Viihde

10 asiaa, jotka paljastavat, että koirasi rakastaa sinua enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa

Koiran rakkaus – se on pyyteetöntä ja totisinta totta. Lähes jokainen koiranomistaja tietää, miten koira osoittaa kiintymystään. Listasimme 10 varmaa merkkiä, jotka kertovat, että koirasi rakastaa sinua.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Istock, Heli Hirvelä

Koira ei peittele rakkauttaan omistaajansa kohtaan. Olet varmasti huomannut nämä merkit!

Koiran rakkaus – se on pyyteetöntä ja totisinta totta. Lähes jokainen koiranomistaja tietää, miten koira osoittaa kiintymystään. Listasimme 10 varmaa merkkiä, jotka kertovat, että koirasi rakastaa sinua.

Jokainen koiranomistaja tietää, millainen side voikaan syntyä koiran ja tämän omistajan välille – se on side, joka on täynnä molemminpuolista kunnioitusta ja rakkautta. Koska koira on laumaeläin, se näkee sinut parhaimmassa tapauksessa oman laumansa johtajana. Johtajana, jota se on valmis seuraamaan uskollisesti hamaan loppuun asti.

Siinä missä kissan rakkaudenosoitukset ovat usein varsin mystisiä, koiran rakkaus sekä näkyy että kuuluu. Nämä 10 asiaa paljastavat, että koirasi rakastaa sinua.

1. Koirasi katse on täynnä rakkautta

Koiran katse kertoo kaiken.
Koiran katse kertoo kaiken. Vinkki: Huomioithan, ettei vieraita, arkoja tai epäluuloisia koiria tule tuijottaa suoraan silmiin.

Jokainen koiranomistaja tietää sen, kuinka rakastavia katseita tuo ikuisesti uskollinen kumppanisi sinuun vähän väliä luo. Lenkillä koira saattaa kääntyä katsomaan sinua yli olkansa aivan kuin tarkistaakseen, olethan vielä siellä. Tai sitten koirasi saattaa tuijottaa sinua minuuttitolkulla rakkautta tuikkivine silmineen, mikä saattaa jopa hämmentää – mitä se haluaa, nakkeja vai?

Eikä väite rakastavista katseista ja koiran osoittamasta rakkaudenhuumasta ole tuulesta temmattu: koirasi nimittäin rakastaa sinua kuin vauva äitiään.

”Magneettikuvissa on todettu koiran ja omistajan välisen katsekontaktin aiheuttavan koiran aivoissa saman reaktion kuin ihmisvauvalla äidin kasvot nähdessään”, koirien geenitutkimusta johtava professori Hannes Lohi on kuvaillut Länsiväylän haastattelussa.

2. Koirasi ymmärtää tunnetilojasi

Jos sinulla on huolia, suru puserossa tai sinua itkettää, voit olla varma, että koirasi huomaa sen ja yrittää parhain keinoin lohduttaa sinua hakeutumalla läheisyyteesi.

”Olen ehkä vain koira, mutta ymmärrän elämää enemmän kuin moni arvaakaan. Jos omistajani on alakuloinen, olen karvainen olkapää. Jos omistajani itkee, saavun syliin lohduttamaan. Jos elämä heittelee omistajaani ja kaikki särkyy, pysyttelen palasien luona. Kun aika on oikea, keräämme palaset yhdessä ja jatkamme eteenpäin. Olen aina omistajani tukena.”

Näin totetaa somesta tuttu, 8-vuotias shetlanninlammaskoira Seppo uudessa Seppo – Hyvänmielen konsultti –kirjassaan.

3. Koirasi haluaa nukkua vieressäsi (vaikka kuinka yrittäisit kieltää)

Hakeutuuko koirasi kainaalosi? Hyppääkö se kielloista huolimatta viereesi sohvalle tai nukkumaan mennessä sänkyysi toivoen saavansa käpertyä viereesi uinumaan koiranunta? Todennäköisesti vastaat kyllä.

Olet varmaan myös huomannut, että koirasi ei todellakaan ymmärrä, miksi ette tekisi niin: tehän olette samaa laumaa, yhtä perhettä!

”Miksi ihmeessä emme nuku viekukkain? Minun pitää turvata selustasi kun nukut!” – Koirasi

Koirat, sudet ja muut koiraeläimet ovat tunnetusti laumaeläimiä, ja niillä on tapana nukkua tiiviisti toisiaan vasten. Se tuo turvaa, auttaa pysymään lämpimänä tuulessa ja tuiskussa sekä pitää lauman kasassa. Se on myös osoitus kiintymyksestä. Jos viet koirasi hoitoon, muista ottaa sille mukaan unirätti tai vastaava – jotta se saa turvaa tuoksustasi.

Koirahotelli
Kultainennoutaja Kapu yöpyi viikon koirahotellissa. Se nukahti aina kotoa tuodun unirättinsä viereen.

4. Koiran rakkaus on sitä, että koirasi seuraa sinua kaikkialle

Sinä olet pomo, laumanjohtaja, käsi joka ruokkii, tuki ja turva – siksi koirasi seuraa sinua kaikkialle. Koira valitsee seurattavakseen sen ihmisen, jonka seurassa se tuntee itsensäkin mukavaksi, turvalliseksi ja rakastetuksi. Se myös yksinkertaisesti haluaa viettää aikaa kanssasi.

