Työ ja raha

Näin säästät verkko-ostoksissa! 4 helppoa tapaa

Teksti: Anna.fi

Verkko-ostamisen suosio on kasvanut valtavasti, eikä syyttä! Netistä ostaminen on helppoa ja valtava kansainvälinen valikoima on heti saatavissa suoraan kotisohvalta. Yhtenä syynä verkko-ostamisen suosioon on myös usein kivijalkamyymälöitä alhaisemmat hinnat.

Alennusta verkkokaupoista
Alennusta verkkokaupoista

Verkkokauppaostoksia tehdessä ei kannata kuitenkaan tyytyä ensimmäiseen saatavilla olevaan hintaan, vaan sopivalla taktikoinnilla voit säästää vielä kymmeniä prosentteja jo alennetuista tuotteista. Nyt esittelemme neljä helppoa tapaa säästää verkko-ostoksissa.

Hanki lisäalennusta ostoksista alennuskoodilla

Alennuskoodit ovat helppo ja vaivaton tapa säästää verkko-ostoksissa. Alennuskoodisivustot tarjoavat usein koodeja ainakin ilmaisiin toimituskuluihin, sekä verkkokauppojen voimassaoleviin kampanjoihin. Useimmista kotimaisista ja ulkomaisista verkkokaupoista saat 10-20% alennuksia alennuskoodisivustojen kautta. 

Matkalle lähtiessä kannattaa myös tarkistaa eri matkanjärjestäjien ja lentoyhtiöiden salaiset tarjoukset, joilla voi parhaimmillaan säästää satoja euroja matkan hinnassa. Suosituimpien hotellisivustojen, kuten Hotels.com, alennuskoodit ovat saatavilla lähes viikottain eri alennuskoodisivustojen kautta.

Alennuskoodilla matkustat edullisemmin
Alennuskoodilla matkustat edullisemmin

Alennuskoodisivustot eivät kuitenkaan jakele koodeja vain hyväntekeväisyydeksi. Useimmat sivustot saavat koodilla ostaneista asiakkaista pienen provision. Näin koodien avulla verkkokaupat saavat enemmän asiakkaita ja antavat entistä enemmän koodeja alennussivustoille. Koodien käyttäminen hyödyttää siis lopulta kaikkia! Katso lisää: www.alennuskoodia.fi.

Etsi halvin hinta hintavertailun avulla

Pitkäjänteinen hintavertailu kannattaa
Pitkäjänteinen hintavertailu kannattaa

Verkossa on tuhansia verkkokauppoja, jotka myyvät täysin samoja tuotteita, mutta hinta saattaa vaihdella todella paljon.  Kaikkien verkkokauppojen läpikäyminen ja hintojen vertailu olisi aivan liian työlästä, joten työtä helpottamaan on luotu useita erilaisia hintavertailun mahdollistavia palveluita.

Palveluissa voit hakea tuotteita eri tuotekategorioissa ja katsoa muiden käyttäjien jättämiä arvosteluja tuotteista sekä verkkokaupoista. Voit myös hakea jotain tiettyä tuotetta löytääksesi parhaan hinnan eri verkkokaupoista. Suomen suosituin hintavertailu lienee Vertaa.fi, mutta varsinkin kodinelektroniikan ja erilaisten laitteiden, kuten työkalujen, matkapuhelinten, sekä tietokoneiden hintoja vertailtaessa kannattaa etsiä tuotteita myös kodintekniikkaan erikoistuneesta Hinta.fi -palvelusta.

Osta käytettynä myyntipalstalta yhtä hyvä

Jokaisella meistä lojuu kaapin pohjalla täysin käyttämättömiä tavaroita, joita ei ole itse tarvinnut. Monet näistä tavaroista päätyvät myyntiin netin kauppapalstoille, joista voit löytää täysin saman tuotteen hyvään hintaan vähän käytettynä tai jopa täysin uutena! Varsinkin joulun jälkeen kannattaa selaille verkkokirppisten ja myyntipaikkojen tarjontaa, sillä ihmiset pistävät myyntiin paljon uusia lahjaksi saatuja tuotteita, joita eivät itse tarvitse. 

Verkon markkinapaikoilta löytyy jopa täysin käyttämättömiä merkkituotteita
Verkon markkinapaikoilta löytyy jopa täysin käyttämättömiä merkkituotteita

Luotettavan ja helpon kaupankäynnin takaamiseksi useimmat sivustot tarjoavat mahdollisuuden käyttäjän tunnistautumiseen matkapuhelimen tai verkkopankin avulla. Näin estetään mahdolliset huijaukset ja varmistetaan luotettava kaupankäynti myyjän ja ostajan välillä. Myynti-ilmoituksia voi selata joko kategorioittain tai alueittain, jolloin voit valita juuri sinua itseäsi lähimmän myyjän ja sopia kaupat vaikka ihan kasvotusten. Tämä on kannattavaa varsinkin kalliimpia tavaroita, kuten arvoesineitä tai autoja ostettaessa. Lue lisää esimerkiksi osoitteesta www.nettimarkkina.com.

Seuraa sesonkeja!

Perinteisessä kivijalkakaupassa valikoima vaihtuu paljon sesongin mukaan ja ennen sesongin päättymistä osa tuotteista saattaa tulla verkkokauppoihin alennuksella jo ennen kauppojen alennusmyyntien alkamista. Monet tuotteet ovat myös saatavilla verkkokaupasta vielä alennusmyyntien jälkeenkin alennettuun hintaan, kauppojen tyhjentäessä varastojaan viime sesongin tuotteista. Kannattaa siis suunnata suurten ketjumyymälöiden verkkokauppoihin heti alennusmyyntien jälkeen tekemään löytöjä!

Yhteistyökumppani: Verkkobisnes Finland

X