistämättä – ja pitkällä tähtäimellä usein parempaan suuntaan.

Näistä syistä potkujen saaminen voi olla hyvä asia:

1. Käsität, että potkut eivät ole maailmanloppu

Monet pelkäävät potkujen saamista. Jos joskus saat potkut, voi hyvinkin olla, että et jatkossa murehdi potkujen saamisesta samassa mittakaavassa. Potkut eivät luista maailmaa raiteiltaan, vaan niistä on mahdollista selvitä.

2. Tajuat, että arvosi ihmisenä ei riipu työstäsi

Viimeistään potkut saavat sinut tajuamaan, että olet muutakin kuin työsi. Vaikka työsuhteesi päättyisi, persoonasi ei katoa tai arvosi ihmisenä laske. Kun kerrot ihmisille tilanteestasi, saatat yllättyä siitä, kuinka moni on kokenut vastaavaa.

3. Tunnistat todelliset ystäväsi

Moni pelkää ystävien reaktioita ja tippuneen tulotason vaikutusta vapaa-aikaan. Potkut saatuasi kuitenkin ymmärrät, että todelliset ystäväsi tukevat sinua myös tiukan paikan tullen ja haluavat viettää aikaasi myös muualla kuin kalliissa ravintoloissa.

4. Sinusta tulee empaattisempi

Potkujen saaminen voi olla hyvin tuskaisa kokemus. Kun olet itse kokenut potkujen aiheuttaman tunnemylläkän, pystyt helposti ymmärtämään ja tukemaan myös muita potkut saaneita.

5. Alat miettiä, mitä todella haluat

Potkut pakottavat muuttamaan elämää ja haistelemaan uusia tuulia. Potkujen saaminen on pysäyttävä kokemus ja hyvä hetki miettiä, mitkä asiat itselle todella ovat tärkeitä. Haluatko jatkaa samalla alalla vai olisiko jokin toinen ammatti sinusta kiinnostavampi? Todennäköisesti potkut saavatkin sinut entistä tietoisemmaksi siitä, mitä todella arvostat ja haluat työltä ja elämältäsi yleensä.

6. Tiedostat, että elämän yllätyksiin kannattaa varautua

Kiristyneessä taloustilanteessa on mahdollista saada potkut esimerkiksi organisaatiouudistuksen myötä, vaikka olisi kuinka esimerkillinen työntekijä. Tällaiset usein melko yllätyksenä tulevat potkut saanut muistaa varmasti, että jatkossa vastaavanlaisiin ikäviin yllätyksiin kannattaa varautua esimerkiksi säästämällä rahaa pahan päivän varalle.

7. Et pidä työtä enää koskaan itsestäänselvyytenä

Luultavasti potkujen jälkeen osaat arvostaa työtä uudella tavalla. Potkujen jälkeen tiedät, että työ ei ole itsestäänselvyys.

Lähteet: Cosmopolitan, Forbes, Coach George Raveling, Michael Hyatt, The Muse, Tiny Buddha

Lue myös:

Työttömyys hävettää, lannistaa ja ahdistaa – miten päästä irtisanomisesta yli?

Laura Birn kieltäytyi isosta roolista: ”Uskalsin sanoa ei, vaikka seurauksena oli työttömyys”

Pätkätyöläisen arki on kuin ainaista yt-neuvottelua: ”En tiedä, voinko ensi kuussa maksaa vuokran ja ostaa ruokaa”

Tiesitkö, että avioliitossa on puolisoiden välinen elatusvelvollisuus? Tätä se käytännössä tarkoittaa

X