Työ ja raha

Maassa ei ole työtä maahanmuuttajalle

Tarvitaan suomalainen suosittelija
Teksti: Anna.fi

Tilastojen mukaan 38 prosenttia maahanmuuttajista on työttöminä, pakolaisista työttöminä on 70-80 prosenttia. Luvut osoittaa johtaja Mervi Virtanen Työministeriöstä. Luvut kertovat samaa mitä kohteliaat nuhteet suomalaisille työnantajille: ilmapiiri on edelleen varsin kielteinen vierasmaalaisista työvoimaa kohtaan.
Espoossa pidetyn Maahanmuuttajien yrittäjyys ja osaaminen -seminaarin oli tarkoitus huomauttaa, että maahanmuuttajat ovat usein aktiivista väestöä, koulutettuja ja oppimishaluisia. Toimeliaat eivät jää sormi suuhun, vaan perustavat pienen yrityksen, kebab-ravintoloita ja pizzerioita. Toista ääripäätä edustavat ne, joilla ei ole luku-, kirjoitus- tai kielitaitoa.
”Mutta maahanmuuttajat eivät ole homogeeninen ryhmä. Toivoisin, että heihin kohdistuvat mielikuvat ja stereotypiat unohdettaisiin”, Virtanen luennoi.

Salissa istuu kourallinen maahanmuuttajiksi tunnistettavia, mutta suurin osa Suomeen tulijoista onkin kotoisin Venäjältä ja Virosta. Afrikkalaiset ja aasialaiset vain erottuvat joukosta ihonvärinsä takia. Ja vielä taitaa olla matkaa siihen, että heihin kohdistuvat stereotypiat unohdettaisiin edes pääkaupunkiseudulla, ainakin kun juttelee neljän musliminaisen kanssa kahvipöydässä.

Kukaan nelikosta ei ole töissä, yhden mies opiskelee Otaniemessä ”tietokoneita”. Vaikkei rasismia Espoossa joutuisikaan kohtaamaan, ovat suomalaiset ”etäisiä”. Yksi sanoo, että hän pääsi juttuun pesutuvassa, mutta onhan Suomessa asuttu jo kuusi, seitsemän vuotta.
”Me haluaisimme pitää enemmän yhteyttä naapureihin, mutta se ei ole mahdollista”, he vakuuttavat englanniksi. Vain yksi naisista ajattelee paluuta työelämään, muut eivät tiedä mitä tehdä kun lapset kasvavat isoiksi. ”Paitsi lisää lapsia”, he nauravat.

”Työ on tässä maassa pääasiallinen hyvinvoinnin lähde, joka myös luo sosiaalisia yhteyksiä. Suurin osa muuttajista työllistyy omille etnisille työmarkkinoille, opettajiksi ja tulkeiksi. Mutta näin ei päästä tasavertaisuuteen. Jotta ulkomaalainen saisi Suomesta töitä, hänellä pitäisi olla suomalainen suosittelija”, johtaja Virtanen esitelmöi.

SAK:n ekonomi Erkki Laukkanen on tutkijaryhmässä penkonut isojen työllistäjien kuten Suomen Postin, Nokian, Helsingin kaupungin ja kiinteistö- ja siivousalalla toimivan ISS Suomen, asenteita ulkomaalaisia kohtaan.
”Tavoitteita monimuotoisuuteen oli, mutta etnisyys on vielä ohut asia, joka kehittyy vitkaan. Strategisia, ajatusmalleja muuttavaa kehitystä ei ole. Ennakkoluulot jäytävät pohjalla.”

Laukkasen mukaan yrityksen kehitys on kestävällä pohjalla vain, kun henkilöstön rakenne muistuttaa ympäröivän yhteisön rakennetta.
”Jos pelisäännöt ovat työpaikalla niin selvät, että puoli lausetta työnantajalta riittää – kuten Tauno Matomäki joskus sanoi – niin onhan työvoiman silloin oltava todella homogeenistä. Kärjistäen voi sanoa, että Suomea monoliittisempaa maata saa hakea. Mutta tämä kaikki löytyy netistä. Tiedoksi niille, jotka haluavat eteenpäin.”

Pilvi Kallio / A4 Media Oy

Kuva: A4 Photo

Niille, jotka haluavat mennä eteenpäin

X