Lifestyle

Uudet Vain elämää -artistit! He jännittävät erityisesti kahta rokkiäijää joukossaan – ”En ole elinikänäni saanut kiinni, millainen hän on”

Vain elämää -ohjelman 14. tuotantokauden osallistujat ovat Robin Packalen, Jouni Hynynen, Janna, Virve Rosti, Hätä-Miikka, Ellinoora, A.W. Yrjänä ja Anna Puu. Ilmassa on runsaasti jännitystä.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Nelonen

Vain elämää -artisteissa on mukana sekä uusia että tuttuja kasvoja.

Vain elämää -ohjelman 14. tuotantokauden osallistujat ovat Robin Packalen, Jouni Hynynen, Janna, Virve Rosti, Hätä-Miikka, Ellinoora, A.W. Yrjänä ja Anna Puu. Ilmassa on runsaasti jännitystä.

Nelonen on julkistanut uudet, 14. tuotantokauden Vain elämää -artistit. Heitä on tuttuun tapaan kahdeksan, mutta aiemmista tuotantokausista poiketen tällä kertaa puolet mukanaolijoista on ensikertalaisia ja puolet aikaisemmilta kausilta tuttuja.

Tässä he ovat:

Anna Puu

Idols-ohjelmasta vuonna 2008 julkisuuteen ponnahtanut laulaja ja laulutekijä on uransa aikana julkaissut viisi studioalbumia ja myynyt niin kultaa, platinaa kuin tuplaplatinaa. Hänen levyjään on myyty yli 200 000 kappaletta.

Seitsemällä Emmalla palkittu suosikkiartisti osallistuu ohjelmaan toista kertaa. Tavoite tälle kaudelle on selvä:

”Edellisteltä kaudeltani minulle jäi hieman hampaankoloon, ettei kukaan esittänyt Säännöt rakkaudelle -kappaletta. Siitä haluaisin kuulla uuden version.”

Anna Puu

A.W. Yrjänä

CMX-yhtyeen perustajajäsen A. W. Yrjänä on säveltäjä, sanoittaja, solisti, basisti ja tuottaja. Hänet tunnetaan karismaattisena rock-muusikkona, mutta harvempi tietää hänen julkaisseen kymmenen proosa- ja runokirjaa.

Vuonna 1985 perustettu CMX-yhtye on julkaissut kuusitoista albumia ja neljä kokoelmalevyä, joita on myyty yhteensä yli 450 000 kappaletta.

Vain elämää -debyytti hieman jännittää legendaarisen yhtyeen keulakuvaa:

”Laulajat jännittävät minua. Itse olen lauluntekijä, joka laulaa. Sitten on todella laulajia. Jännittää, miten selviän heidän kappaleistaan”, hän kertoo Nelosen tiedotteessa.

A.W. Yrjänä

Ellinoora

Viime aikoina erityisesti Mestarit-kiertueella suosiota niittänyt Ellinoora osallistuu ohjelmaan toista kertaa. Väkevä-ääniseksi live-esiintyjäksi tituleerattu uuden sukupolven artisti ja laulutekijä on voittanut neljä Emma-palkintoa, muun muassa Vuoden artisti -palkinnon vuonna 2022.

Hänet tunnetaan myös yhteisesiintymisestään maailman suosituimpiin pop-artisteihin kuuluvat Ed Sheeranin kanssa.

Myös Ellinoora tunnustaa, että jännitystä on uuden tuotantokauden kynnyksellä ilmassa:

”Odotukset koko ryhmästä ovat korkealla. A.W. Yrjänää en ole tavannut koskaan, joten jännitän häntä. Jouni Hynynen on kerran juossut keikkabussini perässä, joten jännitän myös häntä hieman.”

Ellinoora

Hätä-Miikka

Hätä-Miikka on yksi vuonna 2008 perustetun rap-yhtye Gasellien jäsenistä. Vantaalla asuva artisti on kuulu paitsi herskyvästä huumoristaan ja hyväntuulisuudestaan, myös kyvystään kerätä kuulijakuntaa niin valtavirran radioasemilla kuin vaihtoehtoisemmilla klubeillakin. Erityisen valovoimaisia ovat seitsemän albumia julkaisseen Gasellien live-keikat, joita artisti itse pitääkin omana vahvuutenaan:

”Keikoilla olemme kyllä hemmetin hyviä. Luomme hyvän fiiliksen ja tunnelman, ihmiset tulevat sinne päästämään irti murheista, stressistä ja arjesta. Jengi pääsee bailaamaan ja päästelemään höyryjä.”