Koira on hyvä ihmistuntija, ja siksi se valitsee seuraansa sen ihmisen, joka suhtautuu siihen positiivisesti ja rakastavasti – joskus jopa tietämättään.

5. Koirasi suukottelee, pussailee ja nuolee sinua

Koira osoittaa rakkauttaan nuolemalla omistajaansa.
Tätä on koiran rakkaus: ”Ihminen, rakastan sinua! Tässä pusu!”

Saatko koiraystävältäsi tasaiseen tahtiin märkiä pusuja? Vaikka tapa saattaa olla hieman epämieluisa näiden märkien nuolaisujen ja lipaisujen muodossa, koirasi voi viestittää tällä montaa eri asiaa:

  1. Halusin vain kertoa, että olet minulle kaikki kaikessa. Tässä pusuja poskellesi, puss puss puss!
  2. Nam. Ihosi maistuu niin hyvälle. Ihanan suolaiselle.
  3. Ihailen ja kunnioitan sinua, oi laumani viisas johtaja.
  4. Olen oppinut tämän: kun nuolen sinua, saan huomiota! Slurps, slurps!
  5. Voih, voin hieman huonosti. Katso minua tarkemmin – näetkö silmistäni ja olemuksestani, ettei kaikki ole nyt hyvin?

Vaikka nuoleminen on osa koirien luontoa, voi sekin äityä liialliseksi. Silloin kannattaa kääntyä asiantuntijoiden puoleen.

6. Koirasi nojailee jalkaasi – tai istuu jalkojesi päälle

Jos koirasi nojaa etutassuillaan jalkaasi vasten ja hakee katsekontaktia, se kaipaa rauhoittelua ja turvaa – tai sitten se janoaa omistajansa huomiota.

Koiranomistajille tämä ilmiö on myös perin tuttu: koira peruuttaa jalkojesi juureen ja istahtaa suoraan jalkapöytiesi päällä. Tämä on osoitus siitä, että olette samaa laumaa – ja koira merkkaa hajunsa sinuun. Tämä on myös merkki siitä, että olet koirallesi tärkeä: tässä on hyvä olla!

7. Koirasi haukottelee seurassasi autuaasti

Tässä on onnellinen koira!
Tässä on onnellinen koira!

Kun koira haukottelee, se tuntee olonsa mukavaksi ja turvalliseksi. Entä oletko koskaan pistänyt merkille, haukotteleeko koirasi silloin, kun sinäkin haukottelet?

Koira tuntee olonsa rennoksi, jos se pitää suutaan avoimena tai roikottaa kieltään.

8.  Koirasi lahjoo sinua

Jos löydät sängystäsi koiranlelun tai puoliksi syödyn siankorvan, koirasi ei välttämättä ole unohtanut lelujaan ja herkkujaan rikospaikalle – se on tuonut ne varta vasten sinulle, koska koirasi haluaa osoittaa olevan kiintynyt sinuun.

Myös lelun tuominen syliisi on merkki siitä, että koirasi haluaa leikkiä kanssasi – sekä osoittaa, että katso miten taitava olen! Enkö olekin hieno poika!

9. Koirasi kirjaimellisesti sekoaa, kun tulet kotiin

”Hau hau! Jee jee! Sinä tulit, sinä tulit! Hau hau hau! Slurps! Jee! En kestä tätä onnea!” – Koirasi

Jos sinua odottaa tällainen tervehdys riehakkaiden pomppujen kera kotiin tullessasi, voit olla varma, että koirasi on odottanut sinua kuin kuuta nousevaa – ja koirasi haluaa kertoa sen myös ruumiinkielellään: minulla oli niin ikävä sinua, kaipasin sinua, ihanaa kun olet kotona!

Toki myös rauhallisempien koirien antamat rakastavat katseet ja tervehtivät lipaisut ovat omiaan kertomaan, että sinua on kaivattu. Mutta jotkut koirat, ne saattavat kirjaimellisesti seota onnesta nähdessään omistajansa.

10. Tiedät ja tunnet, että koirasi on sinulle ikuisesti uskollinen

Sanonta, että koira on ihmisen paras ystävä, pitää kutinsa – kiitos koiran uskollisuuden. Koirien uskollisuus on ainutlaatuista ja pyyteetöntä. Koiran rakkaus ei vaadi juuri mitään takaisin – ehkäpä ainoastaan koko elämän kestävää kumppannuutta ja toivetta siitä, ettei omistaja jätä sitä koskaan.

Tämä Charles Barsottin legendaarinen sarjakuva kertonee kaiken taivaanporteilla odottavan koiran uskollisuudesta:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Earthling (@memes_comics_anxiety) jakama julkaisu

”Koirat ovat antaneet meille ehdottomasti kaikkensa. Olemme niiden maailmankaikkeuden keskipiste, olemme niiden rakkauden ja uskon ja luottamuksen kohde. Ne palvelevat meitä tähteitä vastaan. Ei epäilystäkään, sen täytyy olla paras sopimus minkä ihminen on koskaan tehnyt.” – Roger A. Caras

Lähteet: Seppo – Hyvänmielen konsultti, Kuono.fi, Metro, Länsiväylä, Koirat: Wikisitaatit

X