Näin rahat hupenevat
71 prosenttia Annan lukijapaneelin vastaajista harkitsee ennen himoitsemansa asian ostamista.
Työ ja raha

Mihin rahat aina menevät? Näin voit säästää helposti

Vaikka kuinka yrittää säästää, rahat ovat aina loppu. Kuulostaako tutulta? Selvitimme, mihin naisten rahat menevät. Ja kysyimme asiantuntijalta 8 vinkkiä siihen, miten saa helposti säästettyä.
Teksti: Laura Koljonen Kuvat: 123RF, Bulls Press, AOP, OM-arkisto

Elätkö kädestä suuhun tai jopa velaksi? Vaikka kuinka yrität säästää ja hallita kulutustasi, jonnekin rahat katoavat. Takuu-Säätiön viestintäpäällikkö Minna Mattila kertoo vinkkinsä, joilla pääsee kukkaron herraksi helposti:

1. Tee kauppalappu. Se ehkäisee heräteostoksia. Opettele myös hyödyntämään edellispäivän tähteet.

2. Mieti, mistä pidät. Pohdi omaa makuasi ja hanki laatua. Laadun ostaminen ei välttämättä tarkoita uuden ostamista. Hyödynnä vaikkapa nettikirpputoreja.

3. Nuku yön yli ennen kuin ostat. Tarjouksia tulee aina lisää. On tärkeämpää voida ostaa uusi pesukone, jos vanha hajoaa, kuin ostaa heti uudet kengät.

4. Tarkkaile kulutustottumuksiasi. Ostatko joka aamu töihin mennessäsi kahvin, vaikka työpaikallasi on kahvinkeitin? Kuukauden pahvikahveista kertyy iso summa.

5. Opi nauttimaan ilmaisesta. Lähde ystäväperheen tai -pariskunnan kanssa ilmaiskonserttiin tai eväsretkelle. Etenkin lapset nauttivat tällaisesta tekemisestä.

6. Sisusta siivoamalla. Viikkosiivouksen jälkeen koti näyttää yllättävän kivalta, eikä sitä välttämättä tarvitse piristää uusilla kalusteilla.

7. Kirjaa menot. Kun laitat paperille kaikki kuukausittaiset menosi, näet rahareikäsi.

8. Listaa velat. Sen jälkeen maksa yksi luotto kerrallaan. Säästyneellä summalla voit ostaa jotakin mieleistä tai laittaa rahat säästöön.

Tähän naisten rahat menevät

Talouteni suurin rahasyöppö asumisen jälkeen on:

rahasyopot

 Lähde: Annan lukijapaneeli. Paneeli muodostuu noin tuhannesta aktiivisesta Annan lukijasta.

X