Kuva Bridgerton-sarjasta.
Bridgertonin sisarukset löytävät itsensä taas keskeltä seurapiirielämää.
Viihde

Ahmimme hittisarja Bridgertonin uuden kauden puoliväliin – poistunut tähtihahmo sivuutetaan ovelasti, ja tismalleen tässä kohdassa juoni ottaa pauloihinsa

Netflixin Bridgerton-sarjan toisesta kaudesta löytyy jotain uutta, jotain vanhaa. Alku laahaa, mutta ovelasti päivitetty roolikattaus ja juoni tempaavat taas mukaansa.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: Netflix

Viime päivät ovat vierähtäneet pukuloistoa katsellen ja jousikvartettoa kuunnellen. Bridgerton on tehnyt paluun.

Netflix-sarjan kohutusta ensimmäisestä tuotantokaudesta on vierähtänyt yli vuosi, ja kiihkeät romanssikuviot ehtivät hetkeksi jäädä  unholaan. Kuitenkin toisen tuotantokauden myötä hittisarja ihastuttaa jälleen.

Mutta polttava kysymys kuuluu: vetääkö toinen kausi vertoja ensimmäiselle?

Katsoimme Bridgerton-sarjan neljä ensimmäistä jaksoa ja yllätyksemme uusi kausi onnistuu jälleen siinä, missä se on ollut aina hyvä. Sarja koukuttaa katsojansa, mutta tällä kertaa aivan erilaisella juonella.

Ja nyt eteenpäin, jos kestää mietoja juonipaljastuksia!

Lue myös: Kuka Bridgerton-hittisarjan hahmoista olet? Testaa!

Bridgerton kaudella 2: mitä tapahtui Hastingsin herttualle?

Viime kaudella seurattiin huokaillen Daphne Bridgertonin (Phoebe Dynevor) ja Hastinginsin herttuan (Regé-Jean Page) vispilänkauppaa. Parin rakkaustarina päättyi onnellisesti – kauden lopussa he menivät naimisiin ja saivat lapsen.

Monelle Bridgerton-fanille olikin järkytys, kun Hastingsin herttuaa näytellyt Page ilmoitti, ettei jatkaisi enää sarjassa.

Page kertoi Variety-lehden haastattelussa tienneensä roolin katoamisesta itse jonkin aikaa. Näyttelijä myös kommentoi roolin vetovoiman piilevän juuri siinä, että hahmo tähdittää sarjaa vain lyhyen ajan.

Eikä Hastingsin herttuaa toden totta nähdä toisella kaudella. Sarjan ykköspari on pyyhkäisty täysin sivuun. Vaimo Daphne ja parin lapsi ovat edelleen jaksoissa mukana, mutta herttuan poissaolon syyksi vihjaillaan, että hän olisi matkoilla.

Kaipa täytyy vain hyväksyä, että Daphnen ja herttuan elämää suurempi rakkaustarina on jo kerrottu, ja on aika aloittaa puhtaalta pöydältä.

Bridgerton-sarjassa nähdään enemmän vahvoja naishahmoja

Ensimmäisen kauden tapaan tämäkin käynnistyy Lontoon seurapiirielämässä ja parisuhdemarkkinoilla. Kuningattaren tehtävänä on valita jälleen juhlakauden timantti.

Bridgertonin perheestä parinetsintään osallistuvat vanhin poika, Anthony, jonka rakkaustarina oopperalaulaja Siena Rosson kanssa päättyi viime kaudella huonosti. Myös perheen toiseksi vanhimman tyttären Eloisen on aika osallistua vastahakoisesti seurapiirielämään. Aviomiehen sijasta Eloise haluaisi keskittyä ratkaisemaan, kuka on arvoituksellinen Lady Whistledown, joka palaa jälleen paljastamaan Lontoon eliitin salaisuudet.

Toisella kaudella seurataan Eloise Bridgertonin kipuilua seurapiireissä.

Lisäksi katsojat saavat yllätyksen, sillä Bridgerton esittelee niin ikään uusiakin tuttavuuksia.

Kate Sharma on saapunut Intiasta Lontooseen löytämään aviomiehen pikkusiskolleen Edwinalle. Kate ei itse aio osallistua parinetsintään, sillä on päättänyt, ettei mene naimisiin. 26-vuotiaan Katen valinta aiheuttaa lähipiirissä paheksuntaa, mutta hän on valintaansa tyytyväinen ja on sen sijaan päättänyt auttaa avioliitosta haaveilevaa siskoa löytämään itselleen hyvän puolison.

Kate (vas.) ja Edwina Sharma (oik.) ovat toisen kauden päähahmot.

Myös tämä on toisin 

Mielenkiintoisten ja vahvojen naishahmojen, kuten Katen ja Eloisen nostaminen keskeisempään asemaan palvelee sarjan tarkoitusta.  Juonen päivitys onnistuu siinä, mihin Bridgerton on aina pyrkinyt eli historiallisten draamojen uudistamisessa. Bridgertonissa on kiinnitetty tärkeästi huomiota roolihahmojen monimuotoisuuteen.

Entä mikä muu sarjassa on toisin? Neljän jakson perusteella voi ainakin sanoa, että toisella kaudella ei nähdä yhtä paljon rakastelukohtauksia kuin ensimmäisellä.

Ero on huomattava, sillä kohtaukset ovat olleet jopa sarjan tavaramerkki, josta kohistiin Bridgerton-sarjan ilmestyessä vuonna 2020.

Muutos on tervetullut, sillä sarjassa on aikaisemmin käsitelty esimerkiksi naisen seksuaalisuutta kömpelösti. Moni varmasti muistaa kiusallisen kohtauksen, jossa parikymppinen Daphne kysyy perheen palvelijalta, mistä vauvat tulevat. Vanhoillinen näkökulma tuntui oudolta modernille pukudraamalle.

Jos sarjassa on vähemmän kuumia hetkiä, löytyykö kaudelta edes tuttua romantiikkaa tai juonittelua?

Ensimmäiset jaksot lähtevät hitaasti liikkeelle, mutta neljäs jakso on käännekohta, jossa juoni koukuttaa. Ilman suurempia paljastuksia voi sanoa, että luvassa on ainakin kolmiodraamaa ja totta kai edelliseltä kaudelta tuttu Lady Whistledownin arvoitus.

Ei auta muu kuin toivoa, että neljä viimeistä jaksoa vievät koukuttavan alun yhtä kiinnostavasti loppuun.

X