Miksi matka kannattaa maksaa luottokortilla?
Maksa matka, lentoliput ja hotellit aina luottokortilla. Näin sinulla on oikeus korvauksiin silloinkin, jos matkanjärjestäjä tekee konkurssin.
Työ ja raha

Miksi lomamatka kannattaa ostaa luottokortilla? Asiantuntija kertoo

Luottokortti antaa reissaajalle turvaa yllätysten varalle. Kysyimme asiantuntijalta, miksi lomamatka kannattaa ostaa luottokortilla.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: iStock

Miksi lomamatka kannattaa ostaa luottokortilla? Esimerkiksi siksi, että joskus käy näin: Lähestyvä lomamatka kutkuttaa jo mahanpohjaa – aina siihen saakka, kunnes matkanjärjestäjä ilmoittaa yhtiön konkurssista. Pettymys ei ole silloin ainoa seikka, johon reissaajat törmäävät.

Matkanjärjestäjän konkurssi saattaa tehdä suurenkin loven asiakkaan lompakkoon, jos asiakas ei ole käyttänyt luottokorttia lomamatkansa maksamiseen.

– Jos lentoyhtiön tai matkanjärjestäjä todetaan maksukyvyttömäksi, luottokortilla maksanut asiakas voi hakea korvauksia peruuntuneesta matkasta luottoyhtiöltä, kertoo Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n Hanna Salo.

Yksi edellytys korvausten hakemiseen kuitenkin on: asiakkaan on haettava korvauksia ensin itse matkanjärjestäjältä tai lentoyhtiöltä, ennen kuin hän voi kääntyä luottoyhtiön puoleen.

– Asiakkaan on pystyttävä osoittamaan luottoyhtiölle, että hän on yrittänyt hakea korvauksia yritykseltä itseltään. Jos rahoja ei saada takaisin matkatoimistolta, luottoyhtiö palauttaa kortilla maksetun maksun asiakkaalle, Salo kertoo.

Miksi lomamatka kannattaa ostaa luottokortilla?

Miksi lomamatka kannattaa ostaa luottokortilla? Siksi, että luottokortti antaa reissaajalle turvaa. Jos matkanjärjestäjä ei pysty palauttamaan rahoja takaisin, korvauksia voi hakea luottoyhtiöltä.

Matkavakuutus kannattaa – muista tarkastaa nämä asiat

Matkavakuutuksia on  erilaisia. Muun muassa matkanjärjestäjät ja luottoyhtiöt myyvät matkavakuutuksia asiakkailleen. Vaikka kyseiset vakuutukset korvaisivatkin peruuntuneen matkan, ne eivät välttämättä anna lisäturvaa tapaturmien ja sairauksien varalle.

Tästä syystä kotimaisen vakuutusyhtiön matkavakuutuksen hankkiminen kannattaa: se korvaa reissussa tapahtuneen tapaturman tai sairastumisesta aiheutuneet hoitokulut.

– Matkavakuutus kannattaa ottaa ajoissa. Siinä vaiheessa, kun matkan maksaa, on suositeltavaa hankkia myös matkavakuutus. Vakuutusta ostaessa on hyvä varmistaa, että se korvaa matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokulut ilman mitään euromääräistä ylärajaa. Tämän lisäksi kannattaa selvittää, missä kohteissa, kuinka kauan ja millaisissa aktiviteeteissa vakuutus on voimassa, Salo neuvoo.

Euroopassa matkustaville Salo suosittelee Kelan eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista.

– Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla matkaaja saa kohdemaassa samanlaista hoitoa kuin maan kansalaisetkin. Se auttaa joissakin tilanteissa, jota matkavakuutus ei korvaa.

Lue myös: 

Parhaat rannat Islannista Italiaan – Euroopan 7 ihaninta rantalomakohdetta

Rantaloma kaupungissa – Lissabon, Málaga ja Palma de Mallorca ovat täydellisiä lomakohteita

Muuttiko ilmastokriisi aurinkolomat nautinnosta synniksi? Kanarian-loma sai perheenäidin häpeämään

X