Vain elämää -ohjelmassa hän pitää varmana ainakin yhtä asiaa:

Oma päiväni on varmasti täynnä kaikkea hauskaa”, artisti kertoo Nelosen tiedotteessa.

Hätä-Miikka

Virve Rosti

Virve Rostin muusikkoura on omaa luokkaansa pituudessaan ja palkintojen ja tunnustusten määrässä. Hyllyssä ovat muun muassa Iskelmä Finlandia ja Erikois-Emma. Uraan kuuluu yli 5000 keikkaa eri kokoonpanoilla, tunnetuimpana Menneisyyden vangit -yhtyeen solistina ympäri Suomen.

Jo viiden vuosikymmenen ajan suomalaisten sydämiin laulanut ikisuosikki osallistuu Vain elämää -ohjelmaan toista kertaa. Se ei silti poista jännitystä, joka kohdistuu erityisesti tiettyyn henkilöön:

”Jännitän eniten Jouni Hynystä. Hän on sellainen äreän oloinen äijä.”

Robin Packalen

Vuonna 2012 vain 13-vuotiaana häikäisevään suosioon Frontside Ollie -singlellään ponnahtanut pop-artisti osallistuu Vain elämää -ohjelmaan toista kertaa.

Robinin ura on huikea: Levytyssopimus 12-vuotiaana, päivässä triplaplatinaa myynyt esikoisalbumi, stadionkeikka, MTV Europe Music Awards -palkinto, lukuisia Emma-palkintoja.

Tällä hetkellä Robin Packalen tekee kansainvälistä uraa ja on julkaissut 17 englanninkielistä kappaletta.

Vain elämää -kaudelta hän odottaa erityisesti A.W. Yrjänän kohtaamista sanoen Nelosen tiedotteessa:

”Jännitän ehkä eniten A.W. Yrjänää. En ole oman elinikäni aikana saanut kiinni, millainen hän on ihmisenä. Hän on varmasti todella helposti lähestyttävä, mutta nimenomaan tietämättömyys siitä jännittää.”

Robin Packalen

Janna

Lahjakas lauluntekijä-artisti teki läpimurron vuonna 2014 singlellään Sä et ole hullu, joka pysytteli radiolistalla häikäisevät 200 viikkoa. Sen jälkeen ura on ollut yhtä nousukiitoa: kulta, platinaa ja palkinto Vuoden tulokkaana Iskelmä Gaalassa ja Basso Awardsissa.

Vain elämää -sarjaan Janna osallistuu ensimmäistä kertaa ja tunnustaa hänkin Nelosen tiedotteessa paitsi odottavansa, myös jonkin verran jännittävänsä, mitä kokemus tuo tullessaan:

”Odotan koko leiriä innoissani. Tietysti oma päivä on uskomatonta saada kokea ja kuulla erilaisia versioita omista kappaleistaan. Jännitän, miten Jouni Hynynen suhtautuu hänen päivänään kuultavaan kappaleeseen, koska versioni on aika erilainen kuin alkuperäinen.”

Jouni Hynynen

Ikonisen Kotiteollisuus-yhtyeen keulakuvana tunnettu raskaan rockin sanansaattaja osallistuu ohjelmaan ensimmäistä kertaa. Hän toimii 18 levyä julkaisseen ja kultaa sekä platinaan myyneen yhtyeen laulajana, kitaristina ja sanoittajana sekä säveltäjänä ja sovittajana. Lisäksi artisti on julkaissut kolme kirjaa, joista kaksi proosateoksia.

Hynynen on tunnettu suorapuheisuudestaan ja rehellisestä ilmaisustaan, eikä hänen sanojensa sivaltavalta säilältä ole säästynyt edes Vain elämää -ohjelma itse.

Silti häntäkin jännittää:

”Jännitän lähtökohtaisesti kaikkia. Olen hieman huono sosiaalinen ihminen. Se, että joutuu tuollaiselle rippileirille tuntemattomien ihmisten kanssa, niin jännitän ihan kaikkia. Tilanne on epämiellyttävä.”

Korjattu 24.5.: Jouni Hynynen osallistuu ensimmäistä, ei toista kertaa Vain Elämää -ohjelmaan.

X